Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dianuś28

slub cywilny 2014 sukienka

Polecane posty

Gość Dianuś28

Hej dziewczyny:)\ Możecie mi napisać jakie sukienki bedziecie miały na cywilny?? Ja ślub biore w lipcu i tak się zastanawiam nad sukienką... Przyjęcie na około 30 osób potem 10 godzinna posiadówka w restauracii typowo weselnej z DJ. ta sukienka mnie gnebi bo sie uparłam żeby szyć w salonie jakąś do kolana biała lub ecru ...ale w sumie do urzdu to chyba wieksze możliwości... dlatego podzielcie się jakie wy bedziecie miały:)

Gość gość
w sumie ta z falbanek ładniejsza,ale w sumie żadnej bym nie założyła,w pierwszej...nienawidzę falbanek,druga przesadnie ozdobiona na piersiach i długośc dziwna ani długa ani 3\4 jakby"woda w piwnicy" poszukaj coś fajniejszego.

Gość dianus28
jak sie dobrze,w nich czujesz to ok. ja tą z falbanami mierzyłam i fajnie w niej wygladam;) do tego w gratisie bym dostała szal... a ta druga długość 7/8 jeszcze by ja skrócili ale bardziej mi sie widzi do koscioła ale tez mi pasuje-jestem blondynka. ale zobacze jeszcze co mi mama doradzi jak ze mna pójdzie ale jestem puki co ku tej z falbankami obcisłej;)

Gość rikitixd
My bierzemy ślub dopiero w grudniu, też cywilny. Wszystko zależy od tego, czy później będziesz miala kościelny, my nie, więc myślę już o oryginalnej oprawie, bo osób będzie też max. 30 , rodziny się nie znają więc trzeba wszystko ustalić. Co do sukienki to ja chce mieć albo krótką, w stylu beza albo długa z delikatnym rozszerzeniem na dole :) o kolorze myślałam albo biała, ecru albo niebieska, jasnorozowa...

Gość dianus28
sam cywilny.kupilam dzis kiecke bo tamte z linkow kosztuja po tysiaka szkoda mi na raz a takie typowo slubne mi sie nie marzyly. Kupilam w kolorze ecru taka bardziej zwiewna cale ramiona i dekold odkryte ciut za kolano.do tego dokupie szal tiulowy. I teraz sie zastanawiamnad kolorem szpilek hmm.dzis widzialam ladne habrowe ale sama nie wiem moze wezme jakies bezowe?ewentualnie kwiat w kolorze butow.do tego wiazanka fajna bizuteria,fryzura,makijarz i mysle,ze bedzie ok.jeszcze nikomu nie pokazywalam kiecki ale ciekawa jestem co tesciowa na nia powie.w su mie to moja sprawa w czym pojde.sa gusta i gusciki.a do urzedu nie musi byc to nie wiadomo co

Gość Dianuś28
czy nikt nie bierze slubu cywilnego czy niechce wam sie pisac jakie kiecki bedziecie miały??mój pierwszy temat od kilku lat na kafeteri bo raczej jestem czytającą;)a brak odpowiedzi.

Gość gość
Ja też po cywilnym. Miałam normalną długą suknię. To był chyba kolor śmietankowy, bo nie było to typowe ecru a ja nie przykładam wagi do nazewnictwa. Suknia typu empire, odcinana pod biustem.żadnych falbanek i bajerów, prosta i zwiewna. Cudownie się układała w tańcu :)