Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grzybica pochwy

Polecane posty

Gość gość

Witam Was dziewczyny :) Wiem że ten temat już był ale chciałam się zapytać o czosnek który jest stosowany dopochwowo. Jak go wyciągacie? I na jak długo jest spokój z nieprzyjemnym zapachem śluzu?

Gość gość
no po czosnku to dopiero robi sie nieprzyjemny zapach pochwy... leczenie czosnkiem to mit!! nie masz po co sie z tym meczyc leiej pojdz do ginekologa, zrob sobie posiew z pochwy zeby sie dowiedziec jakie masz bakterie w pochwie, wylecz sie antybiotykiem, nieprzyjemny zapach z pochwy minie calkowicie, paietaj tylko zeby po leczeniu uzupelnic flore bakteryjna pochwy w dobre bakterie, najlepiej zazywac probiotyki z polskimi szczepami bakterii, bo te dzialaja najskuteczniej, jak np. provag, pomoze to w uniknieciu nawrotow infekcji!! tylko nie czosnek!!!!!

Gość gość
no po czosnku to dopiero robi sie nieprzyjemny zapach pochwy... leczenie czosnkiem to mit!! nie masz po co sie z tym meczyc leiej pojdz do ginekologa, zrob sobie posiew z pochwy zeby sie dowiedziec jakie masz bakterie w pochwie, wylecz sie antybiotykiem, nieprzyjemny zapach z pochwy minie calkowicie, paietaj tylko zeby po leczeniu uzupelnic flore bakteryjna pochwy w dobre bakterie, najlepiej zazywac probiotyki z polskimi szczepami bakterii, bo te dzialaja najskuteczniej, jak np. provag, pomoze to w uniknieciu nawrotow infekcji!! tylko nie czosnek!!!!!

Gość Valijka
Zamiast wkładać sobie czosnek idź do ginekologa. Zrobi wymaz na posiew z antybiogramem i mykogramem a po otrzymaniu wyników przepisze odpowiednie leki i szybko infekcja przejdzie. A by nie czuć nieprzyjemnego zapachu upławów stosuj do podmywania płyn lacibios femina protecta, który złagodzi pieczenie i swędzenie oraz da uczucie czystości i świeżości na cały dzień. A że zawiera w składzie kwas mlekowy i chlorheksydynę i ma pH 3,5 to będzie hamował rozwój patogennej flory i chronił przed nawrotem infekcji.

Gość gość
nie mecz się zadnym czosnkiem ginekolog da ci globulki dopochwowe i problem po kilku dniach ustępuje

Ja miałam problemy może nie z brzydkim zapachem, ale z opławami. Dosłownie się ze mnie lało... Ale pozbyłam się tego problemu zupełnie przez przypadek. Otóż chorowałam na świerzb i leczyłam się naturalnymi sposobami - olejkami. Otóż brałam codziennie minimum 20 minutowe kąpiele z olejkami i problem zniknął. Olejki miały działanie przeciwgrzybiczne, przeciwzapalne, przeciwroztoczowe, przeciwbakteryjne, antyseptyczne i silnie odkażające. Teraz problem opławów mnie nie dotyczy :)

Gość gość
z czosnkiem dopochwowo nie ma żartów bo może nieźle podrażnić śluzówkę, wystarczy sobie rozgryźć czosnek żeby wiedzieć jakie są wrażenia!! przy infekcji najbezpieczniej pójść do lekarza, a jeśli opór jest zbyt duży to leczyć się lekami bez recepty.Mogą to być nasiadówki,globulki, masci. Dopochwowo i bezpiecznie świetnie działa invag, na grzybicę clotrimazolum, przy jednym i drugim kora dębu, rumianek itp.

Gość gość
Czosnek nie zmieni zapachu śluzu. Stosuje się go bardziej jako lek na grzybicę pochwy, ale według mnie częściej podrażnia niż leczy. Dlatego jeśli coś Ci dolega to idź do ginekologa. A dla odświeżenia się i poczucia czystości przez cały dzień stosuj żel lacibios femina, który dodatkowo dzięki zawartości aktywnych substancji i pH 4.5 będzie działał przeciwgrzybiczo i przeciwbakteryjnie. A przy tym Cię nie uczuli, bo jest hypoalergiczny.