Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zdałam prawo jazdy ale boję się jeździc!

Polecane posty

Gość gość

Zdałam prawo jazdy za pierwszym razem jakieś dwa miesiące temu. Ogólnie podczas kursu nie bałam się jeździc ale tylko dlatego, że wiedziałam, że jakby co to za mnie myśli instruktor. Dokupiłam jakieś 30 h i na farcie zdałam. Teraz odebrałam dokumenty i boję się wsiaśc za kierownicę. Jeżdżę z tatą po mieście i naprawdę nie jest dobrze! Nie zauważam znaków, on coś do mnie mówi a ja jestem w takim stresie, że jeżdzę na pamiec:( Jak to pokonac?

Gość gość
odwazyc się ! nie Ty jedyna jak sie teraz nie odwazysz to nigdy nie bedziesz jezdzić. A jezdzic uczuc sie bedziesz jeszcze ze dwa lata...

Gość gość
nie masz innego wyjścia jak zacząć jeździć i to sama. też tak miałam. zacznij od mniej *****iwych dróg. z czasem będzie lepiej.

Gość gość
Dzięki:)

Gość gość
Podaj dokładną datę urodzenia może da się to sensownie wytłumaczyć.

Gość gość
Nie wiem co ma do tego moja data urodzenia ale jestem rocznik 1995:)

Gość gość
Wyjeżdżaj sobie z domu nocą, kiedy ruch jest mały. Zrób sobie kilka kółek, przyzwyczaj się do auta i jazdy samej.

Gość gość
A czy kojarzysz co znaczy dokładna?

Gość gość
Nic tak nie uczy myślenia za kierownicą jak samodzielna jazda, najlepiej jeździć codziennie, wtedy już po miesiącu zauważysz poprawę, wyćwiczysz koncentrację, podzielność uwagi, refleks.

Gość gość
dasz rade

Gość Taki_jeden_964
Na początku wiele osób tak ma. Przejdzie i będziesz szalała na drogach jeszcze. :)

Gość gość
Też tak miałeś? Bo u mnie nie jest super. Ostatnio ruszałam z czwórki, pomyliłam skręty na *****iwym skrzyżowaniu, nie zauważyłam znaku, że jestem na głównej drodze i ustępowałam tym po prawej. Jak myślę o jeździe autem to mi aż niedobrze ze strachu a wiem, że muszę!

Gość supermarketów
Jak już się wyćwiczysz w jeździe to sama będziesz jeszcze wołać na innych kierowców: kto ci dał prawo jazdy ty głąbie i inne takie,hehe.