Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam ochotę sobie zrobic tatuaż:)

Polecane posty

Gość gość

Jakoś tak mnie wzięło ostatnio. Gdzie w Trójmieście możecie polecic mi higieniczny salon? Jeszcze nie wiem jak ma wyglądac ten tatuaż. Na początek wezmę pewnie coś małego i zdecyduję się od razu w salonie.

Gość gość
na ktorym miejscu on by byl

może lepiej zastanów się dobrze co to ma być i gdzie zanim zrobisz. Usuwanie boli.

Gość gość
ja mam na karku napis! nie żałuje wcale.znajomi straszyli,że kark to oblesne miejsce,a mnie bolało tlyko pierwsze ukłucie...uważaj,bo tatuaże są zaraźliwe ,za tydzien idę robić na plecach;)

weź pod uwagę kilka spraw. Po pierwsze - dół (okolice biodra) będzie boleć. Po drugie - brzuch/bok to kłopotliwe miejsca, na kobiecym ciele chyba nie ma kawałka skóry który tyle razy się rozciąga, za parę lat taki tatuaż może wyglądać po prostu bardzo brzydko. Musiałabyś non-stop o niego dbać, pilnować wagi, mieć pewność, że nie masz tendencji do rozstępów, a i to może nie pomóc.

Gość gość
Moorland, dzięki za rady:)

Nie ma sprawy :) Na pierwszy tatuaż najlepiej jest wybrać jakieś mało widoczne, równe miejsce które nie zmieni się za bardzo przez następne kilkanaście lat. łopatka to dobre miejsce, tylko zastanów się nad wzorem. Gdybyś kiedyś chciała coś większego na plecach (jakby nie patrzeć to duże, dobre płótno pod tatuaże) to jakaś mała pierdółka na środku łopatki może rozwalić całą kompozycję.

Gość gość
Właśnie dzisiaj było że ludzie zrobią a potem chcą usunąć bo przeszkadza na przykład w pracy nie akceptują

Gość gość
zrób sobie pod stopą tam nikt nie bedzie widzial :P

Gość gość
jesli chcesz sobie zrobic to tam malo bedzie widoczny :P

Gość gość
Nie oszpecaj się .Glupia moda glupich ludzi.Moda minie i będziesz żałować. Po za tym tatuaż odbiera kobiecość.

Gość hennaaa
i z motylkami będziesz paradowała mając 50 lat?

Gość gość
na doopie se zrób żeby widać nie było jak babką będziesz

Gość gość
Ale wy jesteście popaprani. Pewnie połowa z was ma w uszach kolczyki, pofarbowane włosy, wyregulowane brwi i inne niepotrzebne udziwnienia ciała. Tatuaż to to samo: ozdoba. Droższa, bardziej pernamenta ale tylko ozdoba. Jak jej się znudzi to zasłoni/przerobi/usunie. To nie jest decyzja życiowej wagi.

Gość Asica123
Ja mam mały na nadgarstku prawej ręki. W ogole nie bolało :) nie żaluje decyzji ...

Gość gość
dziurka od kolczyka zarośnie, włosy odrosną. Tatuaż z hello kitty zostanie... a usunięcie go będzie kosztowało dużo więcej niż farba do włosów

Gość poli31
a mnie wcale nie obchodzi czy jest teraz moda na tatuaze czy nie...,zawsze chciałam to sobie zrobiłam i nie załuję

Gość gość
Dziurka nie zarośnie - będzie widoczna (wiem, bo mam), włosy odrosną, ale póki co musisz chodzić w kolorze który ci się nie podoba, a włosy przecież się niszczą od częstego farbowania. A tatuaż z hello kitty nie musi zostać na zawsze. Jest wiele metod usuwania tatuażu, jest to droższe niż przefarbowanie włosów, ale nie jest to też wydatek życia.

Gość poli31
jeśli kogoś było stać żeby zrobic sobie tatuaz to będzie go stać żeby go usunąć

Gość gość
niby wydatek życia nie jest, ale zapłacić 3tys kiedy zarabia się 1200zł jest już jakąś przeszkodą

Gość poli31
jak ktoś zarabia 1200 zł to nie zrobi sobie tatuazu bo go zwyczajnie na niego nie stac...no chyba ze zrobi u kolegi w piwnicy to potem nie dziw sie ze chce to usunąć

Gość gość
autorka nie ma pojęcia co chce, ale chce :D i pewnie ma 15 lat

Gość gość
Dlatego trzeba się zastanowić czy nas stać na tatuaż (zrobienie też tanie nie jest), ale tak poza tym: 1200 zł to jest najwyżej kilka miesięcy oszczędzania, no chyba że ktoś jest naprawdę bardzo biedny, ale wtedy nie robi sobie tatuaży.

Gość poli31
no autorka powinna przemyśleć gdzie chce miec tatuaz i co ma przedstawiac...to musi byc przemyslana sprawa bo jakby nie patrzec to pamiątka na cale zycie...a nie ,że pójdzie i ''coś'' sobie wybierze...z wzorem trzeba ''się przespac'' i być go pewnym na 100%