Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bacha 65

Do starej twarzy lepsza siwizna czy farba?

Polecane posty

Gość Bacha 65

Mam lat 60 +. Ostatnio spojrzałam w lustro i się załamałam: zmarszczki, obwisy. Co robić, przestać farbować włosy (farbuje na czarno) i zapuszczać siwe odrosty? Ach ta paskudna starosć.

Gość gość
mojej babci dobrze w takim jakby lekko pomarańczowym kolorze :) albo juz sie poprostu przezwyczaiłam do takiego nietypowego blondu ale wygląda miło:)to wszystko zależy od twojej karnacji ale wydaje mi sie ze czarny nie koniecznie wygląda dobrze.. Pomyśl może na jaśniejszym kolorem.

Gość gość
absolutnie nie zaprzestać farbowania ale... nie na czarno ! zmień kolor na bardziej naturalny, brąz z jaśniejszymi refleksami itp a nie czarny garnek na głowie. Właśnie ta czerń w twoim wieku powoduje, że jest to kolor nienaturalny,a siwizna postarza strasznie więc zastosuj się do mojej rady a będzie ok.

Gość gość
Myśle ze nawet 65+ można super wyglądać ;) ale czarna farba raczej postarza, albo przynajmniej nadaje poważnego wyrazu

Gość Bacha 65
Wszyscy się już do mnie przyzwyczaili w czarnych włosach :( Dzięki temu wyglądam na mądrzejszą...

Gość Bacha 65
Można super wyglądać, ale ja mam bardzo pomarszczoną twarz, w dodatku tłustą i ten cały tłuszcz mi obwisł... Jak myslicie, czy to może być skutkiem zanieczyszczenia powietrza w przemysłowym regionie?

Gość gość
raczej śmieciowego żarcia w ilościach jak dla słonia

Gość gość
moja ciocia ma 67 i wygląda super

Gość Petronela ZZ
a co powiesz na kolor sól z pieprzem czarny postarza 40 tke a co dopiero kobietę po 60 nie rób sobie krzywdy doradzam jasne kolory, nie tylko na włosach

Gość gość
Widzę że będę musiała zrezygnować z tego inteligentnego koloru :(

Gość gość
Moja mama ma więcej lat i w ogóle nie widac u niej zmarszczek, więc nie jest to sprawka zanieczyszczeń powietrza, raczej indywidualnych predyspozycji, a może palenia albo picia :o

Gość gość
No i jak ktoś ma tłustą buzię to mu potem policzki obwisają, prawo ciążenia :classic_cool:

Gość gość
nie farbowac na czarno, bo siwe odrosty wygladaja jak lysina. farbowac sie na popielaty blond.

Gość lamka 2
Zgadzam sie z poprzedniczkami odnosnie koloru i nie musisz go zmieniac na raz, tylko sukcesywnie u fryzjera. Ja tak zrobilam i teraz nie wyobrazam sobie ciemnych wlosow. Druga sprawa, ze przy jasnych rzadziej bedziesz musiała farbowac odrosty. Jasne wlosy rozjaśnia Ci twarz. Jesli chodzi o sama twarz, to nie wiem co stosujesz, ale zacznij stosowac olejki arganowy i marchewkowy. Nawilża Ci twarz i ujedrnią. W kazdym wieku mozna wyglądac fajnie mimo zmarszczek.

Gość gość
Winacet z gipsem jest dobry:-)