Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzeniamoje

Marzę o wystawnym życiu...

Polecane posty

Gość marzeniamoje

Wiem, że jest to możliwe do osiągnięcia nie wiem tylko w jaki sposób. Pracujemy oboje z męże, ale no właśnie nasze zarobki są śmieszne. Chcieliśmy oboje zmienić prace no ale wszędzie praktycznie proponują najniższa krajową. Jesteśmy z woj. lubelskiego doradźcie coś podpowiedzcie.

Gość gość
za granicę jedźcie, co Was tu trzyma ?

Gość gość
dokładnie. Ja mam takie samo marzenie jak wy, i powoli przekonuje się do wyjazdu lub wyjazdów co jakiś czas, bo póki co chcę magisterkę w polsce zrobić

Dam Ci dobrą radę: wstąp do MLM! ;) Tam wypiorą Ci mózg i naopowiadają bajek o Mercedesach, bajecznych zarobkach czy zagranicznych wycieczkach. Pewnie i tak Ci nie wyjdzie i na końcu kopną cię w duupę ale i tak będziesz mogła żyć marzeniami o wystawnym życiu. Podobno to lepsze niż stała praca w porządnej firmie ;) Aż boję się sprawdzić :D

Gość gość
bajek o mercedesach ? Ale w Polsce juz kilkaset osob jezdzi mercedesami od FM wiec to nie sa bajki a rzeczy do osiagniecia. Ale ty za glupi jestes zeby to zrozumiec.

Kilkaset osób :) Pomyśl pajacu ile to jest kilkaset osób w porównaniu do ok. miliona członków, którym to legitymuje się ta firma :) Zastanów się jak niewielkie masz szanse, żeby znaleźć się w tym gronie. Oczywiście podczas szkolenia wmówili ci, że Mercedes jest na wyciągnięcie ręki, i będziesz go mieć w 3 miesiące :D Dam ci radę, już lepiej zacznij grać w Lotto. Tam szybciej dorobisz się mercedesa niż na żebractwie w MLM :P

Gość Bernie Madd off
Proroctwo Wielkiej Piramidy Korytarz Wielkiej Piramidy według wielu piramidologów jest wielką przepowiednią losów ludzkości. Każde jego załamanie, każdy szczegół symbolizuje coś, co będzie wydarzeniem w skali świata. Proroctwo piramidy zawiera informacje o zbliżającym się kataklizmie, który ma być związany z wodą, która zaleje kontynenty. Ma być wtedy zbudowany nowy świat i ma narodzić się nowy człowiek. W zbliżających się wydarzeniach ma odegrać ważną rolę Wielka Piramida, która wskaże kierunek dla całej ludzkości. Wtedy także ludziom uda się odczytać przesłanie zawarte w Piramidzie. Na Ziemię powrócą twórcy piramid, którzy pomogą ludzkości w wielkim dziele budowy nowego, lepszego świata. Według ekspertów właśnie teraz żyjemy w czasach, które proroctwo Wielkiej Piramidy nazywa "Czasem Ostatec

Zgadzam się. MLM to taka piramida finansowa, więc wstąpienie do niej staje się kataklizmem dla każdej osoby, która jest na tyle naiwna, żeby to zrobić. ;) Nic nie poradzisz, w*****ają cię bez mydła :P

Gość marzeniamoje
Mamy dziecko i możliwość wyjazdu do Norwegii, ale no właśnie ale mój mąż nie ma głowy do języków obcych. Ja to co innego, ale mój mąż nie da rady się nauczyć nawet angielskiego. A z samym polskim nie ma co wyskakiwać do Norwegii. Tylko w tym kraju mamy rodzinę i kogoś kto nam mógłby pomóc. :(

Gość gość
no to jedźcie do tej Norwegii, mam tak znajomych, mają już 2-gie dziecko w drodze, więc chyba im tam nie jest źle jak mąż naprawdę będzie się chciał nauczyć języka to się nauczy, inaczej jest się uczyć na sucho, a inaczej gdy masz z językiem styczność

Gość marzeniamoje
No ale moja mama nie da rady tyle wysiedzieć dziekciem już nie te zdrowie. Tu mamy kredyt hipoteczny, nie mozemy od tak wyjechać tam i bez pracy siedzieć jak darmozjady na garnuszku mojej siostry. To nie takie proste niestety :/ Co innego gdybyśmy mieli jakąś pracę nagraną.

Gość gość
A co to jest wystawne życie...? Jeżeli ma się obok kochającą osobę i może dziecko. I Rodzinę. Zdrowie. Pracę. Nie ma debetu na koncie ;) Cóż więcej potrzeba

Gość marzeniamoje
no właśnie mamy problemy finansowe i zdrowotne

Gość gość
jasne wszyscy mysla ze zagranica cuda wianki kto b nie byl ten nie wie

Zgadzam się z przedmówcami, pieniądze to nie wszystko. W życiu najważniejsza jest rodzina i własne szczęście. Co mi z kasy, skoro nie mam się z kim nią dzielić? Już wolałbym zarabiać trochę mniej ale żeby przynosiłoby mi to satysfakcję. Mąż nie ma talentu do języków obcych - znam to. Też tak miałem, gdy chodziłem do szkoły czy na studia. Uczyłem się angielskiego czy niemieckiego dlatego, że musiałem. Tylko dla ocen albo żeby zaliczyć. A gdy na 4 semestrze studiów skończył mi się angielski to po jakimś czasie zaczęło mi go brakować i zacząłem się uczyć tak dla siebie, przeglądając stare książki czy ćwiczenia. Zapisałem się też na darmowy kurs rosyjskiego, który był dostępny u nas na uczelni. Wiele się nie nauczyłem ale robiłem to dla siebie i wychodziło mi znacznie lepiej, niż wcześniej gdy miałem szkolny przymus. Nie zmuszaj męża, tylko daj mu szansę. Nie stój nad nim z batem. Może jak spróbuje sam z siebie to bardziej się nauczy. I też zastanów się, czy konieczny jest ten wyjazd do Norwegii. Może znajdziecie coś w PL. Wyjazd za granicę to ostateczność.

