Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

studia blisko czy daleko od domu?

Polecane posty

Gość gość

jak sadzicie? Male miasto blisko domu czy lepiej "isc w swiat"?

ja zdecydowałam się zostać blisko. na razie nie żałuję, ale planuję na 4. roku się przenieść lub jechać na most. też tak możesz zrobić, zostać bliżej domu, a potem na 2. roku jechać na most i zobaczyć, czy ci odpowiada- jak tak, to zostaniesz

tzn. w sumie to nie blisko, a w domu, bo studiuję tu, gdzie się urodziłam, i mieszkam wciąż w domu rodzinnym

Gość gość
a na ktorym roku jestes?

na 1., ale chcę skrócić studia o rok, a na mojej uczelni ciężko będzie to zrealizować, poza tym chce uniknąć kilku ciężkich egzaminów z naprawdę zbędnych przedmiotów

Gość lelneczka2
Moim zdaniem warto jest studiować w tych większych miejscowościach. Zdecydowanie uczelnie znajdujące się tam oferują znacznie lepszy tok kształcenia. Sama mieszkam w mniejszej miejscowości jednak w tym roku wybieram się na studia do Poznania ponad 200 km dalej. Dlaczego? Ponieważ na Wyższej Szkole Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa otwierają nowy kierunek: bezpieczeństwo w biznesie ( http://www.wsnhid.pl/bezpieczenstwo-w-biznesie.html ). Branża ta się rozwija i w najbliższych latach specjaliści z tego zakresu będą poszukiwani.