Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muffinka020203

MATKA SIĘ WŚCIEKŁA JAK ZWRÓCIŁAM UWAGĘ NA SŁOWO DZIEWICA

Polecane posty

Gość muffinka020203

Które jest ciągle powtarzane przez wszystkich księży, biskupów, kardynałów, papieży itd. Chodzi o słowo "Maryja zawsze dziewica" odkąd pamiętam zawsze zastanawiało mnie to czemu tak te słowo "dziewica jest ciągle podkreślane i wymawiane przez duchownych, nie mogą mówić np, "Maryja panna" albo "Maryja święta" tylko k***a zawsze dziewica!. Powiedziałam mamię czemu tak gadają i że to się kojarzy głównie z seksem że dziewica seksu nie uprawiała z tym mi się to kojarzy i z niczym innym, to ta jak na mnie najechała że w głowie to mi chyba tylko seks i że nie rozumiem tego słowa i że jestem zboczona :D haha kto tu jest zboczony? chyba tylko ci księża co ciągle te słowo powtarzają na mszach! tak też matce powiedziałam, ale się wku\rw/iła strasznie! Wy też uważacie że to słowo jest zbyt często powtarzane i w ogóle? Bo wg mnie TAK...

Gość gość
chodzi o cud ze dziewica urodzila dziecko.

Gość iluzionn
to kult Maryji nie miej pretensji do mamy.

Gość muffinka020203
haha dziewica urodziła dziecko :D idiotyzm wszech czasów :D już samo to skłania do myślenia jacy idioci wierzą w takie rzeczy! masakra

Gość gość
chodzi o to, że ona zaszła z Jezusem w ciąże będąc dziewicą, bo Duch Św. umieścił Jezusową zygotę w jej macicy... to dlatego tak powtarzają - podkreślają ten fakt cudownego poczecia... to nie zmienia faktu, ze mogla po Jezusie sypiać normalnie z Józefem, mogli miec tez inne - nieświete- dzieci

tyle tylko ,ze kk twierdzi ,ze Maria NIGDY nie sypiała ze swoim mężem .

Gość muffinka020203
Ja nie mam pretensji do mamy absolutnie, tylko się jej grzecznie zapytałam czemu ta dziewica ciągle pada z ust księży, a ta jak na mnie najechała to ręce opadają po prostu, dewotka do potęgi!

Gość muffinka020203
I ja się pytam kim był dla niej ten cały Józef? Nie mąż, nie kochanek, nie ojciec Jezusa to k***a kto? ja p*****le na każdym kroku są takie niedorzeczności w tej biblii i w ogóle w całej tej wierze chrześcijańskiej że szkoda gadać...

Gość gość
twoja mama to zakuty łeb , nic nie zrobisz

w Biblii niedorzeczności ? :) a przeczytałaś choć Ewangelie ? to że kk tak twierdzi - że Maria nie sypiała z mężem - to tylko on tka twierdzi . bo Biblia mówi coś zupełnie przeciwnego :)

Gość muffinka020203
No wiem, nawet teraz poszła się modlić przy świecy za "świętego" JP2. masakra!

Gość gość
o fack , jak k....a mogła zajść w ciąze a jezusem ? przecież to ona rodziła jezusa , posuwał ją mąż juzef , jezus jest jego synem skoro on był mężem maryji , te opowiesci kościelne dziwnej treści to stek bełkotu sekciarskiego

Gość gość
w Biblii jest wyraźnie napisane że Jezus miał czterech braci - więc nie ma takiej opcji, że Marysia całe życie była dziewicą!

