Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest być grubym?

Polecane posty

Gość gość

Już nie wnikam w powody bo mimo, że połowa Polaków ma nadwagę to przecież akurat każdy rozmówca jest chory :P Ale pytam szczerze - jak to jest?

Gość gość
c*****o :O

Gość gość
fajnie,śmierdzisz ohydnie,poruszasz się sapiąc,pierdzisz jakbyś miała wiatrak w tyłku,niszczysz meble od siedzenia i leżenia,srasz jak krowa i zużywasz papieru tyle ile całe rodziny

Gość gość
Też mnie to ciekawi, ja widzę różnice po nabraniu kilku kg sadła, a co tu mówić o 20 i więcej? Jak jadę mpk to mam wrażenie, że mi tłuszcz na brzuchu podskakuje rytmicznie razem z cyckami, ale może taki większy jest już za ciężki żeby skakać?

Gość gość
fatalnie jak utyję 3 kilo to czuję się fatalnie a nie wyobrażam sobie tak jak inni tyć dziesiątki kilogramów

Gość gość
Ja myślę że to jest tak: Dupa ciąży niczym potężny magnes który ciągnie do dołu -stąd łatwiej siedzieć niż stać i leżeć niż siedzieć, bo cieżka dupa ciągnie cały kręgosłup. Trudno zawiązać sobie sznurówki więc pewnie stale klapki się nosi Zresztą po co buty jak się prawie wyłącznie siedzi i leży? Reasumując myślę że otyłość to rodzaj niepełnosprawności fizycznej.

Gość gość
No ja właśnie dzisiaj się tak zastanowiłam ;) Bo widziałam taką panią, trochę jak ludek michelin wyglądała... Szczerze to weszła po takich schodkach 10 i już była zgrzana. Trochę smutne bo dosyć młoda była. Później wsiadła babka do tramwaju, też taka raczej okrągła, też raczej wyglądała jakby jej ciężko było.

Gość gość
"jest problem z kucaniem z powodu tłuszczu pod kolanami" o, nie brałam tego pod uwagę. Ani sprawy wiązania butów, rzeczywiście, grubasy wolą japonki.

Gość gość
Ale tu się wypowiedział ktoś kto jest gruby czy to jednak same domysły? Bo mnie interesuje punkt widzenia osoby z nadbagażem a nie takie rzucanie chamskich tekstów.

Gość gość
Szczerze? Byloby zupelnie ok, gdyby nie ludzie, ktorzy z jakiegos powodu uzurpuja sobie prawo do obrazania i szydzenia z osob grubych (patrz wpisy powyzej). Najlatwiej poprawic sobie samopoczucie dolujac grubasow, prawda? Wtedy czujecie sie tak coool, dowartosciowani i lepsi. Szkoda tylko, ze w glowkach nic nie macie.

Gość gość
Jestem autorką - nigdy nie szydzę z osób grubszych bo w sumie nigdy nie wiem co się wydarzy ;) W ogóle nie mam w zwyczaju szydzić z ludzi. Ale przyznaję, że czasem rodzi się we mnie współczucie kiedy idę z koleżanką i ona wyraźnie się męczy przy 10min marszu albo kolega patrzy na mnie z wyrzutem, że chciałam podbiec 50m na tramwaj. Dla mnie - osoby bardzo aktywnej - takie ograniczenia są straszne, naprawdę.

Gość gość
fajnie jest sie szybkim , sprawnym , duzo sie spaceruje a jak bylam w mlodosci bardzo chuda , to ciagle mialam anemie , zawroty glowy, mroczki przed oczami , bylo mi ciagle zimno i slabo

Gość gość
Grubasy są szybcy i sprawni? Mam znajomą która ma 160 cm i waży około 100 kg, strasznie szybko się męczy, ciągle jej gorąco i niesamowicie wolno chodzi.

Gość gość
ale sa osoby grubsze, ktore maja lepsza kondycje od mlodych i chudych, bo spaceruja , plywaja , jezdza na rowerze itd.

