Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapłata dla siostry

Polecane posty

Gość gość

Witam. Szukam porady i mam nadzieje ze mi pomożecie. Niedawno moj maz otworzył swój własny biznes. Wszystko dopiero sie rozkręca wiec maz nie ma jeszcze pieniędzy na zatrudnienie własnego pracownika. Dlatego wieczorami pomagam mu ja. Mamy 3 letnia córeczkę która pod nasza nieobecność zostaje z moja siostra. Sa to ok 4 godziny. Czasem jest to jeden wieczór w tygodniu czasami dwa. Do tej pory nic siostrze nie płaciłam za opiekę, siostra chętnie zajmuje sie mała, ale zdaje sobie sprawę ze nie moge tak wykorzystywać siostry, która rownież pracuje i ma swoje zycie. Wiem ze jak zapytam siostra zajmie sie mała ale chciałabym jej zapłacić. Jak myślicie jaka kwota byłaby adekwatna? Pytałam siostry ale ona tylko machnęła ręka, ale ja tak nie chce.

Gość gość
Mógłby mi ktoś pomoc?

Gość gość
Zorientuj sie ile placi sie niance i mniej wiecej w tej kwocie daj jej. Moze niekoniecznie oficjalnie ale mozesz zaprosic ja na kawe i wtedy wyluszczyc swoje argumenty i wreczyc kase. Jesli uwazasz, ze to nie wypali, to kup jej w prezencie cos o czym marzy a nie bardzo ja stac. No jasne, ze nie najnowszy model merca :D masz racje, pomoc pomaca, rodzina rodzina a poczucie przyzwoitosci trzeba miec ;)

Gość JasnowidzXXL
Ja bym płaciła 10 zł za godzinę. Nie są to Himalaje, ale mówisz, że jesteście na dorobku. Po prostu rzeczowo bym porozmawiała i siostra na pewno się zgodzi

Gość Lili von swidnica
Kup jej fajny prezent bo kasy napewno nie przyjmie

Gość gość
Moge jej kupic prezent, ale co bedzie najodpowiedniejsZym prezentem? Jakies pomysły?

Gość gościówa z kaffe
z zapłatą dla siostry wiąże się jej obowiązek/systematyczność/uwiązanie:/ a ona pewnie robi to by ci pomóc. Gorzej jak będzie miała inne plany i będzie musiała ci odmówić.

Gość gość
Wtedy ja nie pomogę mężowi proste. O to sie martwić nie musisz :) zreszta to tylko chwilowy "kłopot" ze tak powiem, dopóki maz nie zatrudni pracownika.

Gość gość
w sumie fajna masz siostrę, ja z moim rodzeństwem muszę się rozliczać nawet po wyższych stawkach niż z obcymi ludźmi i jeszcze wymuszają to emocjonalnie to rodzina.