Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmasakrowana buzia po Diane 35

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich! Jestem zrozpaczona. Od 12 roku życia borykam się z trądzikiem (mam teraz lat 19). Okazało się, że mam dwukrotnie wyższy poziom testosteronu. Lekarz przypisał mi Diane 35. Jestem po 5 opakowaniu, a moja twarz wygląda jak zaorane poletko- mnóstwo trudno gojących się krost, głębokie blizny, przebarwienia, podskórne gule wypełnione ropą. Nie wiem, co mam robić, jedyny plus,że skóra się mniej świeci. Jest gorzej, niż przed rozpoczęciem kuracji. Zmienić tabletki na inne? Boję się, że scenariusz się powtórzy....

Gość gość
Idź do dermatologów niech zapisze antybiotyk plus retinoidy

moja kolezanka rowniez miala wysyp po tych tabletkach, dopiero gdy je odstawila skora uspokoila sie. rzeczywiscie najlepsze beda antybiotyki przy tak zaawansowanym tradziku. udaj sie do dermatologa :)

Gość gość
To trochę dziwne, bo czytałam o przypadkach, że podczas brania Diane35 cera była piękna, a po odstawieniu masakra. No, musisz się wybrać do dermatologa, w ogóle ja bym nie brała antykoncepcyjnych na trądzik, bo potem wszystko wraca. Chcesz je brać do końca życia? Nie wiem, co Ci dermatolog przepisze, jeśli jest strasznie, to może Izotek? Ale kogo na to stać? Bardzo droga kuracja.

Gość gość
gość 11:18 jesteś niedoinformowana. Diane to lek antyandrogenny, mający dodatkowe działanie antykoncepcyjne. Autorka ma znacznie podwyższony testosteron i gin przepisał Diane głównie na zbicie tego hormonu. Jeśli trądzik jest wynikiem nadmiaru androgenów, to cera powinna się uspokoić. Jeśli trądzik w takim przypadku wraca, to oznacza iż pacjentka prawdopodobnie cierpi na zespół policystycznych jajników. x Do autorki. Ja myślę, że twój trądzik może mieć kilka różnych przyczyn, od hormonów po gronkowca, dlatego może być nasilenie trądziku, bo gronkowiec może się bronić. Najrozsądniej byłoby zmienić Diane na lżejszą antykoncepcję, ponieważ leczniczo Diany sie dłużej niż rok nie bierze, bo do tego czasu poziom testosteronu powinien trochę się unormować. Ja brałam jakieś 7-8 miesięcy. Trądzik ustąpił przy drugim blistrze, z czego trądzik wyskoczył już przy zawaansowanym pcos. Lżejsza antykoncepcja po to, aby trzymać jajniki w uśpieniu jakiś czas, żeby sobie androgeny dalej spokojnie spadały. Kolejna sprawa, kup liść oliwny. Jest on bakteriobójczy i podobno ładnie zwalcza trądzik pochodzenia bakteryjnego. Dobrze by było wzmocnić wątrobę. Dobry jest mniszek lekarski, który oczyszcza też kłębuszki nerkowe, albo ostropest.