Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki antykoncepcyjne VIXPO

Polecane posty

Gość gość

dziś ginekolog przepisała mi tabletki antykoncepcyjne VIXPO , są to moje pierwsze tabletki anty w życiu. Jaką macie opinie na ich temat ?

Gość gość
nikt nie brał ?

Gość gość
pewnie gó\wno i syf jak każde pigułki anty, będziesz się truła dla faceta, niszczyła sobie wątrobe, zwiększała ryzyko raka piersi, udaru, zatoru, a po 10 latach ru\chania facet i tak cię porzuci dla innej :D niewarto dziewczyno. uzywaj gumek. Facet i tak nigdy nie doceni tego że sie trulas dla niego, wymieni cie na nowy model jak mu sie znudzisz.

Gość gość
Możliwe skutki uboczne: Często: zmiany nastroju ,bóle głowy, nudności, bóle piersi, zaburzenia związane z miesiączką, takie jak nieregularne krwawienia lub brak krwawień. Niezbyt często: depresja, nerwowość, senność, zawroty głowy, uczucie mrowienia, migrena, żylaki, wysokie ciśnienie krwi, bóle brzucha, wymioty, niestrawność, wiatry, zapalenie żołądka, biegunka, trądzik, świąd, wysypka, dolegliwości bólowe (np. bóle pleców, bóle kończyn, skurcze mięśni), grzybicze zakażenie pochwy, ból w obrębie miednicy, powiększenie piersi, łagodny nowotwór piersi, krwawienia z macicy i (lub) pochwy (które zwykle ustępują w trakcie dalszego stosowania leku), upławy, uderzenia gorąca, zapalenie pochwy, zaburzenia miesiączkowania, bolesne krwawienia miesiączkowe, skąpe krwawienia miesiączkowe, bardzo obfite krwawienia, suchość pochwy, nieprawidłowy wymaz z szyjki macicy, zmniejszone zainteresowanie sferą seksualną, brak energii, wzmożona potliwość, zatrzymywanie płynów, zwiększenie masy ciała. Rzadko: zakażenia grzybicze, niedokrwistość, zwiększenie liczby płytek krwi, reakcja alergiczna, zaburzenia hormonalne (endokrynologiczne), zwiększenie apetytu, utrata apetytu, znaczne zwiększenie stężenia potasu we krwi, znaczne zmniejszenie stężenia sodu we krwi, brak orgazmu, bezsenność, zawroty głowy pochodzenia błędnikowego, drżenie, zaburzenia oka, np. zapalenie powieki, suchość oczu, znaczne przyspieszenie akcji serca, zapalenie żył, krwotok z nosa, omdlenie, powiększenie obwodu brzucha, zaburzenia jelitowe, uczucie wzdęcia, przepuklina żołądka, grzybicze zakażenie jamy ustnej, zaparcie, suchość w jamie ustnej, ból w drogach żółciowych lub ból pęcherzyka żółciowego, zapalenie pęcherzyka żółciowego, żółto-brązowe plamy na skórze, wyprysk, wypadanie włosów, zapalenie skóry przypominające trądzik, suchość skóry, guzowate zapalenie skóry, nadmierny porost włosów, choroby skóry, rozstępy na skórze, zapalenie skóry, nadwrażliwość skóry na światło, guzki skórne, utrudnione lub bolesne stosunki płciowe, zapalenie sromu i pochwy, krwawienie po stosunku, krwawienie z odstawienia, torbiel piersi, zwiększenie liczby komórek (rozrost) w gruczołach piersiowych, złośliwy nowotwór piersi, znaczny rozrost błony śluzowej szyjki macicy, skurczenie lub zanik błony śluzowej macicy, torbiele na jajnikach, rozrost macicy, ogólnie złe samopoczucie, zmniejszenie masy ciała. Lek stosowany zgodnie z zaleceniami nie powinien wpływać na sprawność psychomotoryczną, zdolność prowadzenia pojazdów i obłsugę maszyn.

tez mi ginekolog przepisała te tabletki ale ich nie wykupuje pójdę do innego lekarza zapytam o inną antykoncepcje albo pozostane przy gumkach :)

Gość Kaczuszka_99
Witam :) Niedawno zaczęłam stosować tabletki vixpo kończę już 3 rząd i chciałabym przesunąć okres planowany mam na środę a chciałabym dostać kilka dni wcześniej to znaczy że mam pominąć 4 tabletki różowe jezeli chce dostac 4 dni wczesniej i przejść od razu do białych zebym dostała wczesniej miesiaczki ??

Gość gość
Kobiety nie trujcie sie tym gownem. To faceci boja sie zeby nie byli ojcami wiec oni niech sie poddaja wazektomii.