Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skaza bialkowa i karmienie piersia

Polecane posty

Gość gość

dziś się dowiedziałam ze mój synek ma prawdopodobnie skazę bialkową a karmie piersią.Pokarmu mam dużo mały ma póltora mc i mam pytanie do mam które karmiły i maja dzieci ze skaza, karmiłyscie piersia?

Gość gość
Bedziesz miec diete i tyle

Gość gość
Znam osobę co karmiła i dziecku ciągle coś dolegało to brzuszek uo brzydka zielona kupa to krostki czerwone tylko ona trafiała na takich lekarzy co nie wiedzieli czemu tak się dzieje dopiero czwarty z kolei stwierdził alergie a dziecko prawie pol roku na piersi. Teraz już by napewno nie karmiła piersią. Ty też to przemyśl czy warto ograniczać siebie i dziecko.

Gość gość
dla alergików najlepsze jest mleko matki, zaleca karmić się do 3 lat. Preparaty mlekozastępcze np. sojowe mają skutki uboczne.

Gość gość
Pewnie do 18 roku żyvia najlepiej karmić piersią.. Jakie to są skutki uboczne?

Gość Mamawrzesinka2014
Dla alergikow najlepsze mleko matki, bedziesz musiala stodpwac diete bez bialek krowich i mlecznych (U nas uczulal nawet kozi nabial). Brak wapnia z nabialu dostarczaj sobie z np. Mleka ryzowego - szklanka dziennie wystarczy. Rozszerzanie diety pod ochrona mleka z piersi poszlo bezproblemowo, ale oczywiscie produkty pochodzenia krowiego wprowadzalismy pozniej - kolo 9miesiaca podalismy twarog, potem jogurt, maslo itd. Po skonczonym 10 miesiacu wprowadzilismy wolowine i cielecine. Powoli i bez szalenstw. Teraz karmie mieszanie, z mm podajemy bebilon comfort 2. Kilki lekarzy w tym nasza gastro zalecilo karmienie do 2 roku zycia, choc czesciowe - dodam tez, ze oDkad maly skonczyl 8 miesiecy nie trzymam juz scislej diety i jest ok.

Gość Mamawrzesinka2014
Mleka sojowe po pierwsze sa silnym alergenem (jak to orzechy) a ponadto zawieraja fitoestrogrny, ktore sa niewskazane dla chlopcow, powoduja w duzej ogolnosci zniewiescienie u nich.

Gość gość
mleko matki dla każdego dziecka jest najlepsze, a dla alergika w szczególności, głównie dlatego że posiada florę bakteryjną która pomaga dojrzewać układowi pokarmowemu, a to właśnie tu zaczyna się alergia.Ja obie córki karmiłam piersią pierwszą 2 lata, drugą 1,5 roku. Alergia powoli przechodziła do około roczku, u młodszej nawet wcześniej.Początek był taki że przeszłam na dietę zupełnie bezmleczną, a później robiłam prowokację-zjadałam coś mlecznego-jak były objawy to znowu dieta i tak co kilka tygodni.Podawałam też probiotyk latopic-specjalny dla alergików. Tylko trzeba dokładnie czytać etykiety produktów bo białka mleka są nawet w pasztecie, czy chlebie z ulepszacz, a najlepiej jeść jak najmniej przetworzone

Gość gość
Tak jasne dla alergika szczególnie . Co za bzdury . Tylko wszystko co ty zjesz na co dziecko jest uczulone odbije się na dziecku. Chyba ze dasz radę wyeliminować te produkty ze swojego menu.

Gość Mamawrzesinka2014
Ostatni gosciu, chyba wlasnie o diecie piszemy - czasami warto przeczytac czyjas wypowiedz do konca, zanim sie do danego postu ustosunkujesz. Jesli sie karmi piersia, to znacznie latwiej rozszerzac alergikowi diete, bo wszystkie ewentualne alergeny wprowadza sie pod ochrona bezpiecznego pokarmu mamy.