Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Matka nie polka

Od kwietnia ciągniemy, może do jesieni się tłuszczu pozbędziemy.

Polecane posty

Szukam dziewczyn do wspólnego odchudzania, ale i do pogadania nie tylko o dietach. Już mam trochę za sobą, ale jeszcze sporo przed sobą. Mam 30 lat, dwie ciąże za sobą (w jednej uzbierałam 30 kg a w drugiej 8), 168 cm, waga w stopce.

ja chetna,tylko jak sie gdzies przykleje to topik zdycha;(Po ciazy 5 kg na plusie,myslalam ,ze szybko zbije a nabilo w porywach 20.Dziecko konczy 11 lat,a ja dalej tlusta.Od grudnia zrzucilam 6 kg i walcze .Wzrost 160,waga 69,3,dieta MZ z ograniczaniem wegli i umiarkowany ruch.

Witaj mamuch. No moje dzieciaki są młodsze bo mają 3 i 2 lata. Ja też stosuję mż. Ograniczam się w jedzeniu, jedyne co całkiem wyłączyłam to słodycze, smażone, i słodkie napoje plus alkohol. Nie to, żebym była alkoholiczką:P Ale wiadomo od czasu do czasu lampka wina była - więc i to wywaliłam.

Gość gość
Matulko napisz czy diete mz stosujesz od lipca zeszlego roku? Pomalutku i ladnie !!!

Matka,ja wywalilam piwo i w 2 tyg 3,4 do tylu,ale przez nastepne 2 tyg.tylko po 2o dag.Slodycze moga dla mnie nie istniec,a kawe i herbate slodze slodzikiem.Zaraz odezwa sie'' madre glowy'',ze to nie zdrowe,ale slodze tak od 2000 r i zyje;) i na zdrowie nie narzekam chociaz jestem grubo po czterdziestce.

gość --> Stosuję od lipca, ale z przerwami. Czasem sobie na coś pozwoliłam, ale też bardzo się pilnowałam, żeby to "szaleństwo" było w granicach rozsądku. Wiem, że powoli, ale strasznie boję się efektu jojo a już nie raz taki miałam więc teraz chudnę wolniej, ale za to nie widzę wzrostu na wadze jeżeli zgrzeszę.

mamuch --> Ja też używam słodzika. Po prostu nie wypiję nic gorzkiego. Nawet inaczej - mój mąż mówi, że miód piję. Ale ja tego jednego nie umiem wyplewić. Kawa musi być słodka i koniec. Na szczęśćie piję tylko jedną dziennie.

Gość gość
Powoli i skutecznie bez jojo. Chyba sie przylacze moj topik cos pada a takie wspieranie sie naprawde pomaga i daje kopa jak trzeba. :-)

Gość białetulipany
Trafiłaś z tym tematem, bo właśnie od 1 kwietnia zaczęłam stosować dietę. Mam 168 wzrostu, dziecko jedno, ale po ciąży to ja 55 kg ważyłam. Jak poszłam do pracy biurowej przez 8 lat dobiłam do 75,5 kg. :( W sumie mam problem z policystycznymi jajnikami- może dlatego, może brak ruchu... Od kwietnia codziennie rower, spacery, bieganie- póki co jakieś 4 km, dieta, ale bez przesady- jem wszystko w mniejszych porcjach i nigdy nie wyrzeknę się kawy z tłustym mlekiem i cukrem- to moja nagroda za trzymanie się w ryzach cały dzień. Bilans- od pierwszego kwietnia waga 71,5 kg. Było 70,5 ale cholerne święta ;). Mam zamiar spaść do 60 kg- głównie chodzi o moje zdrowie- jak pisałam policystyczne jajniki, przy tym trzeba naprawdę dbać o wagę+ bardzo wysokie trójglicerydy.

Gość białetulipany
I powiem jedno- od kiedy zaczęłam biegać czuje się lekko i nie mam wcale ochoty na słodycze. Dla mnie kiedyś było to nie do pomyślenia żeby codziennie czegoś słodkiego nie wsunąć. ;) Polecam bieganie-po trzech tygodniach jestem jak nowo narodzona, ale trzeba mieć tez z kim- ja biegam z mężem, zapalonym sportsmenem- bo sama jednak bałam się, a najlepszy do biegania jest duży park, las, plaża. Kiedy biegałam sama ciągle spotykałam jakiś meneli, wolę nie ryzykować. Z resztą z drugą osoba jest większa mobilizacja.

białetulipany --> Jak ja będę ważyć tyle co Ty to chyba odtańczę taniec radości ;) Ja też mam problem z pcos. Ale do końca studiów nie miałam problemów z wagą. Dopiero tak około 25 rż zaczęłam tyć. Wcześniej ważyłam 58 - 60 kg i było ok. A potem zaczęło się tycie, ciąże no i jestem tu gdzie jestem. Mleko piję akurat chude 0,5 procent. Ale to nie przez wzgląd na dietę tylko tak się przyzwyczailiśmy i innego się nie kupuje.

bialetulipany,ja pilam kawe ze smietanka 36% i nie tylam:)Zreszta nie boje sie tluszczu,bo bylam pare chwil na diecie Kwasniewskiego.

