Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robić kiedy dziecko nie przestaje mówić

Polecane posty

Gość gość

mam 4,5 letniego syna. NIe zamyka mu sie buzia, robi wszytsko zeby zwrócić na siebie uwage, Odpowiedasz na jedna rzecz, zaraz mowi nastepna, nie bawi sie sam tylko ciagle o cos pyta.Jak nie odpowiesz bedzie mowil i pytal do upadlego. Bardzo jest meczacy

Gość ex_debill_konkubina
odpowiadać, nie ma wyjścia, ciesz się, że jest taki ciekawski:)

Gość gość
nie ma sie z czego cieszyc, bo to nie kwestia ciekawosci tylko zwracania an siebie uwage. Nie pyta o rzeczy ktorych nie wie, tylko zalewa nas słowami, nie daje doroslym porozmawiac, wtarac sie w kazda rzecz, nie pobawi sie jesli sie nie patrzy i nie rozmawia z nim. Zaczyna mnie denerowawac swoim zachowabniem

To jest objaw ,ze twoje dziecko zdrowo się rozwija i nabiera inteligencji życiowej ;) odpowiadaj logicznie, używają zrozumiałych argumentow jak na dziecka rozwój przystało, tłumacz na czym świat , ale jeżeli tysięczny raz dziecko o to samo się pyta w ciągu jednego dnia, czy nawet godziny z uporem mianiaka, lub efekt zdartej płyty , to odpowiadam ,ze już tysiąc razy mówiłam , wytłumaczyłam tysiąckrotnie i niech stara się zapamiętywać co się do niej mowi , bo miliard razy nie będę się powtarzać

o teraz doczytałam post z 16:14] Autorko ucz go cierpliwości i musisz wdrążać go w zasady ze jak dorośli rozmawiają to nie może przerywać , powinien poczekać kiedy skończy ktoś cos mówić dopiero się zapytać o cos, ale nie wpadać jak bomba powodując chaos i dezorientacje wybijając ludzie z tematyki o jakiej dyskutowali Ja rozumiem twoja irytacje ,bo sama nie lubię jak dziecko stawia się w centrum uwagi i każda sekunda jest skupiona na nim, zwlaszcza kiedy przebywam wśród dorosłych :o to bywa rozpraszające i ABSORBUJĄCE czego nie cierpię

Gość gość
dzieki Toksyczna