Gość muffinka020203
Biblia to też stek bzdur, nie wiem jakich narkotyków używano w tamtych czasach ale musiały dawać niezłego kopa skoro takie bajki opisywano i co dziwniejsze wszyscy w to wierzyli i jeszcze jakie cyrki ludzie widzieli że nawet po wodzie Jezus chodził k***a! :D

Gość gość
wiem, ze pisze w Piśmie Św. ze mial braci (cos w stylu - matka z braćmi przyszli do Ciebie, a on odpowiedzial - moja matka i moimi bracmi sa tylko ci, ktorzy sluchaja mojej nauki)... czy jakos tak, ale skad ta informacja, ze bylo ich 4? jestem katoliczka, Pismo Św. przez katolików tłumaczone czytałam, i tak tak jest napisane... moze cos zle interepretuję? w sreniowieczu by mnie inkwizycja spalila na stosie razem z moim kotem

Gość muffinka020203
Z tego co ja się orientuję w tych kretynizmach to jezusowi chodziło o jego uczniów że to na nich mówił "moi bracia"

Gość gość
sa dwie mozliwości jezus to frajer który zwabił ludzi tworząc sekte , za co został ukrzyzowany razem z pedałami , pedałów krzyzowano a on łaził z innymi facetami w sekciarskim ogonie , albo jakis inny cwaniak założył ta sekte a jezus to tylko fikcja literacka , na czyms musiali opierac te bzdury , cały ten kosciół nie trzyma sie kupy

46) Gdy jeszcze przemawiał do tłumów, oto Jego Matka i bracia stanęli na dworze i chcieli z Nim mówić. (47) Ktoś rzekł do Niego: Oto Twoja Matka i Twoi bracia stoją na dworze i chcą mówić z Tobą. (Ew. Mateusza 12:45-47, Biblia Tysiąclecia)

Gość gość
wiem, ale ktos z nich powiedzial do niego 'Twoja matka i bracia pzyszli do Ciebie", a on odpowiedzial, ze kim tamci sa, ze jego bracmi sa ci, ktorzy szukaja jego nauki - czyli ja rozumiem,ze byli bracia-uczniowie i bracia- co przyszli do niego z matką...czyli ze rodzenstwo biol. było jakies jednak

(12) Następnie On, Je/go Mat/ka, bracia i uczniowie Je/go udali się do Kafar/naum, gdzie pozostali kilka dni. (13) Zbliżała się pora Pas/chy żydo/wskiej i Jez/us udał się do Jeroz/olimy. (Ew. Jana 2:11-13, Bib/lia Tysiąclecia)

Gość muffinka020203
Kiedy te ludzie wreszcie zmądrzeją i zobaczą te niedorzeczności, te bzdury które od dziecka im się wpaja żeby byli zaślepieni i chodzili do kościółka zasilając rzekę pieniążków płynącą od wieków do watykanu centrum globalnej największej sekty!

(5) Bo nawet Jego bracia nie wierzyli w Niego. (6) Powiedział więc do nich Jez/us: Dla Mnie stosowny czas jeszcze nie nadszedł, ale dla was - zawsze jest do rozporządzenia. (Ew. Jana 7:4-6, Bib/lia Tysiąclecia)

naprawdę wierzysz ,ze wiara w Boga koniecznie musi sie wiązać z jakimkolwiek kościołem ? jesteś jedna z tych dla których Bóg jest " własnością " kk ?:D

Gość muffinka020203
allium ale gdyby nie kościół to uważasz że ludzie wierzyliby w jakiegoś boga? KK jest po to aby ludzi podtrzymywać wiarę w jednego bożka, bo inaczej mogliby zacząć wierzyć np w pokemony, co zresztą nie ma między tym żadnej różnicy ;)

i oczywiście wierzysz ,ze człowiek wierzący w Boga to tylko katolik ?:D

wierzysz w pokemony ? bo jeśli nie - to ska wiesz ,ze w wierze w Boga a w pokemony nie ma różnicy ?:)

Gość muffinka020203
Bo nie ma w tym żadnej różnicy bo i to i to nie istnieje, czy ja muszę takie rzeczy tłumaczyć? mądrym ludziom raczej takich rzeczy nie trzeba tłumaczyć, i uważam że nie tylko katolik może wierzyć w boga, można sobie wymyślać nawet różnych boków, nazywać ich jak się chce i wierzyć w to, ludzie mają po prostu taką naturę choć oczywiście nie wszyscy na szczęście :)

Gość muffinka020203
bogów nie "boków" :D