Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaroszekk

ciąża..

Polecane posty

Gość jaroszekk

Hej Dziewczyny. Po świętach spodziewałam się @, ale nie miałam żadnych objawów więc "z głupa" kupiłam test ciążowy. Na początku nic nie było widać więc odłożyłam go na bok i jak spojrzałam na niego po jakiejś godzinie, może 90 minutach ze zdumienia przecierałam oczy ponieważ zobaczyłam dwie kreseczki! Następnego dnia poszłam zrobić beta hcg i wyszedł wynik 451 mIU/ml. Bardzo się ucieszyłam z tego faktu i od razu się zapisałam na wizytę u ginekologa. Niestety na usg jeszcze nic nie było widać i bardzo się tym zmartwiłam. Powtórzyłam badanie z krwii po 2 dniach i wynik wzrósł do 1146 mIU/ml. Data ostatniej miesiączki to 26.03.2014, pierwsze bhcg 24.04.2014, wizyta u gina 25.04, drugie badanie bhcg 27.04. Jak myślicie, nic nie było widać na usg bo jeszcze było za wcześnie albo słabej jakości sprzęt był w gabinecie? W internecie jest napisane, że w trzecim tygodniu powinno nastąpić zagnieżdżenie. Nie wiem czy powinnam się martwić... Pozdrawiam i czekam na jakieś porady :)

Gość gość
za wcześnie było na USG, ale b hcg masz bardzo ładne, także raczej jest dobrze :)

Gość jaroszekk
Dzięki wielkie za odpowiedź. Dzisiaj robiłam znowu bhcg i wyszło 2246

Gość gość
Serdecznie .ci gratuluje;) fajnie.

Gość gość
Teraz z niecierpliwością oczekuję na wizytę u ginekologa a termin mam dopiero na 8 maja.. czyli strasznie dużo czekania.. a ja z natury tych niecierpliwych. Tzn wystarczy żebym tylko usłyszała, że wszystko jest w porządku :)

Gość gość
Wszystko jest w jak najlepszym porządku!!! Beta prawidłowo przyrasta a TY Mamuśka wyluzuj i ucz się cierpliwości, bo przy dziecku to jedna z ważniejszych cech. Gratulacje!

Gość gość
Beta przyrasta prawidlowo. :) a na usg moglo byc za wczesnie. Mi lekarz kazal przyjsc w 6 tygodniu.

Gość jaroszekk
Dzięki Dziewczyny za odpowiedź! :) z niecierpliwością czekam na wizytę, żeby zobaczyć nasze maleństwo <3 :) Pomyśleliśmy, że skoro zbliża się Dzień Matki to naszym rodzicielką dopiero wtedy oznajmimy radosną nowinę. Tylko zastanawiam się w jaki sposób. Na forum dziewczyny pisały, że dawały malutkie skarpetki albo buciki.. Ja myślałam, żeby może zeskanować wydruk z usg dodać potem na komputerze jakiś napis może wszystkiego najlepszego Babciu albo coś w tym stylu i wywołać jako normalne zdjęcie. A Wy jak powiedziałyście rodzicom? :) Pozdrawiam :)

Gość miło_mi
Pęcherzyk jest widoczny w macicy po przekroczeniu poziomu betHCG 1000, dlatego nie było go jeszcze widać. Serduszko jest widoczne ok 21 dni (6tydz)po zapłodnieniu poziom ok 25 tys.betaHCG.

Gość jaroszekk
Hej Dziewczyny, byłam w poniedziałek na usg i serducho biło jak dzwon :) wg usg mój mały człowieczek jest młodszy niż licząc od ostatniej miesiączki. Bo wg OS powinien przyjść na świat 31 grudnia natomiast wg USG 6 stycznia :)