Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ziemniaki starte surowe zrobily sie czarne....

Polecane posty

Gość gość

starlam zieminaki, wsadzilam rano do lodowki, teraz chcialam sie zabrac za dodatnie maki i jajka zeby zrobic placki ziemniaczane a one sie zrobily czarne.... czy to tylko wzgledy estetyczne czy tez beda niesmaczne jesli je wykorzystam?

Gość gość
Nie wiem, ale następnym razem trzymaj je w wodzie. Nie służy im to, ale przynajmniej nie zrobią się czarne.

Gość gość
To tylko estetycznie źle wygląda,smakują tak samo i smialo mozesz je robic

Gość gość
napewno? karmie piersia, zebym dziecka nie podtrula...

Gość gość
Możesz je wykorzystać. Porady dostałaś powyżej.

Gość gość
Zawsze jak ścierasz wcześniej, a robisz za parę godzin,to żeby Ci nie sczerniały to wraz z ziemniakami ścierasz cebulę "ciasto ziemniaczane będzie żółte a smak placków o niebo lepszy nie dziękuj wystarczy uśmiech.

Gość gość
ja z ziemiakami scieram surowa marchewke,zeby nie szczernialo dogaje dwie lyzki mleka,lub smietany i moga stac przykryte.To szczerniale mozna zdjac,a smak jest dobry

Gość gość
ja z ziemiakami scieram surowa marchewke,zeby nie szczernialo dogaje dwie lyzki mleka,lub smietany i moga stac przykryte.To szczerniale mozna zdjac,a smak jest dobry

Gość śmierdzi

Lekarzem nie jestem aczkolwiek skończyłam technologa żywności więc "coś" wiem. Ziemniaki zawierają skrobię a skrobia to cukier który ciemnieje w kontakcie z powietrzem tak samo jest z np. jabłkiem. Osobiście zdarza mi się jeść ciemne ziemniaki (te co są prawie całe czarne wyrzucam) i żyję, negatywnych skutków też nie odnotowałam. Także ja za nikogo odpowiedzialności nie biorę, każdy ma swój mózg  i sam widzi co wkłada do ust.