Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przystawki z bakłażana

Polecane posty

Gość gość

czy któraś z was zna coś prostego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z baklazanem jest troche pracy,bo trzeba go nasolic,zeby wyplynela z niego goryczka a pozniej obsmazam plastry z obu stron i przekladam mozarela i plastrami pomidorow z bazylia i takie piramidki zapiekam w piekarniku. Baklazana najbardziej lubie w musace.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A my dopiero zjedlismy z mezem pieczone baklazany,cukinie,papryke,cebule,pomidory. Po prostu posolone,ziola prowansalskie,skropione oliwa na blache. Mniam. Pewnie jakby to ladnie uloyc to by na przystawke sie nadalo;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ex_debill_zaryczy_soon
tych współczesnych bakłażanów to już nie trzeba solić i czekac aż puszczą sok, bo już nie mają goryczki, znajomi zresztą jakoś jej nie czują; ja kroję na plastry gr. ok. 1cm smaruję oliwą, na to boczek, pomidor i ser i do piekarnika, nawet nie przyprawiam, bo boczek i ser zazwyczaj są wystarczająco słone; jak bakłążnam mniejszy to można też przeciąć na pół wzdłuż, wydrązyć i nadziać wedle fantazji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Grilowane plastry bakłażana przekladane sosem winegret na bazie octu balsamicznego..klasyczna włoska przystawka..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość exdebillmobilny
Faaaaaajne te gruzinskie! Szkoda, ze nie lubie kolendry, moze natka sie da zastapic:) ale na pewno wyprobuje!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×