Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ja mogę być w ciąży biorąc tabletki???

Polecane posty

Gość gość
a czy wasze stosunki były zawsze pełne ? czy np praktykowaliście przerywany ?

Gość gość
Ja biore tabletki ale teraz lekarz przepisał mi inne sylwie 30 i po tych tabletkach mam strach

Gość gość
Ja przy tabletkach nigdy z facetem do końca , jedynie stosunek przerywany.

Gość gość
a powiedz mi czy też brzuch to tak bardzo bardzo Cię boli . Pytam dlatego bo ja mam podobnie tylko mnie tak bardziej "ciągnie" ale już od tygodnia dzień w dzień. Życzę Tobie i sobie jedank żeby była to pomyłka bo ja biorę tabletki juz 3 lata a teraz brałam antybiotyk i chyba odwaliliśmy wpadkę ;( JESTEM ZAŁAMANA

Gość gość
To nie jest jakiś uporczywy ból, tylko taki jak na zapowiedź okresu, taki napięciowy. Ja już kiedyś brałam tab przez ponad rok i były stosunki do końca i było ok.

Gość gość
a bierzesz dalej tabletki czy odstawiłaś ? no to mnie teraz nastraszyłaś z tym bólem myślałam że jakiś mocniejszy masz ten ból a chyba mamy taki sam piersi tez takie nabrzmiałe jakoś się starałam myśleć że to nie możliwe ale chyba zaczynam wątpić :(

Gość gość
No tab dalej biorę bo jak dzwoniłam do lekarza to nie kazał mi ich odstawiać dopóki nie zrobi się badań :/

Gość gość
a jakie tabletki bierzesz ?

Gość gość
microgynon 21

Gość gość
chodzi mi test po głowie ale tak strasznie się boję go zrobić :( a długo juz trwają Twoje dolegliowści ? i domyślasz się po jakim czasie od ewentualnej wpadki się pojawiły?

Gość gość
No od kilku dni tak się czuję. I myślę, że owulacje mogłam mieć w lutym/marcu bo wtedy tak strasznie brzuch mnie napierdzielał.

Gość gość
Sama kiedyś brałam pigułki, ale tak wiele z moich znajomych zaszło na tym, że z prezerwatywą wydaje mi się w tej chwili bezpieczniej, poza tym już nie uznaję faszerowania się aż tak chemią. Przecież to nienaturalna stymulacja hormonalna organizmu kobiety, czułam się po pigułkach fatalnie. Teraz dowiedziałam się że jest w ciąży moja kuzynka, ma beznadziejnego męża i chciała sie rozwodzić, twierdzi że nie ominęła ani jednej pigułki, nie miała też biegunki wymiotów itp., a pigułki to była rzecz której ona pilnowała jak oka w głowie. I wpadka jest faktem jest w 25 tc. Przykre jest dla mnie to, że tymi statystykami można sobie tyłek podetrzeć w moim otoczeniu jest naprawdę sporo dzieci z pigułek. A o ilu takich ciążach zapewne nie wiemy, bo kobiety musiały po cichu usuwać??? Mnie to nie spotkało a brałam przez 1,5 roku, ale nie współżyłam za często bo mój małżonek miał wtedy sporo wyjazdów za granicę, więc nie wiem jak by było gdybyśmy codziennie polegali na pigułkach.

Gość gość
nie wiem ja brałam trzy lata kończyliśmy zawsze do końca i wszystko było dobrze teraz wiem że jak coś to będzie tylko i wyłącznie moja wina przez ten antybiotyk. Przedtem przemknęła mi czasem myśl wpadki ale w podświadomości zawsze wiedziałam że to nie możliwe i że sama się nakręcam. Teraz jest inaczej bo i objawy są inne w niedziele jak nie dostanę okresu to chyba się zapłaczę :(

Gość gość
czyli myślisz że gdyby coś to te Twoje dolegliwości są po miesiącu ? bo jeśli mówisz że owulacja w marcu ?

Gość gość
Kurcze, ja jestem po 2 opakowaniu tabletek, praktycznie zawsze lecimy do końca. Zastanawiam się, co by było gdybym zaszła w ciąże, ale nie wiedząc o tym brałabym tabletki jeszcze przez te kilka tygodni, zanim bym się zorientowała że zaszłam (np po objawach)? W pierwszej ciąży objawy (mdłości) miałam w około 5tyg. Jak by takie branie tabletek jeszcze te pare tygodni wpłynęło na ciążę?

Gość gość
ja mam jakies objawy i podejrzenia ale biorę dalej od dwoch tygodni bo mam nadzieje ze mi sie tylko wydaje. Ale wplyw napewno dla dziecka szkodliwy

Gość gość
Ja po prostu tego nie ogarniam :(

Gość gość
napisz jak po wizycie u ginekologa

Gość gość
ciąża.... ja się chyba zabije!!!!!!!!!!!

Gość gość
ginekolog potwierdził i który miesiąc ? czy twoje przypuszczenia się potwierdziły do ewentualnej owulacji ?

Gość gość
dzizas ale prowo :O

Gość gość
Lekarz widział już pęcherzyk i dał skierowanie na krew i będzie wiadomo który to dokładnie tydzień

Gość gość
Ludzie co za brednie i jaki durny post-trzeba czytać ulotki a nie lecieć do lekarza, wykupić receptę i cieszyć się że wszystko jest o.k. -może te przypadłości to skutki uboczne, poczytaj dziecko troszeczkę na karteczce i w******j ludzi.

Gość gość
Nie ma 100% antykoncepcji,jak się bzykasz możesz zaciążyć.Prawo natury..