Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Caroline85

Przyjaciel się zakochał. Co robić?

Polecane posty

Gość Franki bez kochanki
"on cierpi, bo Cię kocha ale nie może Cię mieć" - piszą [fiołki i maliny]. A niby skąd to wiedzą? Mieć to pewnie jeszcze może chociaż zaczął fatalnie, raptus jakowyś. :(

Gość Franki bez kochanki
Apostoł Nienawiści, "Powinien czekać do nowego roku chińskiego." Nie wiem kiedy zaczyna się nowy rok chiński, ale uważam, że powinien był dać jej czas między "kocham" a "chcę się z Tobą kochać". Tak przynajmniej do następnego spotkania (czy np jeden dzień to zbyt długie czekanie dla apostoła?)

Gość gość
zachował się jak myśliwy, kuł żelazo puki gorące :D po czułym wyznaniu "koffam cię" juz prawie ją miał na celowniku :D

Gość gość
no więc chciał wystrzelić znaczy trysnąć :D

Gość gość
o apostoł teraz dobrze mówisz, czyli nasuwa się jedyny słuszny i logicznie wypływający wniosek = jakby się jej podobał nie byłoby tej "przyjaźni"

Gość Franki bez kochanki
"Jakby się jej podobał to by czasu nie potrzebowała" Może jej sie i podobał ale ją zaskoczył i potrzebowała czasu. "próbował pocałować" - świadczy o tym, że nie przebrnąwszy przez ten etap już chciał jechać dalej. Cham i prostak. :(

Gość gość
""próbował pocałować" - świadczy o tym, że nie przebrnąwszy przez ten etap już chciał jechać dalej. Cham i prostak." Bez przesady. Ktoś przecież musi pierwszy wyjść z inicjatywą i zwykle jest to mężczyna. Nie chciała pocałunku, więc do niego nie doszło. W czym problem?

Gość Franki bez kochanki
"Nie chciała pocałunku, więc do niego nie doszło. W czym problem?" Ano w tym, że pomimo iż nie chciała pocałunku on jechał dalej. Czyli potraktował ją jak prostytutkę, która to jak przystało na profesjonalistkę nie całuje nigdy w usta. ;)

Gość gość
"Mężczyzna interesuje się kobietą tylko z 1 powodu, bo patrzy na nią jak na kobietę. Interesuje, tzn. pogłębia relacje, poznaje, zwierza się i vice versa. Żaden, powtarzam ŻADEN NORMALNY facet nie chodzi na ploteczki, nie słucha kobiecych wynurzeń o innych mężczyznach i eksach, dla PRZYJAŹNI czy dla widzimisię. " Faaak, mój mąż mówi tak samo. Bardzo płytkie i niesprawiedliwe, przyjaźń nie ma płci. Nie zgadzam się! Zdarza się, że facet chce czegoś i próbuje to zdobyc pod płaszczykiem przyjaźni, ale nie zawsze tak jest.

Gość gość
Nie ma w takich przyjaźniach damsko-męskich mowy o nabieraniu. One są i mogą istnieć przez całe lata bez żadnych podtekstów. Sama się przyjaźnię wiele lat z paroma mężczyznami. Ale niektóre przyjaźnie, gdy oboje byliśmy wolni, rozpadły się, bo czasem któreś z nas się zakochało i wtedy nie było potrzeby, by drugie się męczyło obecnością osoby, która nie odwzajemnia uczuć. Ale kilka tych relacji przetrwało i jest silnych mimo naszych partnerów lub małżonków. To nie jest regułą, że przyjaciele się w sobie zakochują. Po prostu się czasem zdarza, jak wszystko. I nic dziwnego, bo łatwiej zakochać się w kimś, kogo się dobrze zna i kogo się docenia. A że ktoś tego nie odwzajemnia, to tylko życie.

Gość Kolejna oświecona
Do Pani powyżej. Jakoś dziwnie się składa, że tylko kobiety się nie zgadzają i oponują, tak jak Ty i będziesz forsować zdanie, że jednak jest możliwe- :D Dla kobiety taka "przyjaźń" oczywiście jest możliwa, bo która by nie chciała przydupasa albo męską psiapsiółkę u swojego boku...Pewnie się zdarzają przyjaźnie męsko damskie, ale ile? 1 na milion? kobieta dużo nie ryzykuje, bo bardzo łatwo jej przychodzi "przyjaźnienie" się ze wszystkimi wkoło. Natomiast facet wchodząc w taki układ duuuużo ryzykuje, w 99% przypadkach trafia do szufladki "przyjaciel" i w niej zostaje.

Gość gość
Ja tylko piszę, że to możliwe. To są prawdziwi przyjaciele, z którymi przez lata sobie i pogadamy i pomożemy sobie nawzajem lub swoim rodzinom. Widocznie Ty nie potrafisz na tyle rozumieć mężczyzn, by chcieli się z Tobą przyjaźnić, ale są takie kobiety.

Gość gość
Żeby udowodnić, że przyjaźń damsko-męska jest możliwa, wystarczy wskazać 1 przykład takiej przyjaźni. Inni potem podadzą 99 przykładów, gdy taka przyjaźń się nie udała, ale to nie ma znaczenia, bo ten 1 przykład przyjaźni wystarcza do udowodnienia, że przyjaźń między mężczyzną i kobietą jest możliwa. Przykłady nieudanej przyjaźni damsko-męskiej pokazują jedynie, że taka przyjaźń jest trudna.

Gość Taki_jeden_964
Podczas ostatniego spotkania powiedział, że mnie kocha,próbował pocałować x Facet się zakochał przejął inicjatywę, podobno tak chcecie i tak ma być ale... xxx Nie odwzajemniam jego uczuć. x Normalka u kobiet... xxx i lament prawików niczego nie zmieni, oj nie smiech.gif x Jestem, ktoś mnie wołał ?

Gość Taki_jeden_964
Ano w tym, że pomimo iż nie chciała pocałunku on jechał dalej. Czyli potraktował ją jak prostytutkę, która to jak przystało na profesjonalistkę nie całuje nigdy w usta. xxx Dobrze wiedzieć, jak coś zaproponuje dziewczynie, a ona się zawaha to mam sobie od razu dać z nią siana ?