Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malwina_Odchudzaczka

Dieta paleo najlepszy sposob na chudniecie

Polecane posty

hejka, witam wszystkich cieplutko. Postanowilam rozpoczac temat i zaprosic do odchudzania wszystkich tych, ktorzy zwatpili w jakakolwiek metode odchudzania i sa zniecheceni. Ja zaispirowalam sie ksiazka Roba Woolfa Dieta paleo, stosuje jej zasady od 16 marca i udalo mi sie schudnac juz 7kg. Czyli dziala :-) Licze na wiecej, poniewaz niestety mam sporo do zgubienia. Swoja historie opisze dokladniej wieczorem, licze na odzew, moze sa tu jakies fanki odchudzania low carb, albo osoby ktore tez schudly na takich zasadach i podziela sie wiedza?

Gość gość
ja bym chciala dolaczyc. zdradzisz szczegoly? tak szybko? 7 kilo w miesiac?

Gość lchefka
Witaj koleżanko :D ja jestem fanką low carb :D nie ma lepszej metody.

Gość gość
heh, nie ma innej metody na odchudzanie niz low carb:p

Gość gość
Owszem to dobry sposób, ale długoterminowo trudno pociągnąć taka dietę. Przestrzegam przed jednym błędem - jedzenie zbyt dużo mięsa. Jedzcie więcej warzyw. W tej diecie nie je się zbóż, więc nie każdy długo wytrzyma bez chleba, pizzy, makaronu czy ciast. Dozwolona mąka to kokosowa i migdałowa. Mi ładnie zeszły kilogramy, ale doszłam do wniosku, że do końca życia tak nie pociągnę. Natomiast plusem może być dobry poziom cholesterolu i pozbycie się wyprysków jeśłi ktoś ma je w reakcji na gluten. Bardzo ważne przy diecie paleo ********* to najlepiej cross fit lub podnoszenie ciężarów. Tradycyjne aerobiki nie są paleo i nie przyniosą efektów. Najlepsza polska stronka o paleo i w ogóle wpływie odżywiania na nasze zdrowie to t ł u s t e ż y c i e . Życzę sukcesów!

ja zwatpilam juz swego czasu we wszystko, rozne diety, cudaki na kiju. Wszystko zawodzilo, bylo trudne do utrzymania i po paru dniach szlo w kat. Tu jest inaczej, nie czuje, ze czegos sobie odmawiam, czuje ze odzywiam swoje cialo i ono mi odplaca sila, dobra kondycja, chudne. Na poczatku bylo mi trudno porzucic ziarenka, a w szczegolnosci wszelkie zairenka, ale dalam rade. Teraz absolutnie mi go nie brakuje. Jem miesa, ryby, warzywa, owoce, nasionka i orzechy, zyc nie umierac :-) Troche nabialu tez jem. Waga spada jak szalona, z czego sie najbardziej ciesze.

Gość gość
Dla mnie też nie było żadnego problemu z porzuceniem pieczywa, mąki, makaronów, kasz etc. A dodam, że dla reszty rodziny przygotowuje normalne posiłki i każdego ranka kroję świeży, chrupiący chleb. Nawet mnie nie rusza :D.

Ja tak samo. Normalnie przygotowuje posilki dla rodziny, meza i 2 dzieci. Bylo trudno mi pierwszy tydzien, ale idzie sie przyzwyczaic i doslownie przestroic mozg. Buly moga pachniec, nie rusza mnie to. Za to nie pogardze odrobina dobrej, prawdziwej czekolady i kieliszkiem czerwonego winka. To sa moje rarytasy. W kazdym razie, porzucilam bulki, chleb, makarony, ryze, kasze (choc akurat do kasz zamierzam wrocic zima jak juz schudne do konca), slodkie soki, pseudo slodycze i inne s**ty. Nawet nie chce mi sie jesc zbyt czesto, jadam 3 x dziennie.

Gość gość
Malwinka liczysz sobie BTW, kalorie? Widać spadki po Twoim ciele, tzn. widać już różnicę? Ja nie mam motywacji, aby zacząć :( stosowałam już ten sposób jedzenia, ale poddałam się

Gość gość
Cześć dziewczyny.Czy możecie mi pomóc? Gdzie mogę znaleźć jadłospis tej diety i w jakich ilościach spożywać te posiłki?

Gość gość
Mi udało się sporo schudnąć stosując tę dietę http://dieta-lux.pl/44535 .Dieta połączona jest z ćwiczeniami ,posiłki są smaczne i zdrowe :)

Gość gość
Latalem po necie i znalazlem to pytanie. Jestem na paleo od 2 lat. Czuje sie dobrze. Lekko. Jem duzo i nie tyje. W pierwszym miesiac 8 kg, drugi miesiac 4 kg, trzeci 2 kg, i potem do pol roku nastepne 2 kg. Bez cwiczen przy sniadaniu z 4 jaj ( co drugi dzien) i duzych 2 obiadach codziennie. Przekaski miedzy posilkami. Dieta jest przestrzegana w 100%. Najgorzze odstawienie cukru. Nigdy juz nie bede jadl zboz i mleka, to jest ta rzecz ktora mi odpowiada. Jedyny minus diety to to ze nigdy nie poczujesz sie napchany tak jak po pizzy czy kanapkach i po posilku jest czlowiek glodny za dwie goziny.

Gość gość
a ja zrezygnowałam z cukru pod każdą postacią i alkoholu biegam godzine dziennie i chudnę w oczach:) poza tym wszystko tak jak było żadnych tłuszczy fast foodów i nic przetworzonego. w miesiące znikło 5 kg :) i znów waże 49:))

Gość gość
......tylko gdzie znaleść wszystko , żeby zacząć?

Gość gość
Polecam plany dietetyczne oraz treningowe www.fabrykasily.pl/plany_treningowe?poleca=michal1876060 Profesjonala pomoc w drodze do osiągnięcia celu :)

Gość adless
Po moich testach wynika, a piłem już dziesiątki spalaczy tłuszczu, że najlepsze na odchudzanie są po prostu zioła. Piłem Slim Herbal System przez dwa miesiące i zauważyłem poprawę w regulacji pracy jelit. Nie mam uczucia wielkiego brzucha od dawna. Teraz robiłem dwa tygodnie przerwy, ale wracam.

Gość gość
znowu sami reklamiarze-smieciarze. szukaja frajerow.

Gość Marta

Namówiliście mnie, przechodzę na paleo/low carb.