Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michasia24

Czy zaprosić znajome na wesele w tej sytuacji?

Polecane posty

Gość Michasia24

Odprawiam po ślubie wesele po ślubie kościelnym. Mam bardzo nieliczną rodzinę w sumie wyszłoby 5 osób z rodziny (wliczając rodziców). Dalszej rodziny nie mam lub są mi prawie kompletnie obcy, no i mieszkają za granicą więc nawet jeśli zaprosiłabym to nie pofatygowaliby się, więc nawet się nie zastanawiam nad zapraszaniem. Nie mam przyjaciółek raczej znajome (4= z partnerami jeśli zaprosiłabym =8 osób) z którymi spotykam się kilka razy na rok. Chcę poprosić jedną żeby była moją świadkową (nie wiem czy się zgodzi? Jak nie to się weźmie kogoś z rodziny narzeczonego). Nie jesteśmy jakoś szczególnie blisko z znajomymi i mam wątpliwości. (czy nie byłoby im głupio? A może się obrażą że nie zaprosiłam?) Rodzina (+przyjaciele) TŻ jest dużo większa od mojej - jemu wyjdzie ok. 20 osób minimum zaproszonych a nad resztą się zastanawia (może wyjść nawet ok 30-35 osób). Co zrobiłybyście na moim miejscu? Zaprosić tylko tą jedną znajomą? Czy może odpuścić w ogóle resztę znajomych?

Gość gość
jeśli chcesz żeby byli z Tobą w tym dniu to zaproś. To taka mała grupa , że Twoje zadowolenie z ich obecności powinno być jedynym kryterium

Gość gość
A czy ci Twoi znajomi się znają? Bo jeśli tak to zaproś wszystkich, żeby znajoma będąca Twoim świadkiem miała przynajmniej do kogo gębę otworzyć na weselu :)

Gość gość
hm...ja bym tak na siłę nie zapraszała,mój mąż(przyszły)jest w podobnej sytuacji jak ty,mówi że kumpli nie chce,skromna(pod względem ilości osób) rodzinna uroczystość to po co obcych ciągnąć,na świadka upatrzył sobie moją najmłodszą ciotkę+mój brat i gra gitara.Ściągać kolegów koleżanki,po co, żeby mieli o czym rozmawiać,i komu tyłek obrobić.Po co tobie to.Nie tak,że wytykam ci ,że robisz źle,zrobisz jak zechcesz,pomyśl tylko czy nie będziesz żałować.