Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wróciłam z kościoła i to są moje wrażenia z mszy i ogólnie

Polecane posty

Gość gość

Jestem żydówką, ale poszłam ze względu na babcię katoliczkę, było koszmarnie! duszno, ciągle ziewałam i chciało mi się spać, ksiądz mówił bardzo prosto, nie wiem czy jest prosty czy chciał po prostu trafić do ludu, u mnie rabi ma 2 doktoraty, ludzie w kościele ubrani strasznie, jak menele, a wiem,że biedni nie są, na tacy leżały same 10 i 20 zł, same papierki, mój ojciec też się ubrał jakby zarabiał 1200zł miesięcznie, a ma dużo więcej, ludzie na mnie patrzyli dziwnie, bo mam ciemną karnację, czarne włosy i dodatkowo ubrałam się cała na czarno, sami starzy ludzie, jakieś małe spasione paskudne dziecko, była też jedna młoda ładna dziewczyna i jedna piękna kobieta, miała szpilki w kolorze beżowym, idealną twarz, ale za to brzydkiego męża albo narzeczonego. Pod kościołem stała jakaś żebraczka z córką! Córka miała jakąś dziwną twarz (zajecza warga?) naprawdę nie ma NFZu?? Było ogólnie tragicznie, ludzie kiepsko śpiewali, właściwie wyli, a moja wiara w Boga umocniła się bardziej i bardziej nie rozumiem niestety chrześcijan... Miałam nadzieję zrozumieć, ale nic nie dało. Zostaję przy religie mojej Mamy.

Gość gość
Prowo ,,,,////

Gość miedzygalaktyczny mors
tak a ja wrocilem z sekty wyprali mi mozg tak dokumentnie ze zapomnialem jak sie nazywam

Gość gość
czemu prowo? to aż tak nierealistyczne? nie jestem ortodoksyjna żydówka, nie widzę nic złego w pójściu na mszę do kościoła, przecież to bardzo podobne wiary, a tym bardziej,że u nas teraz jest Pascha

Gość gość
A z jakiego miasta jestes? Ja mamu siebie w Gdansku, bardzo fajny kosciol (Dominikanie).Bardzo mądre kazania, bez zbędnego przeciagania, profesjonalny chor. Zgadzam sie ze w wielu kosciolach to tragedia z mszami:(

Gość gość
jestes strasznie glupia i pusta az trudno uwierzyc

Gość sweetezianka
Haha,zamiast obserwować ludzi trzeba było się zając modlitwą :) Mi dziś było trochę zimno,ludzi bardzo dużo młodych,ubrani ładnie-kobiety sukienki do kolan,szpileczki,żakiety,te mniej zgrabne eleganckie spodnie.

Gość gość
Haha :D uwielbiam takich ludzi jak Ty autorki, którzy patrzą na to jakie kto ma buty, ile dał na tacę itp. Kochana, kosciół jest od czegoś innego...

Gość gość
jestes żydówką ale jakiego wyznania?

Gość gość
Wypadq pojsc do kosciola uprawiajac w nocy wyuzdqny niezad

Gość gość
Jaką religie ma Twoja mama? Bo to, że jesteś Żydówką nie oznacza jeszcze nic. Możesz być muzułmanką albo katoliczka. Jaką religię wyznajesz?

Gość gość
jestem z Krakowa, ale bylam na mszy w Warszawie, tu też są Dominikanie i koleżanka bardzo mi polecała, ale poszłam do parafialnego z babcia i ojcem, może to wina godziny podobno na 7 rano i 9 sami starzy ludzie przychodza, kazania nawet nie pamiętam, ale chyba długie nie było, nie mogłam się modlic bo było za ciasno i za duszno, z trudem powstrzymałam się od zasniecia, jednemu facetowi zrobilo się slabo nawet

Gość gość
Pytając o religię tej "Żydówki" zdemaskowałem prowo bo ona nie wiedziała, że Żydzi mogą być róznego wyznania:D

