Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

didusia40

Dziewczyny czy to zaburzenia hormonalne czy ciąża?

Polecane posty

Witam Mam prawie 43 lata. Ostatnią miesiączkę miałam 16 marca trwała 12 dni tzn pierwsze 6 dni normalnie a ostatnie 5 plamiłam . Moje cykle do tej pory były w miarę uregulowane ok 28-30 dni Z moim partnerem kochaliśmy się 8 dnia cyklu- stosunek przerywany i 29 dnia cyklu. wtedy skończył we mnie ale też mam wrażenie że był to tzw suchy wytrysk bo po stosunku nic nie wypłynęlo. Do dnia dzisiejszego a to już 40 dzień cyklu nie mam okresu. Robiłam dwa testy ciążowe tyle że obydwa w godzinach popołudniowym i oba negatywne. Jeden w w 35 dniu cyklu drugi w 38. Cały czas mam wrażenie ciężkości w dole tak jakbym miała dostać okres ale nie ma nic:-( Sama się nakręcam nie mam innych objawów typu senność czy podwyższona temperatura ciała. Dodam jeszcze że jakoś tydzień przed spodziewanym okresem trochę ćwiczyłam na siłowni w plenerze tak ze 2 razy dziennie po pół godziny. Proszę napiszcie co sądzicie o tej sytuacji Pozdrawiam

Gość gość
może menopauza Ci się zaczyna

Gość gość
Mogłaś mieć cykl bezowulacyjny, w tym wieku tak się czasem zdarza. Wyznaczasz ją sobie w jakiś sposób?

Gość gość
to, ze cykl był bezowulacyjny, nie oznacza, że nie będzie miesiączki

Gość tylor34
Chodziło mi o wyznaczanie owulacji :)

Z reguły miałam owulację w granicach 14-15 dnia cyklu nie zawsze zauważałam jej symptomy w marcu też jakoś nie zajarzyłam. Współżyję rzadko 2-3 razy w miesiącu więc jakoś specjalnie się nad tym nie zastanawiałam kiedy ona będzie .

Gość gość
To może zacznij ją obserwować. Poznasz lepiej swoje ciało, a co za tym idzie, szybciej będziesz mogła wychwycić jakies anomalie. Pomocny w tym może być np tester na ślinę