Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KR_girl

krew w moczu , pytanie do kobiet

Polecane posty

Gość KR_girl

Witajcie, Od około roku, raz na miesiąc - jeden maksymalnie dwa dni, rano gdy wstanę po oddaniu moczu gdy się podcieram mam krew...Dziś też tak miałam. Nie są to dni przed ani po okresie... Są miesiące kiedy nie mam więc regularne to też nie jest... Zastanawiam się czy któraś z Was tak miała i co to było? Tak wiem - mam iść do doktora, tylko wiadomo, że najpierw po skierowanie, a potem czekanie i kiedyś tam mnie przyjmą

Gość KR_girl
czasem jest jej więcej jak dziś czasem mniej ale jest :/ w ciągu dnia nie tylko i wyłącznie rano

Gość mieszkam w namiocie
dziecko NATYCHMIAST do lekarza NATYCHMIAST

Gość KR_girl
pójdę po świętach :( teraz to nikt mnie nie przyjmie

Gość KR_girl
A czy któraś z kobiet też tak miała? I nie było to nic groźnego? Bo w internecie to same straszne choroby opisują :(

Gość mieszkam w namiocie
we wtorek badanie ogolne moczu i jak cie stac - mocz na posiew

Gość KR_girl
Nie chcę martwić mamy bo sama jest chora, rozumiem że mam iść do ogólnego? Tak zrobię badanie płatne jeśli nie kosztuje więcej niż 100 zł

Gość gość
a ta krew to krew w moczu czy jakieś mikrokrwawienia z pochwy? tak czy siak, idź do lekarza ogólnego i wyjaśnij dokładnie skąd to krwawienie i jesli jest to krew w moczu to poproś o skierownie na badanie ogólne moczu i posiew z moczu , zresztą myślę , że lekarz sam wypisze ci takie skierowania . jak masz skierownie na takie badania to nie płacisz nic. gdyby lekarz nie dał ci skierowania na posiew moczu to zrób sobie prywatnie , trzeba kupić pojemniczek na mocz w aptece , kosztuje kilka zł i pobrać próbkę moczu rano . u mnie posiew kosztuje 35 zł , ale może są tańsze laboratoria , podzwoń i popytaj . jeśli wyszłaby ci jakaś bakteria w moczu , musisz iść do lekarza i dostaniesz antybiotyk , inaczej dolegliwości nie miną.

Gość gość
Z cała pewnościa nie jest to cewki moczowej bo gdyby nawet to byłby zabarwiony mocz i wiele innych objawow.Moze przy podcieraniu broczy błona śluzowa?

Gość KR_girl
Zazwyczaj miałam to jeden raz na miesiąc, rano tylko jeden raz potem nie, a potem o tym zapominałam no i bagatelizowałam bo myślałam że pewnie to nic... Tym bardziej, że nie pojawia się regularnie i nie co miesiąc. Ale w tym miesiącu miałam już raz a dziś drugi. Mocz ma moim zdaniem barwę OK tutaj mam krew połączoną z śluzem - takie coś mi zostaje na papierze toaletowym. Zawsze koloru czerwonego. Dziś natomiast rano miałam zdecydowanie więcej tego śluzu z krwią plus później jak byłam w toalecie miałam niewielką ale jednak wydzielinę bardziej brązową śluzową jeśli można tak rzec. Kolejnym razem znowu tylko mniej...

Gość KR_girl
teraz widzę, że dałam zły opis tematu ale byłam zdenerwowana :(

Gość KR_girl
rano miałam też skrzepy niewielkie krwi koloru czerwonego

Gość gość
Moze masz jajeczkowanie,ktory to dzien cyklu?jesli jestes mniej wiecej w polowie to bardzo prawdopodobne

Gość KR_girl
właśnie też o tym myślałam dlatego nie szłam do dr ostatni okres miałam 8 kwietnia a wcześniej 9 marca, 6 lutego więc nie zawsze mam w tym samym czasie przez co nie wiem jaki to dzień cyklu

Gość gość
po burakach jest mocz czewony

Gość KR_girl
mocz ma ok kolor ;)

Gość gość
no więc jeśli to nie krew w moczu tylko z pochwy , to może to być jajeczkowanie , ale ja na twoim miejscu zrobiłabym sobie usg narządu rodnego , żeby sprawdzić czy nie ma jakiś torbieli czy mięśniaków , bo wyglada na to że masz cykle 31 dniowe więc owulacje powinnas miec za jakieś 2dwa dni , ale na to nie ma reguły bo na owulację mogą mieć wpływ różne inne czynniki i co jakiś czas może być wcześniej lub później. w ogóle powinnaś iść do ginekologa bo możesz miec nadżerkę a ta nieleczona może się przekształcić w raka . usg dopochwowe kosztuje ok100zł przez powłoki brzuszne trochę taniej. ja proponowałabym ci znaleźć ginekologa , który w gabinecie ma usg i robi je w cenie wizyty , wtedy zapłacisz za wizytę a usg masz gratis . ale nie lekcewaz takich krwawień , bo mogą zwiastować poważną chorobę .

Gość gość
Jesli taki objaw pojawia sie raz w miesiacu czyli jest zwiastunem jajeczkowania.W przypadku choroby krawienie czy plamienie byłoby non stop a przy tym inne dolegliwosci w tym bólowe.Co nie oznacza ze nie nalezy od czasu do czasu zaliczyc wizyte u ginekologa by sie uspokoić.Kafeteria jeszcze nikomu nie pomogła,ewentualnie postraszyła.

Gość KR_girl
bardzo dziękuję Wam za pomoc :) wybiorę się zatem do ginekologa