Gość marzeniamoje
Właśnie wolałabym zostać w kraju, ale na prawdę to co proponują to pensja głodowa. Kiedyś zarabialiśmy więcej, ale i u męża i u mnie w firmie wszystko się posypało i zaczęli zwalniać masowo ludzi ze względu na kryzys. Gdzie nie chodzimy na rozmowę, to najniższa krajowa plus ewentualna premia, ale z ta premią to wiadomo jak jest takie progi dają, że ciężko ją wyrobić. Jestem załamana nasza wegetacja trwa już ok 5 lat.

Gość dupadupadupaaaa
w tym kraju nikt bogaty sie robotą nie splamił musisz dużo kraść

Gość marzeniamoje
Uwierz mi że jak bym wiedziało co i gdzie to nawet bym kradła, lub weszła w ciemny interes tak już mam dość tej wegetacji.

Gość gość
hehe, smieszne, co wy myslicie,ze kazdy za granica ma wystawne zycie? moze i maz dostanie jakas parce w Norwegii i ty tez ale bedziecie zyc normanie a nie wystawnie:) btw bez j.angielskiego do norwegii jechac to glupota(juz nie mowie o norweskim)

Gość gość
Tiaa, Polak za granicą i wystawne życie, hahaha. Znam dziewczynę która w Sztokholmie zajmuje się sprzątaniem domów. Opowiadała jak to część jej pracodawców ją traktuje, jak dba o porządek w domu w którym ona musi zbierać porozrzucane podpaski i osrane gacie. Dziewczyna oczywiście z wyższym wykształceniem. Żaden Szwed nie wziął by takiej pracy i za takie pieniądze. Wystawne życie ! :D :D :D To wiecie co, to ja już wolał bym zbierać złom, butelki i puszki ale przynajmniej u siebie

Gość marzeniamoje
No ok ale jak tego dokonać w Polsce?

Sposobów jest całe mnóstwo! I mam na myśli wyłącznie legalne i moralne możliwości. Podstawą jest stworzenie własnego biznesu i/lub rozpoczęcie inwestowania pieniędzy w wysokodochodowe aktywa. Ja osobiście polecam nieruchomości. Jeśli interesują Cię szczegóły, to podaj maila - pogadamy sam na sam.

Tak, troll o nicku "Informacja do przemyślenia" to nikt inny jak Viktor Folomeyev - ruski naciągacz z MLM. Nie ma co się przejmować tym starym capem. On tak wyłudza na tej Kafeterii już od 5 lat ;)

Zasadniczo na chamskie odzywki nie odpisuję, ale tym razem zrobię mały wyjątek. Tak. Nieruchomości. Dla bezrobotnej osoby szukającej środków do życia. Każdy inteligentny człowiek wie, że do inwestowania w nieruchomości żadne pieniądze nie są potrzebne, wystarczy odpowiednia wiedza.

Gość marzeniamoje
Jakby mnie było stać na kupno nieruchomości ( nie potrzebowałabym w tym pośredników bo niby do czego) to by mnie tutaj nie było na forum.

Gość marzeniamoje
Wiedza? A co chcesz mi sprzedać poradnik?

Gość marzeniamoje
Nie mam pieniędzy ani na twoje kursy, seminaria czy co tam chcesz mi wcisnąć związanego z poszerzaniem wiedzy. Może masz coś bezpłatnego wtedy skorzystam.

@Informacja do przemyślenia: . @@@Zasadniczo na chamskie odzywki nie odpisuję, ale tym razem zrobię mały wyjątek. Tak. Nieruchomości. Dla bezrobotnej osoby szukającej środków do życia.@@@ . Ty z reguły odpowiadasz na wszystko, bo w każdym forumowiczu upatrujesz kolejnej ofiary, jelenia którego można zmanipulować. Skryj się, MLM-owski naciągaczu. . . @@@Każdy inteligentny człowiek wie, że do inwestowania w nieruchomości żadne pieniądze nie są potrzebne, wystarczy odpowiednia wiedza.@@@ . Pewnie. A za co kupisz te nieruchomości? Pewnie za samospłacające się kredyty, tzw. hipoteka międzynarodowa :D . . @@@Podstawą jest stworzenie własnego biznesu i/lub rozpoczęcie inwestowania pieniędzy w wysokodochodowe aktywa. Ja osobiście polecam nieruchomości. Jeśli interesują Cię szczegóły, to podaj maila - pogadamy sam na sam. @@@ . Tak, tym "własnym biznesem" jest MLM - piramida finansowa, która wydoi swego dystrybutora z ostatnich pieniędzy. Nie ma to jak być durnym akwizytorem udającym wielkiego byznesmena :D . . @@@ Sposobów jest całe mnóstwo! I mam na myśli wyłącznie legalne i moralne możliwości. @@@ , Rozumiem, że te "legalne" sposoby, to wyłudzanie od ludzi pieniędzy. :)

Gość marzeniamoje
Mlm itp. Wyrosło tego jak grzyby po deszczu

Gość gość
No, jak psiarki na psim g/ó/w/n/i/e :)