Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak napisać pozew o podział majątku?

Polecane posty

Gość gość

Jak napisać pozew o podział majątku? Jest dziecko 5 letnie, nie wiem czy kwestie alimentów od razu przy takim podziale się robi?

Gość gość
Chwila, jakie alimenty, jaki podział? Macie rozwód? bo alimenty zasądza się przy okazji rozwodu. Podział dopiero po rozwodzie, i nie jest to pozew a wniosek. Trzeba określić od kiedy jesteście małżeństwem, kiedy nastąpił rozwód, co wchodzi w skład majątku wspólnego, i jaki proponujesz sposób podziału

Pewnie zakręcenie rozwodowo sytuacyjne, jak moja siostra się rozwodziła, to też nie miała pojęcia za co się zabrać, żeby wszystko dobrze załatwić.

Gość gość
JA to sie z radcą prawnym konsultowałam (polecam http://www.drmaliszewskakancelaria.com/ !) i gdyby nie to to totalnie bym nie ogarnela sie z tymi wszystkimi formalnosciami itp...

Gość gość
mam to za sobą i szczerze mówiąc dalej do końca nie wiem, co i jak napisać... po prostu się tym nie zajmowałam, wzięłam adwokata (http://plock-adwokat.pl) i myślę, że w ten sposób sobie najlepiej pomożesz. rozwód bez prawnika to jedna wielka masakra.

Gość gość
Na pewno nie da się podzielić majątku, będąc w małżeństwie? Nawet jeśli obie strony są zgodne? Nie wiem, w sumie może i nie. Małżeństwo to kajdany jakich mało. Mojej siostrze jeden prawnik pomagał przy rozstaniu (burzliwym) z mężem www.adwokat-rutkowski.com.pl .Byłam na sali sądowej i trzeba przyznać, że gościu miał gadane.

Gość gość
A w internecie nie ma jakichś wzorów dokumentów? Jest też taki forum prawne, gdzie można uzyskać poradę od kogoś kumatego. Albo może zadzwoń do pani Miastkowskiej ( www.kancelaria-miastkowski.pl ) ona ma wyczucie do takich spraw. Na kafe w każdym razie trudno się czegoś konkretnego dowiedzieć.