Gość białetulipany
Przeczytałam wasze wpisy wcześniejsze i dziwię się, że pijąc jedną kawkę dziennie słodzicie słodzikiem. Dwie łyżeczki cukru jeszcze nikogo na diecie nie zabiły- wolę cukier niż słodzik. Jest to wręcz nawet dla mnie wskazane żeby nagradzać się- kawa z mlekiem i cukrem wypita w godzinach przedpołudniowych do wieczora spokojnie będzie spalona, a jeśli bym zrezygnowała całkowicie z tego dobrodziejstwa byłoby mi o wiele ciężej. A tak, koniec kwietnia, a ja nawet nie myslę o żadnym jedzeniu- może dlatego, że ja ciągle coś jem i jestem wręcz syta. :)

Uciekam dziewczyny, zaraz mąż wróci z pracy, muszę dzieciaki ogarnąć i podskoczyć na pocztę i na zakupy (tak sobie myślę, że zaopatrzę się w jakieś dodatkowe warzywa - kalafior, brokuły, mieszanki sałat, żebym miała co na obiad zjeść, kiedy moi jedzą coś bardziej kalorycznego). Jutro rano się zamelduję i mam nadzieję, że będzie nas tu więcej i więcej:)

Gość białetulipany
No to fajnie, już wiem wszystko. Co do wagi to ona mnie aż tak nie przerażała- bardziej mojego ukochanego męża, ktory kocha sport i o siebie dba- najbardziej przerażało mnie to, że tyjąc coraz bardziej traciłam miesiączkę, miałam złe samopoczucie i te trójglicerydy- trzykrotnie podwyższone ponad normę. :(

Ps. bialetulipany --> Ja nie czuję różnicy między cukrem a słodzikiem. Dla mnie (po tylu latach używania) smak już jest jednakowy. Najważniejszy jest smak kawy. Nie może być rozpuszczalna tylko parzucha a czym słodzę to już sprawa drugorzędna ;) Dobra, uciekam;)

bialetulipany,ja ze slodzikiem oswojona od 14-stu lat ,wiec nie probuj mnie zmieniac.Bieganie nie dla mnie,ale szybki marsz z kijami,plywanie i mokra sauna jak najbardziej.

Gość białetulipany
Ja dziś zjadłam na obiad brązowy ryż duszony ze startą marchewką, selerem, porem, brokułami i czerwona fasolą. Pycha. Polecam.Bardzo syci. Potem już nic, bo mąż o 18 zabiera mnie na spora trasę przez lasy i po plaży- a to już wyższa szkoła jazdy. Po takim wysiłku na pewno kolacji nie ruszę :). Jedyny plus, że nie pracuję obecnie- nie umiałam wcześniej pogodzić pracy z dietą i sportem. Oby jednak te nawyki weszły mi w krew nim znajdę sobie kolejna pracę. Wezmę temat do ulubionych- zobaczę jak wam idzie dziewczyny, no i sama od siebie coś zawsze dorzucę. Pa.

Gość białetulipany
Jasne mamuch- każdy ma inny organizm. Dla mnie kijki to za mało jednak. Ja głównie rower i bieganie, a pływać kocham, ale nie lubię basenu. Jedyny plus, że mieszkam nad morzem wiec niedługo codziennie mam zamiar pluskać się w Bałtyku- oby tylko lato dopisało, bo z tym co roku kłopot :)

Gość Doda098765
Jeszcze sie nie zaczol a juz sie konczy..........up ????

mamuch jest juz grubo po czterdziestce,ma potezny biust ktorym by mogl wybic sobie zeby przy bieganiu,a zeby w tym wieku wiadomo jakie sa:)Tulipan,zazdroszcze morza...

Gość Doda098765
Mamuch czy ty jakiego piwa nie wypila ha...ha A tak to zazdroszcze biustu ja tez po czterdziestce , tak w styczniu to mialam czym oddychac a teraz to maz ma prawie takie jak ja. Schudlam 15 kg.

Doda,nie wypila,a by sie napila;)Z biustu najmniej lece-na dzien dzisiejszy w d***e 40-42 ,gora 44

Gość białetulipany
No kobietki, grunt, że humory dopisują. Ja w maju skończę 35 lat, ale też mam czym oddychać- zawsze się śmieję, że ja tak naprawdę nie ważę ponad 70 kg, bo mój jeden cycek to 1,5 pomnożyć przez 2 i mamy- na pocieszenie można odjąć 3 kg jako wagę prawidłową. A tak serio to nie ważne jak- ważne żeby się jednak ruszać- dlatego kibicuję każdej, która robi cokolwiek, a nie leży na kanapie i się głodzi ;).

ja tam cos skoncze w listopadzie,ale nie pamietam ile;)Srednio co drugi dzien smyram z mlodym na basen i juz mam odruch wymiotny z tego zapachu chlorowego,ale zaczynamy dostawac miesnie;)

Gość Doda098765
Ruszac sie musimy bo i kondycja lepsza no i kilosy leca. Ja tak dwa razy w tyg po godzince rowerka no i duzo maszeruje. A ze mam jeszcze czterolatka w domu to musowo *****musi byc.

Gość Doda098765
ruch wykropkowalo

hej,ja mniej więcej od tygodnia ćwiczę i jem mniej i już czuję się trochę lżejsza!! damy radę :)