Gość gość
mysle ze strasznie , raz bylam gruba , po ciazy wazylam 57 kg czulam sie jak slon w skladzie porcelany jak masa budyniowa , nie chcialam wychodzic z domu , totalny dol ale na szczescie wzielam sie do roboty a jak poszlam do pracy i zaczelo sie bieganie od metra do autobusu do przedszkola do tego stres to wyssalo ze mnie wszystko i wrocilam do swojej wagi 48 kg

Gość gość
57 kg to duzo?Chyba masz 140 cm wzrostu dziecinko.

Gość gość
ma 38 lat wiec nie taka dziecinko i mam 160 ( wysoka nie jestem )

Gość szczeraaaa
Ja ogólnie mam taką koleżankę otyłą, teraz u nas była temperatura prawie 20 stopni, wszyscy porozbierani w krótkich koszulkach a ta w kurtce. Nie rozumiem i tak wszyscy widzą,że jest spasiona to po ch*j jej kurtka jej tłuszcz i tak wszystko grzeje. nienawidze otyłych ale dzięki nim nie mam kompleksów:)

Grubasy dobrą kondycję? hahahahahahahahahahahhaha tego jeszcze nie było. Wszystkie grubasy,których znam nie mają w ogóle kondycji ;)a najlepsze ,że ci z otyłością cały czas autobusami jeżdżą choć maja dwa kroki do np. sklepu ;P

Gość gość
grubasy śmierdzą i się pocą, zwłaszcza przed północą

Gość ona8263676
szkoda mi osób z nadwagą, widziałam parę dni temu grubą dziewczyną, nie wiem, dlaczego, utkwiła mi w pamięci, była gruba taką kołyszącą się nadwaga, nie była zwarta jak niektórzy, wszystko jej latało, brzuch kołysał sie na boki, była naprawdę potężna i wiecie co wtedy pomyślałam? skąd ona wzięła bluzkę? bo miała taka wielką w kwiaty, tak do połowy uda. to była ogromna bluzka. Jak gruba osoba ma umyć okna, stanąć na wąski parapet i się wychylić? jak ma bez zadyszki skopać działkę, czy wybrać się na rolki? abo bez żenady iść na zakupy ciuchowe? czy nawet do lekarza?

Gość gość
jak ja przytyłam- a zawsze byłam bardzo chuda, przytyłam do poziomu wyglądania "krzepko i zdrowo" ale gruba jeszcze nie byłam. Czułam się wówczas jak chora. Myślałam, zę mam chore serce a po prostu się zapuściłam wagowo. Przytyłam 10 kg i myślałam, ze zejdę. Było mi nieprzyjemnie mieć na brzuc****akąś małą oponkę, szokujące uczucie, le jak zobaczyłam, zę stanik się dziwnie wrzyna i ramiona mam większe to już w ogóle. Szybciej się męczyłam, byłam ospała wiecznie chciało mi się żreć. Tragedia, nie polecam

Gość ona8263676
i też mam 160 jak jedna z osób wyzej, a po ciąży ważyłam 58, to było okropne, a najgorsze jest, ze teraz przytyłam i ważę, uwaga, aż 51 :o dla mnie jest to zauważalne, dla moich spodni również, cokolwiek ktoś sobie myśli.

Gość ona8263676
i to prawda! grubi noszą klapki, a najlepiej japonki.

Gość gość
cokolwiek ktos sobie myśli- słuchaj ja mam 175 waże teraz 63 kilo i to jest dla mnie za dużo. Krytyczna waga to dla mnie 65 i nigdy nie ważyłam więcej. Ile bym nie zżarła to zatrzymuję się na 65 . Tylko co z tego? Jeśli mam tak drobną budowę że ważąc tyle jestem otłuszczona? ja musze ważyć mniej żeby czuć się lekko, maksym,alnie sprawnie i wyglądac dobrze. Nie nie mam anoreksji, nie dążę do wychudzenia

Gość gość
JESTEŚCIE OKROPNI

Gość gość
co okropni? dlaczego? czy wiesz ilu ludzi traci przez to zdrowie i życie- obejrzyj Supersize vs superskinny tam sa ludzie, którym z powodu otyłości gniją stopy, rozumiesz?? Zaczęło się niewinnie, od jedzenia