Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciowka1234

pomocy! powiekszone wezly chlonne

Polecane posty

Gość gosciowka1234

hej . przychodze z takim problemem chce sie dowiedziec czy ktos mial i czym byly spowodowane powiekszone wezlu chlonne pod pachą. około dwóch tygodni mam powiekszone i spuchnie te wezlu chlonne nawet nie mam dolka pod pacha taka jest spuchnieta :/ palcami wyczuwam 3 wieksze gorki, przez pierwszy tydzien reka strasz nie mnie bolala teraz juz nie przy naciskaniu troche bolą. Bylam u lekarza rodzimego dostalam skierowanie na usg węzłów chlonnych piersi i brzucha oraz badanie krwi. dodam ze nie mam zadnych objawow grupy. mam 20 lat

Gość gość
choroba, osłabienie może stres lub nerwica

Gość gosciowka1234
nerwowa jestem ale od tego powiekszaja sie wezly pierwsze słyszę, stres mialam przez ostatnie 3 lata ale od roku juz nie stresuje sie bardzo, jescze moge dodac ze schudlam wciągu miesiaca malo bo 2 kg ale nie mielam żadnego wysiłku wiekszego odrzywialam sie normalnie , doktorka wykluczyla podraznienie

Gość gość
niech ktos wypowie sie jeszcze

Gość gość
pomoze ktos? usg piersi i brzucha w porządku. usg wezlow w dole pachowym lewym powiekszone wezly chlonne o obnizonej echogenicznosci z widoczna zatkoka o wymiarach okolo 2,7x1,6cm 1.5x1.2cm i 1,3x1,1cm badanie krwi erytrocyty 4.15 norma 4.20 -5.40 hemoglobina 11.9 norma 12.0 -14,0 hematokryt 35,6 norma 36,0-46,0 ob 22 norma 6 -12 wypisalam tylko to co jest zaniżone albo podwyzone . a jesze jedno w lutym mialam robione tsh wyszlo 2.5 czyli ok, teraz mialam robiona i bardzo podskoczyla miesci sie w normie 3.6 a norma jest 0,3 -4.0 czy ktos pomoze?

Gość gosciowa12345789
pomoze ktos wypowie sie?

Gość gość
up nik nie pomoze?

Gość gość
jakis stan zapalny, bo naszczęscie ob jest niskie a leukocyty w normie? na badanie piersi dała ci skierowanie bo to jest jeden z glowniejszych objawów guzów w piersi ALE to moze byc zwykle bakteryjne albo wirusowe zakazenie

Gość gość
dostalam antybiotyk ale to nic nie dalo dalej powiekszone sa , dodam ze powiekszyly sie pod zychwa i w pachwinach jeszcze .

Gość gość
uuuu,zrob sobie CRP ,szukaj dobrego lekarza

Gość gość
cpr mam wporzadku , dzis znalazlam powiekszonr deliktanie na szyji. Narazie z tym byłam u rodzinego od niego dostalam te wszystkie badania, dzis ide na kontrole zobaczymy co powie

Gość gość
nie łaź po rodzinnych tylko działąj- usg szyi i dołów pachowych PRYWATNIE!!! poszukaj dobrego radiologa (może być onkolog) wydaje te 100 zł, ale będziesz miała pewność czy to zmiana nowotworowa (guzki na szyi to może być ziarnica!!!) czy tylko węzły zapalne.

Gość gość
mialam dzis usg szyi wzdluz miesni Mos obustronnie stwierdza się pojedyncze wezly chlonne z zatokami tluszczowymi o wymiarach po stronie prawej 0,7x0.3 cm, 0,9x0,3 cm po lewej 1.0x0,4cm, 0,8x0,4cm usg pach pod pacha prawa pojedyncze wezly chlonne o wymiarach 0,7x0,4cm i 0,8x04cm pod lewa o wymiarach 2,7x1,7 cm , 1,5x0,9cm, 0,9x0,8cm dostalam skierowanie do hematologa ,

Gość gość
nie chcę Cię straszyć ,ale niestety wygląda to na ziarnicę...a wiem sporo na temat tej choroby

Gość gość
a mozesz cos wiecej mi na temat tej ziarnicy powiedziec? z tego co ja czytalam to rokowania sa dobre .

Gość gość
nowotworowe węzły sa w pakietach, Ty masz pojedyńcze i rozmiary wezłów sa w normie , nie sądzę ze jestes powaznie chora, jakies zapalenie mysle i tyle, wiele chorób wirusowych przechodzi sie bezobjawowo

Gość gość
tak wiem ze nie sa jakosx duze ale po antybiotyku dwa troche sie zmiejszly a jeden powiekszyl doszly do tego na szyi

Gość gość
a co to znaczy wezly chlonne o obnizonej echogenicznosci

Gość gość
Kurde,sami lekarze na kafie.Dziewczyno,wyrzuc na luz bo cie zdołują.Nie pisz i nie pytaj.

Gość gość
masz zdrowe wszystkie zeby ???

Gość gość
tak zeby mam zdrowe zaleczone, od zębów to chyba tylko szyjne moga powiekszyc sie? u mnie pierwsze byly pod pacha lewa po dwoch tygodniach doszly wlasnie szyjne i prawa pacha . czasem rano jak przypomnę sobie to mierze sobie temperature roznie mam czasem 36.6 albo 37 nawiecej rano mialam 37.8 . Pierwszy raz zdarzyla mi sie gorączka po dniu spędzonym na sloncu milam 39 ale to pewnie dla tego bo organizm oslabiony . Wiem ze kazdu przypadek jest inny ale zawsze wole wiedziec czego moge spodziewać sie i byc przygotowana, Narazie pozostaje przy jakims zapaleniu zobaczymy co hematolog powie

Gość gość
do hematologa zapisalam sie ale wizyte mam dopiero 3 lipca

Gość gość
biegiem do hematologa i to prywatnie mój syn miał termin na czerwca bo miał złe wyniki niskopłytkowość. w tej chwili jest po chemi okazała się białaczka. nie czekaj tak długo.