Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wycofać się ze wspólnych wakacji z koleżankami

Polecane posty

Gość gość

2 lata temu byłam na wakacjach z koleżankami z gimnazjum , rok temu nie mogłam i obiecałam że w następnym , czyli tym , już pojadę. Teraz jesteśmy w liceum Problem w tym , że mi bardziej zależy na tym żeby poszaleć , a im na tym żeby poleniuchować , odpocząć. Noi zgadałam się z taką koleżanką z bloku , że jak uzbiera kasę do końca maja , to pojedziemy razem gdzieś . No ale tamte dziewczyny chcą rezerowować wakacje już za tydzień albo dwa , i chcą iść w następny weekend gdzieś na kawę obgadać wszytsko dokładnie , noi co ja im powiem , że co... głupio mi odmówić bo liczą na mnie bardzo , jak powiem ze nie ma kasy a potem pojadę z tamtą kolezanką to wyjdzie na jaw moje kłamstwo i tak , jak nie pojade z nimi tylko z tamtą to się mogą obrazić , a razem wszystkie nie możemy bo tamta nie lubi się z nimi I tez nie mam pewności czy kolezanka z bloku pojedzie bo nie wiem czy kase uzbiera itd

Gość gość
Wredne dup/sko z ciebie :o

Gość gość
Żmija jadowita :o

Gość gość
Muchomor sromotnikowy :D

Gość hennaaa
powiedz, że nie chcesz w ten sposób spędzać wakacji, wolisz bardziej aktywnie, dlatego wolisz pojechać z kimś innym

Gość gość
Oj niefajnie postapilas... albo postapisz jesli znow wystawisz je do wiatru. Co z Ciebie za kolezanka skoro tak latwo olewasz dziewczyny, ktorym juz cos wczesnoej obiecalas? Skad wiesz, ze bedzie glupio, moze tym razem dziewczyny tez zaszaleja? Sa starsze niz 2 lata temu. Poza tym przeciez jesli ty bedziesz chciala szalec to szalej, albo kompromis, troche odpoczynku, troche imprez.

Gość gość
A czemu tak sądzisz ?? :) Co ty byś w takim razie cudowny człowieku zrobił ? W swoim małym miasteczku w Radomiu znalazłam cudem pracę dorywczą na kilka tygodni , zarobiłam je ciężko i teraz chce rozsądnie wydać na wakacje...

Gość gość
Gargamel lub Gargamella :D

Gość gość
Jedz sama

Gość gość
Tyś taboretka nie koleżanka :o

Gość gość
Rok temu nie mogłam jechać z powodu braku funduszy , a 2 lata temu obiecałam sobie że więcej z nimi nie jadę , bo chociaż sa w porządku dziewczyny , to jednak mamy inne spojrzenie na wakacje , i trochę inne charaktery No to co ja mam zrobić ? :( Gdybym tylko miała na tyle pieniędzy , to pojechałabym wszędzie z każdym , ale że mam ich mało to szanuje i długo myślę zaczym na coś wydam , nie chce żałować i nie mogę pozwolić sobie na ryzyko może będzie fajnie może znowu nie

Gość gość
a może zrób tak: pojedź najpierw z tą jedną koleżanką, a potem pojedź z tymi pozostałymi w wakacje, ale wrócisz z tydzień wcześniej niż one (zostań na tyle na ile kasy ci zostanie z majowego wyjazdu).

Gość gość
Ale o co wam wszystkim chodzi , jak nieładnie postąpiłam ?? Dobra użyłam złego słowa jak pisałam , bo nic im nie obiecałam , po prostu powiedziałam ze nie mogę jechać bo nie mam kasy i pojadę za rok jak będą jechać , i zrobiłam to dlatego że nie chciałam ich urazić , nie chciałam im mówić że nie bawiłam się z nimi najlepiej , no a teraz to obróciło się przeciwko mnie jak widać , ale nie wierzę że ktoś z was wypaliłby tak znajomemu wiesz co nie jade z tobą na wakacje bo nudno było. Nie chce nikogo urazić i dlatego się doradzam , bo nie stać mnie żeby jechać na kilka wyjazdów Jeju , dlaczego każda nawet najmniejsza rzecz się komplikuje zawsze..

Gość gość
jej kasa, może robić co chce

Gość gość
to powiedz im, że jedziesz do rodziny, której dawno nie widziałaś, a tak naprawdę pojedziesz w maju z koleżanką, Boże,

Gość gość
Z jakiego majowego wyjazdu ? Ja na wakacje jadę dopiero w wakacje , jeśli pojadę.. One chcą jechać do Bułgarii , ja z koleżanką , w sumie można ją nazwać siostrą cioteczną , planowałam nad polskie morze albo do Barcelony

Gość gość
Nie zamierzam kłamać bo i tak by się wydało że byłam z nią na wakacjach , zdjęcia na facebooku , itd. , kłamstwo ma krókie nogi zresztą nie chce kłamać Dobra już dzięki za te rady , muszę sama pomyśleć albo zdobyć się na szczerość

Gość gość
to jak wyjedziesz z koleżanką idź do dyskoteki, zrób sobie foty z jakimiś obcymi dziewczynami i na facebooku potem podpiszesz "To ja i kuzynka Dorota, bawimy się, jest mega", "To ja, kuzynka Dorota i jej chłopak, zapomniał się nasmarować olejkiem i się zjarał. W głębi zdjęcia stoi ciotka Madzia i wujek Stefan, przyszli popilnować Dorotki", improwizuj dziewczyno!

Gość gość
"Nie zamierzam kłamać" i tak będziesz musiała!

Gość gość
Po prostu nie chcę wrócić z brzuchem z wakacji. Wiem, że tak może skończyć. Gdzie potem szukać ojca ? :(

Gość gość
"ja z koleżanką , w sumie można ją nazwać siostrą cioteczną " :-0

Gość gość
nie przejmuj się że musisz się wycofywać... ja się umawiałam ze współlokatorką pojedziemy razem, a ta 3 miesiące przed powiedziała, że jednak jedzie z kim innym :o ale wyjazd miała ciekawy - jeszcze długo przed zaczęła męczyć ją biegunka i osłabienie... musiała tak pojechać bo kasa zapłacona...

Gość gość
Powiedz, że ci przykro, że nie dasz rady, bo nie uzbierasz tyle kasy i ktoś ci w rodzinie zachorowal i mama kazała ci doglądnąć babci czy tam kogo...

Gość gość
Dobra już rozwiązałam problem , zadzowniłam do koleżanki powiedziałam że w piątek nie mogę się spotkać z nimi i że nie wiem czy będę w stanie z nimi pojechać , że obgadamy to jeszcze jak się spotkamy za 2 tygodnie , bo chyba wolałabym jechać w inne bardziej rozrywkowe miejsce , a wiem , że im zależy na odpoczynku i leniuchowaniu , tak powiedziałam i jest dobrze , a za 2 tygodnie zobaczymy pogadamy jeszcze powiem jak ja widze te wakacje one powiedzą jak one może dojdziemy do jakiegoś kompromsu jak nie no to nikt nie będzie nikogo przecież zmuszał , ani ja nie chce im psuć wakacji ani one mi

Gość gość
jestem zawiedziona. Myślałam, że wykorzystasz wymówkę z rodziną :-(