Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhfjfjfj

Jaki mały zwierzak jest dobrym towarzyszem rodziny z dzieckiem

Polecane posty

Gość gość
smród to może być tylko w domu, w którym sie nie sprząta i to niezależnie czy jest zwierzę czy nie, także gościu powyżej - nazwij siebie leniem śmierdzącym bo widać, że nie sprzątasz w domu i cuchnie u ciebie w chacie

Gość gość
kazde zwierze zasmradza dom

Gość gość
a co to tusek?????

Gość gość
dom ze zwierzeciem to brudna cuchnaca halasliwa melina -jak mozna to robic swym dzieciom?

My mamy kotkę. Nie jest wymagająca. Nie wiem skąd opinia, że w domu w którym jest zwierzę śmierdzi. U nas nie śmierdzi. Kotka jest czyściutka, nigdzie nie łazi, kuwetę mamy zabudowaną, używamy piasku silikonowego, który pochłania zapachy i nie trzeba go zmieniać codziennie. Wystarczy łopatką wybrać odchody. Potrafi zostać na dwa dni sama i nie nabroi nic. Zostawiamy jedzenie, picie. Ma 7 miesięcy i jest na prawdę grzeczna. Kiedyś mieliśmy kocura i to był wariat, potrafił się przyczaić za winklem i skoczyć na rękę np. Do dzieci to kotka najlepsza. Jest bardziej towarzyska.

Gość gość
znalam ludzi ktorzy hodowali koty w bloku - kuweta przez lata smrod potworny juz od dzrzwi - domownicy przywykli to smrodu moze nie czuja ale ktos kto przychodzi -to czuje smrod ohydny juz od progu zadne zapachowe żwirki nie pomoga dom ze zwierzeciem to szambo wszedzie kłaki jak mozna skazac swe dzieci na zycie w czyms takim?

Gość violkafasolkaolka
ja mam świnke morską córka ma 6 lat i razem świetnie się bawią,co 3 dni wymieniam jej ściółke i myje klatke,nic nie śmierdzi,po pokoju sobie lata dziennie przez 30 min i żyją długo ok 8-12 lat najstarsza miała 14:)

Gość gość
mysle ze maly pies bylby idealny, pod warunkiem, ze masz w miare rozsadne dziecko i zaufasz mu, ze bedzie delikatne wobec yorka, ratlerka itp. z kotek moze byc milutki, przytulasny itd ale z kotem moze wyjsc czasem niewypal. zdarza sie, ze sa agresywne, nie pozwalaja sie sotykac albo cale dnie sie chowaja ( albo wszytko na raz) jesli kupisz kociatko, to nie wiesz, czy nie przytaszczysz do domu takiego dzikusa, co caly dzien bedzie ci wycieral kurze na najwyzszych polkach albo za kanapa i wysciubi nos tylko po zarcie. wiec porzytku z takiego zwierzaka nie ma. chyba ze kotek jest roczny i juz ma uksztaltowany charakter i wiesz, ze bedzie przyjazny w stosunku do ludzi. za to maly pies ma pierwiastek kota, bo nie smierdzi, jest mily, mozna go wziac na kolana i jednoczesnie jest przyjazny. nie poniszczy mebli, tylko wychodzic z nim trzeba, ale jesli masz dzieci, ktore wczesniej koncza szkole, to mysle ze nie ma problemu. mysle ze spacer kazdego z domownikow 1 - 2 razy dziennie jest przyjemniejszy niz sprzatanie kuwety i jej widok na codzien w mieszkaniu.

