Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzuszek po ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam 19 lat i jestem 5 miesięcy po porodzie.W ciąży przytyłam 19 kg.Teraz po porodzie mam bliznę po cesarce, masę rozstępów na brzuchu, gruby brzuch z pomarszczoną, wiotką skorą oraz rozciągnięty pępek.Nie ćwiczę za często ponieważ dużo czasu zajmuje mi opieka dzieckiem oraz zajmowanie się domem. Smaruje brzuch różnymi kremami ale to prawie nic nie daje.Schudłam dopiero 4 kg a brzuszek prawie bez zmian.Wstydzę się rozebrać przed chłopakiem, uważam że wyglądam okropnie.W ciąży miałam mocno wypukły pępek teraz się trochę wciągnął ale to nie to samo co z przed ciąży.Mam pytanie czy uda mi się wrócić do stany z przed ciąży?Jak było u was?Czy mam się czego wstydzić? http://i.pinger.pl/pgr166/a6b13e7c00005fdb5221da1e/P8310188.JPG

Gość prezio_23
paskudne

Gość gość
ej spokojnie ja mialam gorszy brzuchol 2razy wiecej skory. dasz rade 4kgbardzo fajny wynik po malutku i do przodu cwiczenia i jeszcze raz cwiczenia:) powodzenia

Gość gość
Napiszę Ci jak to wyglądało u mnie: też miałam cc, przytyłam podobnie, nie mam silnej woli żeby dietować,czasu brak na systematyczne ćwiczenia i niestety brzuszek trochę został, tzn nie tyle brzuszek co skóra;/ a rozstepy są perłowe;/ skóra jest brzydka. Staram się ograniczać teraz jedzenie i muszę zacząć chociaż trochę ćwiczyć bo bardzo zależy mi na ładnej sylwetce:)

Gość gość
Jesteś bardzo młoda i nawed jeśli uda ci się zrzucić zbędne kilogramy to brzuszek a zwłaszcza pępek nie będom wyglądaly najlepiej.

Gość prezio_23
jakbym był twoim facetem to bym ci kazał sie nierozbierać

Gość gość
Wiem mój brzuszek jak widać na zdjęciu nie wygląda najlepiej (zwłaszcza te rozstępy i paskudny pępek) ale mam pytanie czy powinnam się wstydzić pokazywać przed chłopakiem, od czasu porody starałam się zakrywać brzuszek aby go nie widział.Wstydzę się także mojego pępka.

Gość gość
Jak wstydzisz się pępka to zrób sobie kolczyk żeby go zakryć, wtedy będzie widać tylko kolczyk a nie pępek.

Gość gość
kochana zle trafilas tutaj na kaffe ci będą dogryzać nie przejmuj się ja mam 23 lata i nie rodziłam jeszcze a sadlo mam nieziemskie waze 54 kg ale mam brzyszek ty szybko zgubisz masz szczuple nozki i dość waski biodra a teraz ciesz się ze masz zdrowe dzieciatko

Oj daj spokój. Wiadomo, że z ucha Ci to dziecko w wyszło. Ludzie mają przeróżne ciała i przed najbliższa osobą na świecie nie powinnaś się wstydzić.

Gość gość
Dzięki masz racje.

Gość gość
tak bywa. Pewnie z czasem będzie wyglądać lepiej. A chłopak chyba nie jest z tobą dla twojego brzucha ale dla całej ciebie -a to nie tylko ciało. :)

Gość gość
Nie wstydz się chłopaka, on też pewnie nie jest idealny;) a przecież rozumie, że urodziłaś dziecko

Gość gość
Tak ale widziałaś jakąś 19-latkę z takim brzuchem i pępkiem.Cieszę się ze mam chłopaka i dziecko ale chiałabym mieć normalny brzuch i pępek.

Gość gość
a co uważasz że wszystkie 19-latki są idealne i szczupłe? Ba każdy człowiek jest inny i nawet ci których możesz zobaczyć w tv/gazetach nie są idealni ale ty wierzysz w to że tacy są. Wyluzuj. Albo zaakceptujesz siebie albo pójdziesz na operację plastyczną. Trzeciej opcji nie ma.

Gość gość
Nie martw się miałam podobnie po roku zgubiłam caly brzuch i wyglądałam prawie jak z przed ciąży, miałam parę rozstępów oraz pępek który zrobił się płytki i trochę szeroki ale zrobiłam sobie kolczyk i zakrylam nim caly pępek.Prawie nie było widać że bylam w ciąży.Życzę ci tego samego abyś szybko wruciła do stny z przed ciąży.

Gość gość
a teraz ci powiem prawde rodziłam jak byłam oz starsza od ciebie 5 lat temu mój brzuch po porodzie wyglądał lepiej niż twój ale rozstępy też były jak sie pojawią rozstępy to znaczy że skóra się nadmiernie rozciągneła im bardziej bedziesz chciała schudnąć tym większy flak będzie ci zwisał skóra nigdy c sięnie obkurczy mam za sobą 4 lata ćwiczeń i gdybym mogła cofnąć czas nie ćwiczyłabym bo pozbywając sie tłuszczu sprawiłam że widok jest katastrofalny a przytyłam 6 kg tak więc szczerze tylko plastyka brzucha sory znam się na tym jestem instruktorką fitness w ciąży dobrze sie odżywiałam dbałam o ciało lepiej zbieraj kase ja juz mam 9 koła na zabieg

Gość gość
co do chłopaka, to warto poczekać z seksem do ślubu, to nic, że już nie jesteś dziewicą, a do tego czasu może brzuch będzie w lepszej kondycji

Gość gość
a po CC brzuch nigdy nie będzie płaski bo brzuch nie obkurcza się jak przy naturalnym porodzie to będzie efekt wyjściowy http://i15.photobucket.com/albums/a371/karebears303/Mobile%20Uploads/stomach.jpg PRZYGOTUJ SIĘ NA TAKI WIDOK I ALBO ZAAKCEPTUJ TY I TWÓJ PARTNER ALBO ZBIERAJ NA OPERACJĘ jesli nie planujesz węcej dzieci

Gość gość
nie musi być żadna operacja potrzebna, możesz poradzić się kosmetologa

Gość gość
Jeszcze nic straconego ja jestem po dwóch cesarkach, fakt lekki brzuszek został trochę luźnej skóry i rozstępy na całym brzuchu ale nie przejmuj się idzie z tym żyć, przecież to tylko brzuch nie musisz go nikomu pokazywać.

Gość gość
Szkoda że nic nie da się zrobić, ciekawe jak będzie wyglądał po drugiej ciąży...

Gość gość
Według mnie to brzuch nie taki zły najgorzej to z pępkiem..Ja też w ciąży miałam wypukły ale wrucił do normy.

Gość gość
brzuszek? pępuszek? rozstępeczki?

Gość gość
To nie jest powiedziane że pępek wraca do stany z przed ciąży u mnie zrobił się prawie równy z brzucem, a mojej koleżance rozciągnąl się.

Gość gość
nie musisz go nikomu pokazywać! hahahahahhahaha nie możesz uprawiać sexu na jeźdzca ani leżeć bo widać pomarszczony flak jak siedzisz to wisi ci wielka fałda nie okażesz się w bikini,bieliźnie żadne ciuchy tego nie zamaskują schudniesz a zostanie ci druga dupa z przodu wyglądasz jak w 7 miesiącu ciązy a ważysz 50 kg i najgorsze że ty wiesz że to tam jest