Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ziemniaki starte surowe zrobily sie czarne....

Polecane posty

Gość gość

starlam zieminaki, wsadzilam rano do lodowki, teraz chcialam sie zabrac za dodatnie maki i jajka zeby zrobic placki ziemniaczane a one sie zrobily czarne.... czy to tylko wzgledy estetyczne czy tez beda niesmaczne jesli je wykorzystam?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie wiem, ale następnym razem trzymaj je w wodzie. Nie służy im to, ale przynajmniej nie zrobią się czarne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To tylko estetycznie źle wygląda,smakują tak samo i smialo mozesz je robic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
napewno? karmie piersia, zebym dziecka nie podtrula...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Możesz je wykorzystać. Porady dostałaś powyżej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zawsze jak ścierasz wcześniej, a robisz za parę godzin,to żeby Ci nie sczerniały to wraz z ziemniakami ścierasz cebulę "ciasto ziemniaczane będzie żółte a smak placków o niebo lepszy nie dziękuj wystarczy uśmiech.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja z ziemiakami scieram surowa marchewke,zeby nie szczernialo dogaje dwie lyzki mleka,lub smietany i moga stac przykryte.To szczerniale mozna zdjac,a smak jest dobry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja z ziemiakami scieram surowa marchewke,zeby nie szczernialo dogaje dwie lyzki mleka,lub smietany i moga stac przykryte.To szczerniale mozna zdjac,a smak jest dobry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość śmierdzi

Lekarzem nie jestem aczkolwiek skończyłam technologa żywności więc "coś" wiem. Ziemniaki zawierają skrobię a skrobia to cukier który ciemnieje w kontakcie z powietrzem tak samo jest z np. jabłkiem. Osobiście zdarza mi się jeść ciemne ziemniaki (te co są prawie całe czarne wyrzucam) i żyję, negatywnych skutków też nie odnotowałam. Także ja za nikogo odpowiedzialności nie biorę, każdy ma swój mózg  i sam widzi co wkłada do ust.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×