Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Westb123

Czy zbliża sie porod ciaza blizniacza

Polecane posty

Gość Westb123

35 tydzien ciazy blizniaczej dwujajowej,2 ciaza. Od tygodnia braxton hicks nawet do 30 razy dziennie,nie przechodzi po nospie,dzisiaj rano doszedł podejrzany bol w podbrzuszu. Plecy bolą pod lopatkami nie nizej,skurcze braxtona sa tak silne ze zapiera dech i nie moge sie ruszyć,nie sa regularne.nie robię nic co by meczylo,większość dnia na sofie a skurcze i tak sie pojawiają. Ogólnie mam stracha bo myślałam ze chociaż do końca 36 tyg. Donosze.

Gość Westb123
Aha i dzieciaczki juz sie tak nie wierca jak wcześniej...mam stracha szczerze mówiąc.

Gość gość
w ciazy blizniaczej 35 tydzien to juz spokojnie mozesz urodzic, zawsze lekarze taka ciaze zakanczaja przed terminem, ja urodzilam w 32,to za wczesnie owszem, moje dzieci wazyly 15,kg i 2 kg z nimi nie bylo bardzo rozowo ale wszystko jest ok udaj sie do lekarza

Gość Westb123
Tak myśle czy nie pojechać chociaż sprawdzić. Ja wiem ze moge juz rodzic ale jakoś ten 36 tydzien to niby donoszone sa. A dokładnie koniec 35 to jest ok. Ale ja jestem 34 i dwa dni :( ubiore sie i spadam do szpitala chyba jednak, bobwzielam nospie znowu i jakby nic to nie dało.w dodatku jeszcze nic nie jest przygotowane w domu. Tzn wszystko kupione ale nie poukładane i nie rozpakowane :( a jeszcze nie chce sie wysilac teraz i po co było czekać do ostatniej chwili. Pierwsza ciążę sporo przenosilam bo około 2.5 tyg. Więc myślałam ze i tym razem będzie dłużej...

Gość Westb123
Moje na usg w 32 tyg miały 1875 i około 2100 ale to 2 tyg temu i poza tym to usg i tak nie wierze.