Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9 miesiac i ból jak na okres

Polecane posty

Gość gość

jestem w 36/37 tc i od wczoraj pobolewa mnie brzuch jak na okres. Nie nazwałabym tego skurczami, raczej irytującym pobolewaniem ale tak typowo "okresowy" ból to jest. U lekarza byłam wczoraj, zanim sie te bóle pojawiły i stwierdził ze wszystko wysoko i pozamykane. Może to już?

Gość gość
może tak być. Obserwuj i w razie czego jedź na ktg.

Gość gość
jechac kiedy? jak sie nasili?

Gość gość
tak, dokładnie. Samo pobolewanie jeszcze nie świadczy o porodzie.

Gość gość
witaj, ja dzis miałam to samo: ból jak na okres w podbrzuszu i bóle w lędźwiowej części kręgosłupa- trwało to jakieś 4-5h, ból stały, tylko że ja jestem w 7 m-cu (29 tc). Jutro idę do lekarza. Zastanawiam się co to może być, bo nie czułam czegoś takiego przez całą ciąże nic mnie nie bolało.

Gość gość
no własnie to mnie dziwi, że to ból stały jest, dziecko w tym czasie ma czkawke w najlepsze ;) położe się i poczekam co będzie.

Gość gość
nie bardzo przechodzi. zamiast leżeć spakowałam torbe do szpitala. czy którejs z was pórd zaczął się w taki sposób?

U mnie było nieco inaczej bo puściły wody, ale na tydzień przed lekarz też mówił, że pewnie będzie poterminowe bo wszystko wysoko, zamknięte etc ;). Lepiej jechać do szpitala, kiedy mi się zaczęły skurcze przypominały bóle okresowe.

Gość gość
Mnie tak bolalo na dwa tyg przed porodem. Porod rozpoznalam po skurczach regularnych ktore sie nasilaly. Bedziesz wiedziala gdy to jyz bedzie to.

Gość gość
najlepsze jest to ze to mój drugi poród będzie. kompletnie zgłupiałam, bo pierwszy to faktycznie był ból "okresowy" ale skurczami. a nie tak że boli sobie i już. okres dostanę hehe

Gość gość
Daj znać co i jak i czy jedziesz na IP? / pozdrawiam ta w 29 tc :)

Gość gość
mi tak zaczął się poród. Ból jak na okres to właśnie skurcze.

Gość gość
nie pojechałam. poleżałam i przeszło, Dzis się od rana trochę pokręciłam i znów zaczyna... tak juz pewnie będzie

Gość gość
Właśnie wróciłam z wizyty: moja mała jest już główką w dół i ugniata kręgosłup, który promieniuje na podbrzusze stąd moje bóle. Szyjka 4 cm, zamknięta, więc nie ma obaw, bo już się bałam że coś sie zaczyna- trochę za wcześnie :p ta w 29 tc :)