Gość gość
Niech w klime zainwestuje proboszcz tego kosciola

Gość gość
Ja Ciebie rozumiem. Sama rzadko chodzilam do kościoła bo nie widzialam sensu żeby chodzic na wymuszone, nudne msze. Odkrylam ten kosciol Dominikanów i naprawdę chodze co niedzielę posluchac tego co mówią. U nas tez byl na rekolekcjach, dominikanin z Krakowa i musze powiedzieć ze rewelacja. Pozdrawiam

Gość gość
jak zwykle zydostwo podjudza nawet w czasie najważniejszych chrześcijańskich świat , miesza i wyraza swoja pogardę wobec katolików - po jaką cholerkę to patałajstwo kiedys przygarnięto , gdy wszyscy ich przeganiali ze swoich krajów ? :O

Gość gość
Właśnie moja koleżanka wróciła od Dominikanów odmieniona. Ja jestem do tego sceptyczna, boję się takich nagłych zmian, przemian i nawróceń, tacy ludzie martwią mnie, jak oglądałam program o modelce co się puszczala we Wloszech i cpala koks a potem nagle poszla do zakonu i mowi taka rozanielona? Ja twardo po ziemi stapam, nie lubie "odlotow" na punkcie religijnym to zawsze zle się konczy - sekty, terroryści, wojny religijne, fanatycy

Gość gość
Jakos na stare lata kobiety sa bardziej rozmodlone....maja z czego sie spowiadac pewnie hehe

Gość gość
I przypomniało mi się o czym mówił ksiądz. O nawróconej Magdzie Magdalenie! Brzmiało to tak jakbyśmy mieli grzeszyć i się nawrócić, czyli jeśli jestem dobrym człowiekiem, staram się nie grzeszyć, to nie mam szans na zbawienie? Nikogo nie podjudzam, po prostu się rozczarowałam. Byłam w kościele jako młoda dziewczyna i miałam nadzieję, że teraz jako mądrzejsza, starsza osoba poczuje coś innego niż wtedy jednak tak się nie stało.

Gość gość
dajcie spokój. to nędzna prowokacja "Zydówki":D

Gość gość
nawet nie wie jakiego jest wyznania:D:D:D:D

Gość Pytanie do autorki
Słyszałem że żydówki mają ci/ p/ ki w poprzek jak to jest u ciebie? Proszę o poważne potraktowanie mojego pytania i szczerą odpowiedź

Gość gość
Wystarczy jej kazać zjechać po poręczy i bedzie słychać czy żydówka

Gość gość
Żadna prowokacja ja mam podobne odczucia jeśli idzie o reakcje ludzi na sprawy w internecie żenada poziom żaden,dosłownie garstka myślących,których wypowiedzi są przyjmowane z furią przez zgraje głupców.Do każdego tematu gnają niczym stado kur napastliwi ignoranci napadną zgnoją bez sensu i znów rozbiegają się po kontach cienko to widać,nie sposób poruszyć jakieś ambitne tematy wszystko jakieś nijakie pełne nieuzasadnionych pretensji.Wychodzą błędy wychowawcze za dużo wolności za mało wiedzy.A poza tym zdycha tradycja ani jednego strzału dziś rano w nabożeństwie przy powstaniu z grobu Chrystusa miejscowość 20 tysięczna.W mediach też dziwnie brzmi Wielkanoc to święto chrześcijan tak odbieram jakby oni wstydzili się tego, że można by powiedzieć jak 5 czy 10 lat wstecz.

Gość rezurekkcja1997
u mnie akurat zrobili symboliczne strzelanie z armatki, nawet mnie nie obudziło (mama mówi,że było) jednak parę lat wstecz, gdy nie wiedziałam co to i obudziło mnie to o poranku to prawie umarłam z przerażenia co się dzieje, czy to wojna? :O to było straszne, myślę,że akurat zwyczaj strzelania z armaty w rezurekcje to nie jest dobry zwyczaj, tak samo jak fajerwerki i petardy na sylwestra sa idiotyczne

Gość Pytanie do autorki
Gdzie mam autorka żydówka uciekła i na pytania nie odpowiada

Gość gość
aaaaaaaaaaa. to już rozumiem skąd taka mentalnosc w polsce patrzec kto jak ubrany i ile dał na tace, ale się usmiałam, pozostałośc po 2 wojnie światowej hahaha