Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy karmic na spiocha 4mc dzieckoczy niech spi az obudzi go glod i zacznie plaka

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem czy dobrze robie ze daje jesc na spiocha. W dzien mala je co trzy godz. A jak jest noc to zaczyna sie krecic po 3 ,4 godz wiec daje jej mleko. Pije mniej niz w dzien tak polowe porcji ale pije chetnien wode tez pije. Duzo wody w ciagu dnia i w nocy tez jej daje miedzy mlekiem. Jak Wy drogie mamy postepujecie?

Gość gość
Hmmm moj synek ma dwa miesiace i w dzien je co dwie trzy godziny ale w nocy przespia 7. Karmie piersia, on od dwoch tygodni tak spi po 7 godzin noca i go jie budze. Niecwiem tez czy to dobrze. Za tydzien wazenie, zobaczymy, ale wyglada na to, ze przybiera dobrze.

Gość gość
nie budzilam corki.

Gość gość
jezeli dziecko spi spokojnie to niech sobie spi, nie dawac mu wtedy mleka ,chyba ze sie kreci, jak nie bedziesz mu dawac to sie nauczy i te 7 godz, bedzie zawsze spal w nocy, a tak go nauczysz i zaraz zobaczysz ze ciagle w nocy bedzie zadal jedzenie, sam sobie reguluje spanie 7 godz, a ty mu to zaburzasz ,dziecko jak dorosly potrzebuje wytchnienia od jedzenia, moje dzieci w nocy nie sypialy ciagle tez jadly ale one sie budzily, dzieci wam tak ladnie spia a wy flachy im dajecie na sily, jak zacznie plakac to wtedy owszem, 7 godz, tylko pozazdroscic

zanim zaczniesz dziecku wpychać butlę z jedzeniem w nocy, to się upewnij, że faktycznie tego jedzenia potrzebuje. Za chwilę obudzisz się z ręką w nocniku jak dziecko będzie się budziło nawykowo. Poza tym warto by było zachować dłuższą przerwę między jedzeniem, chociażby po to żeby brzuszek mógł odpocząć. 4 miesiące to już odpowiedni czas na dłuższą przerwę w nocy.

Gość gość
Nocy nigdy nie było mleka , tylko herbatka jak się przebudziło . Tak mi polecono i jestem zadowolona . Dziecko nie budziło sie do jedzenia i nie ma problemów z nadwagą .

Gość ex_debill_konkubina
nie dawałabym, fakt, że może prześpi jeszcze tylko pół godziny i się upomni, ale kto wie - może to dobry wstęp do dłuższej przerwy i początki przesypiania nocy

Gość gość
mój ma też cztery miesiące skończone i śpi 9-10godzin!!!też się martwiłam ale wczoraj byłam na szczepieniu i pediatra powiedziała że jak śpi to nie budzić bo dobrze przybiera.Dziecko się nie zagłodzi,jak będzie chciało jeść to się dobitnie upomni...

Gość gość
Autorka.jak nie chce to nie pije. Poestawiam butelke i wypycha jezykiem jak nie chce. Czasem nie chce te piec godz czasem cztery. Roznie.czasem chce tyko wody gdy sie kreci.poznaje to po sposobie jak pije chwile mleko. Przestaje po chwili a widze ze chce ciagnac wtedy wiem ze chce pic a nie jesc.najgorsze ze musze czuwac w nocy przez to.

Gość gość
A po co budzić? Ciebie ktoś budzi na jedzenie? Jak przybiera normalnie i je do syta, kiedy chce, to niech je kiedy ma ochotę, inaczej mu całkowicie rozregulujesz poczucie głodu i sytości.

Gość gość
To moj syn spi siedem godzin i napisalam, ze go NIE budze. I zadnAa flacha tylko kp.

a dajesz smoczka? wątpię żeby dziecko budziło się z powodu pragnienia. Daj wody przed snem i nie dopajaj w nocy. Staraj się nauczyć dziecko, żeby spało. Lepiej podnieś, przytul i odłóż jak zaśnie- wszystko po to, żeby nie wyrobiło sobie nawyku (jedzenia, picia w nocy)

Gość gość
Ja nie budziłam, nie karmiłam przez sen- wyjątkiem były sytuacje kiedy miał jakiś wyjątkowo aktywny sen, padł np. o 18:00 i o 22:00- 23:00 dalej spał, wtedy karmiłam bo wolałam nakarmić od razu niż wstawać po godzinie czy dwóch snu bo wiedziałam że się o mleko upomni. Ale takie przypadki mogłam na palcach policzyć. Kręci się dziecko z różnych powodów, moje dziecko dostawało jeść jak było głodne, a uznawałam że jeśli wystarczy absolutna cisza, pogłaskanie, przytulenie czy zmiana pieluchy, cokolwiek- i śpi dalej, to znaczy że głodny nie jest. Karmiłam piersią w dzień w miarę regularnie, ale w nocy tylko jak nic innego nie pomagało, bardzo szybko przesypiał noce.

Gość gość
Dns idz sie schowaj ze swoimi,mądrościami bo gowno wiesz.

Gość gość
Moja ma też 4 miesiące,ale pije wtedy kiedy się wybudza,ale nie predzej jak po 3-4 godz. Jak wybudzi się po 2 godzinach od ostatniego mleka to daję jej smoczek lub wodę.