Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Arytmia w wieku 17 lat

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 17 lat i ostatnio byłam na rutynowych badaniach u lekarza rodzinnego. Gdy mnie przesłuchiwał, zalecił zrobienie ekg, zrobiłam je od razu w ośrodku, i jak powiedzial lekarz na wydruku wyszło zaburzenie rytmu serca. Dał mi skierowanie na badania krwi, ns ktore udam się już jutro. Od tamtej pory regularnie mierze ciśnienie, ktore mam w normalnie, chodź jest nieco niskie, tętno mam czasem podwyższone, raz w spoczynku wskazało na 116/min. Natomiast arytmie ukazuje mi niemal za każdym pomiarem. Dodam że szybko się męczę, nawet po szybkim wbiegnięciu pp schodach na drugie piętro czuje jakby serce biło mi w głowie, jestem też prawie cały dzień senna i zmęczona. Czy któras z Was miala cos podobnego? Czy w moim wieku może to byc normalne? Z góry ślicznie dziękuje za Waszą opinie. Pozdrawiam

Gość gość
A co to za wiek??juz niemowlaki maja arytmie a co dopiro takie stare osoby

Gość gość
Miałam raczej na mysli to czy w wieku dojrzewania mogą zdarzyć się takie zawirowania, nie to że jestem zbyt młoda na problemy z sercem...

Gość mikk

Mogę polecić ze swojej strony ciśnieniomierz Easy Med. Bardzo prosty w obsłudze więc każdy sobie z nim bez problemu poradzi, wygodny, praktyczny. Ogólnie korzystamy w domu sporadycznie, bo nikt nie ma jakiegoś problemu z nadciśnieniem, ale na pewno warto mieć taki sprzęt, gdyby coś się działo.