Gość gość
ja tez kocham zwierzeta, ale zgadzam sie, ze dom, gdzie jest duzy pies smierdzi. kolezanka miala retrivera - cuchnal ten pies w domu. kolega ma labradora i jamnika - jamnik capi jak nie wiem, wlazi na kanapy, labrador zostawia siersc, choc nie smierdzi. duze psy nadaja sie tylko do domow, gdzie moga byc na podworku i sie nie mecza a nie do blokow. debilizm. pomijajac juz fakt, ze 90% ludzi nie sprzata po owczarku, labradorze czy innym dogu. ja mam ratlerka i tez po nim nie sprzatam, ale on robi takie kupy, ze nie jestem ich w stanie znalezc w trawie. dla mnie najwieksza masakra jest BARDZO POWRZECHNE przyzwalanie psom wchodzenie na kanapy. oblesne, obrzydliwe kiedy sredniej lub duzej wielkosc****es jest nauczony siedziec na sofach, spac w lozku. albo jak psy asystuja ludziom przy stole, sa karmione z reki. ludzie nie umieja opiekowac sie zwierzetami niestety, stad te problemy. ponadto psy trzeba raz na tydzien wyczesywac w okresie linienia z siersci na dworzu, gdyby tak ludzie robili to nie mieliby wszedzei kudlow i smrodu. dlateg wg mnie najlepsze sa male psy albo koty, w zaleznosci od upodoban.

Gość gość
Autorko,podzwon po schroniskach,czesto maja jakies zwierzatka juz odchowAne.uratujesz jakiemus zycie i nie bedziesz musiala sie martwic o wychowanie.ja mam psa i kota ze schroniska,odwdzieczaja sie kazdego dnia,sa ulozone i nie mam z nimi problemow.

Gość fhfjfjfj
:) Dzięki że piszecie, oczywiście mam na myśli uwagi o zwierzętach a nie o czyichś fobiach na punkcie chorobliwie rozumianej higieny (takim osobom polecam ostateczne rozwiązanie np skok na główkę z powodu oddania przez siebie gazów czy wniesienia piasku na butach). Jeśli ktoś zwrócił uwagę, to pisałam o psie i o kocie. Wiem jak to jest, to po pierwsze i po drugie, za mało czasu minęło od straty a i czasu, tudzież warunków na nowe zwierzę z tych gatunków nie mam. Natomiast dzięki uwagom kilku osób skłaniam się ku świnkom morskim, dwóm, zgodnie z poradami. Teraz trzeba by się przymierzyć na poważnie do tego pomysłu, zwłaszcza że uznaję zasadę że domowników się nie pozbywamy, żadnych, bez względu na gatunek, stopień pokrewieństwa, czy poziom kłopotliwości. :D

Gość PANTERA w kropki
Ja sama mam koszatniczkę, zwierzak od małego przyzwyczajany do kontaktów z ludźmi, jednak ja osobiście żadnemu zwierzęciu nie ufam do końca. Bo nasza koszatniczka daje się głaskać, nie gryzie, jest przyjaźnie nastawiona itd, ale ma ostre pazurki i czasem może drapnąć nawet nieświadomie. Mój syn ma 4 lata.

Gość fhfjfjfj
Gościu, od porady ze zwierzęciem ze schroniska... Ja nie mogę sobie pozwolić na psa czy kota, bo codzienne koszty, zwłaszcza gdy zwierzę zacznie chorować, zniedołężnieje, a i wcześniej konieczność poświęcania zwierzęciu czasu obecnie mnie przerastają. PANTERA, no to mamy dzieci w tym samym wieku. :D Koszatniczki są super, tylko chciałabym zwierzątko które można zabrać na łąkę czyli trochę wolniejsze, trochę większe, takie żeby założyć szeleczki i smyczkę dopiąć. A drapnie czy nie drapnie... jeśli to nie lew to nie powinno być większego problemu. :D

Gość gość
No ale taka swinka czy krolik tez musza dobrze jesc i swieze trociny miec.kot to nie jest az taki duzy wydatek,a czasu bedziesz mu musiala napewno mniej poswiecic niz swince,one sie wydzieraja w nieboglosy jak czuja sie samotne.

