Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zakładacie jeszcze CZAPKI

Polecane posty

Gość gość

Akurat tej kwestii u mojego 4 miesięcznego dziecka nie ogarniam ;) na balkonie siedzi bez...

Gość gość
Co wy wciąż z tymi czapkami?

Gość gość
zalezy, jak zimno to cienka czapke, jak wiatr ale w miare cieplo to opaske, jak cieplo to nie zakladam, dostosowuje ubior dziecka do pogody a nie widzimisiów obcych ludzi!

Gość gość
Wlasnie chyba dlatego ze tematy o czapkach są ciągle walkowane i w pewnym momencie czlowiek glupieje. Syn jest zimowy wiec dla mnie jest to problem kiedy sie pożegnać z czapka ;)

Gość gość
Autorko..dziecko do prawie roku życią ma ciemiączko..czyli na główcę skórę, a pod nią bezpośrednio mózg..czapka MUSI BYĆ chociażby cieniutka, bo ją przewieje dostanie jeszcze jakiegoś zapalenia itp.

Gość gość
pożegnaj sie wtedy kiedy sama uznasz to za stosowne , a nie wtedy kiedy ktos Ci powie ze masz to zrobic

Gość prodżekt ranłej
tak zakładam trzy czapki z polaru, a na to jeszcze czapa z lisa :D a tak serio to widzę dzieci biegające po parku w czapkach, a na dworze duchota, powietrze ciężkie przed burzą i zero wiatru Mamuśki porozbierane do rosołu a dzieci ubrane jak na syberię. Mam dwumiesięczne dziecko i nie zakładam mu czapki na dwór w taką pogodę. Leży w osłoniętym wózku i starczy, za to WSZYSTKIE wszyściusieńkie dzieci które mijamy na spacerkach czy mają rok czy cztery lata okutane i zaczapkowane. Matki polki pier/dolki jakieś, bo nie wiem jak nazwać te baby. Nie widziałam jeszcze ani jednego malucha bez czapki :D

Gość gość
mam 2 latka i nosi czapkę jak jest do 16-18 stopni i wiatr to cienką welurową jak więcej lub nie wieje to bawełnianą bejzbolówkę z daszkiem, żeby słońce nie świeciło w oczy i mam gdzieś co o tym myślicie.

Gość gość
Taka mądra? A zapalenie opon mózgowych znasz?

Gość gość
ja wole ubrać opaske bo ból ucha u małego dziecka to masakra i nie chce mu go afundowac,a czapeczka z dziurkami(azurkowa) jeszcze nikomu glowy nie przegrzała...to tak na marginesie.

Gość gość
tylko że opaska nie chroni od zapalenia ucha już prędzej chustka na szyję ;)

Gość gość
Przecież zapalenie ucha nie bierze sie od przewiania :D skąd wy te mądrości bierzecie??

Gość gość
a z czego niby mądralo>?? a druga madrala wytłumaczy mi jak mam ta chustka dziecku uszy przykryc? :P jesteście głupsze niż myslalam....

Gość gość
i nie pisałam o zapaleniu ucha tylko o przewianiu wlasnie... bolał cie kiedyś kark z przewiania? albo ramiona/plecy? to nie odzywaj się jak nie wiesz.

Gość gość
od bakteryjnego zapalenia gardła najczęściej dochodzi do zapalenia ucha, nie wiedziałaś? U niemowląt od ulania. Wirusowe atakują tak czy siak z chustką czy bez.

Gość gość
jeszcze nie słyszałam o zapaleniu opon mózgowych z powodu przewiania ciemiaczka:D ZO wywołuja wirusy lub jest powikłaniem po innej chorobie

Gość gość
Czytam te tematy i normalnie nie wierze w te madrości co tu wypisujecie :D zapalenie ucha i opon mózgowych od przewiania, masakra poprostu :)

Gość gość
i już wiadomo jakie osoby zakładają dzieci czapki jeszcze - GŁUPIE jak but normalnie.

Gość gość
ja znam babcie która zakładała wnuczkom czapki jak je bujała na chustawce w DOMU :)))) żeby im w uszy nie nawiało, dziewczyny miały wtedy chyba 4-5 lat :D

Gość gość
Jasne,od stycznia do grudnia czapusia calutki roczek:O

Gość gość
Autorko a Ty sobie zakladasz czapke?

Gość gość
najwiekszym zagrozeniem dla głowy dziecka jest słońce w upale, a wtedy widze duzo dzieci bez czapek

Gość gość
Dokladnie,to od slonca tzreba chronic glowy a nie od wiatru

Gość gość
niemowlę ma inne proporcje niż dorosły człowiek, głowa to prawie 1/4 ciała, a u dorosłego 1/8 (nie pamiętam dobrze, ale mniej więcej tak jest), więc małe dziecko ma odsłoniętą większą powierzchnię ciała i więcej ciepła mu ucieka, więc lekką czapkę bym mu jednak zakładała

Gość gość
jest róznica miedzy czapka a kapeluszem czy chustka

wczoraj na spacerze moja 8-miesięczna córka nie miała czapki. Siedziała w wózku, słońce na nią nie padało - z resztą teraz te słońce jeszcze nie jest takie mocne jak latem. Jeśli już zakładam czapkę, a nie ma mrozu- to zawsze wybieram najcieńszą opcję (w zależności od pogody)