Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

menopauza po 30stce

Polecane posty

Gość gość

mam 33 lata staram się z mężem od 2 lat o dziecko i nic... od tamtego miesiąca mam uderzenia gorąca i problemy z nawilżeniem w trakcie seksu, czy to początek menopauzy? w tym wieku?

Gość gość
po co piszesz o tym na forum, że masz suchą pi\\zdę, kogo to obchodzi 33 letnia wulgarna prostaczko? może napisz jeszcze czy s\rasz na twardo czy na miękko?

Gość gość
a wpadłaś na pomysł by zapytać o to ginekologa i zrobić badania hormonalne ? skoro od 2 lat nieskutecznie starasz się o dziecko już dawno powinnaś zrobić badania poza tym, nawet w rossmanie można kupić test który wykrywa menopauzę....sądzisz że kafetarianki powiedzą ci więcej o twojej gospodarce hormonalnej niż testy krwi, ginekolog i usg jajników ?

Gość gość
Spokojnie, musisz pójść do lekarza, wiem że się stresujesz. Niestety w tym wieku możesz mieć już menopauzę, Twoje objawy o tym świadczą. Jeżeli chodzi o nawilżenie to mi pomaga hydrovag, globulki nie są duże, łatwo się je zakłada, dobrze nawilżają i zakwaszają okolice intymne. Możesz zrobić badania na własną rękę (estradiol, progesteron i prolaktynę, do tego hormony tarczycy – wszystko zrobisz z krwi).