Gość fhfjfjfj
Dziewczyno, widocznie kota nie miałaś. Co do świnki, przecież z moich wypowiedzi nie wynika że zamierzam zamknąć samą w klatce i się nią nie zajmować.

jeśli chodzi o malutkie zwierzaki to ja polecam świnkę morska, bardzo przyjazna ,wierna i długo żyje ( jedna nasza ma już 11 lat,druga 8) lecz trzeba regularnie zmieniać trocinki, i pozwalać aby sobie pobiegała, czy po pokoju czy w ogródku , a nie tylko w tej klatce Świnki sa bardzo przyjazne, towarzyskie ,lecz należy dziecka uczyć aby delikatnie się z tym stworzonkiem obchodziło

swinka tez lubi sianko ,ale trzeba uważać, ze jak nasika na sianko i będzie leżeć na nim to później trzeba jej brzuszek myc gabką,bo będzie miała brudny i żołty. Co 3 dni trocinki powinny być wymieniane ,swinki lubia czystość i świeże posłanko .Po domu tez można je poszcząc, tylko lepiej Poduszkami zwykłymi zasłonić wejścia za szafkiy/komody Moja jedna nie wchodziła i nie garnela się do tego, drugi to ciekawski i poduszkami zasłaniamy ciasne pomieszczenia za meblami

Gość loveboat
Świnka morska, królik miniaturka, ewentualnie jakiś mały piesek, kundelek? Ja i mój brat mielismy świnke, bardzo towarzyską i psa, małego kundelka, była przekochana. Co prawda trzeba wychodzić z psem, ale z małym pieskiem córka mogła by też później wychodzic, nauczyć się obowiązków zwiazanych z posiadaniem zwierzaka. Kot też fajna sprawa, moi rodzice sobie sprawili kociaka, ma 8 mcy, wulkan energii, popisuje się, rozrabia, ale też przyjdzie pomruczy, przytuli. Jednak koty mają różne charaktery i ciężej je 'wychowac' niż psa, bo kot jak kot chodzi własnymi ścieżkami. Rodzice też w bloku mieszkają, 2 pietro, kot chodzi po balkonie nic mu się nie dzieje, ale to już taka kocia natura :) i wiadomo drapie w domu...

mamy fretke ale powiem ,ze jest to bardzo *****iwe i żwawe zwierzątko, naprawdę nie dla każdego się nadaje i nie do każdego domu, fretka wymaga więcej roboty przy sobie i więcej kontroli nad nią. Ma w sobie turbo napęd ,ciekawosak wszystkiego

Gość gość
dom ze zwierzeciem to brudny cuchnacy chlew

to ze z własnej chaty robisz burdel nie potrafiąc odpowiednio zadbać o zwierzyniec to nie znaczy, ze każdy taki gamoniowaty nieodpowiedzialny właściciel futrzaka jest U nas w domu każdy przykłada się do obowiązków jakie są do wykonania przy futrzakach, nie ma tego ,ze zwierzaki są zaniedbane i smierdzące-absolutnie Kto jak kto ,ale ja jestem wyczulona na punkcie czystości w domu , w tym zwierzyniec jest odpowiednio pielęgnowany Niektórzy przy 1 dziecku potrafią mieć 100krotny chlew o wiele większy niż w domu ,gdzie zwierzaki są zaliczane do członków rodziny i tak samo z szacunkiem traktowane Świnki są przecudowne

Gość gość
Ja mam swinke morska dlugowlosa,jest cudowna!kupilam ja z domowej hodowli.Nie robi szkod jak np kroliki,nie smierdzi,wydaje sympatyczne dzwieki.Jesli chodzi o plec to ponoc lepiej kupic samca bo samiczki potrzebuja kompana do zabaw,samce sa tez spokojniejsze.

Gość gość
haha -tkwicie w zludzeniu zew domu ze zwierzeciem nie cuchnie bo juz przyywklyscie ale dom ze zweirzeciem cuchnie jak chlew i kazdy gosc przychodny to czuje

Gość gość
my mamy szczurki i dzieci są zachwycone :)

Gość gość
w domu ze zwierzeciem jest potworny smrod kurz brud i kłaki -fuuj

Gość gość
sama jesteś fujjjj bleeee

Gość gość
domu wlascicieli zwierzat cuchna jak obora

Gość gość
masz dzieci?