Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy pierścionek zaręczynowy za 6 tys to dużo?

Polecane posty

Gość gość
wypowiem się jako kobieta. Nigdy w życiu nie pozwoliła bym facetowi na kupienie mi pierścionka w takiej cenie. To że cena wysoka to znaczyć będzie że on Cię baaardzo kocha i Wasz związek będzie cuuudowny? Te 6 tys możecie zostawić na wesele lub inne niezbędne rzeczy...

Gość gość
ja mam pierścionek za 500 zl i jest przesliczny, najpiekniejszy i co najważniejsze- dostałam go od ukochanego faceta i w pięknych oklicznościach. To się liczy a nie cena

Gość gość
jeżeli jest z niklu to dużo

Gość gość
nie z niklu, złoto i diamenty, z apartu. wiem, że zaraz się odezwą głosy ze tam sie przepłaca itd

To zależy. Dla jednych będzie dużo, dla innych mało albo w sam raz. Dla przeciętnego Polaka będzie to raczej duża kwota.

Gość gość
To o dużo za dużo...

Gość gość
Ja powiem tak ,mój narzeczony dał zrobić mi pierścionek za 3tyś sam wymyślił jak ma on wyglądać było to prawie 13 lat temu to było dużo kasy byłam zła tym bardziej że nie wywalił tej kasy od tak tylko zapierniczał aby go kupić bo tak sobie wymyślił Pierścionek oczywiście mu oddałam jak się rozstawaliśmy bo nie wyobrażałam sobie aby zatrzymać ,dla mnie był to drogi prezent dla niego zresztą też . Obecny mój mąż kupił mi pierścionek za jakieś 200 zł tak przypuszczam i noszę od 11 lat na palcu a nawet jakbym dostała z plastiku albo wcale też bym była szczęśliwa .

Gość gość
Moim zdaniem 6 ty. za pierścionek to bardzo mało:p skąpy jesteś i durny:o

Gość gość
To zależy czy nie boisz się nosic po ulicy 6 tysiaków w łapie.

Gość gość
Ja bym sie bala nosić tak drogi pierścionek na palcu, wolała bym tanszy a w zamian za to zaszalala bym z obraczkami. Ja mam pierścionek za 300zł i uważam ze jest cudowny i najpiękniejszy na świecie.

Gość krewki
to zależy ile narzeczony zarabia . Bo jesli 1200 zł to jest bardzo drogi ale jeśli ok 4-6 tys to jest sam raz .

Gość gość
a te obliczenia po odjeciu rachunków czy przed? Co jeśli ktoś zarabia 6tys ale ma wydatki rzedu 4-5tys?

Gość gość
Jak na standardy kafeteryjne to dużo. Zazwyczaj panowie mówią tu o pierścionkach max do 2000.

Gość gość
a czy to ważne za ile? Przecież chyba nikomu nię będziesz mówiłe ile to on nie kosztował ważne aby tobie sie podobał. Ale ja osobiście jak tu ktos juz zasugerowal bardziej od drogiego pierścionka wolabym fajne obraczki ślubne

Gość gość
Niektórzy mogą sobie pozwolić na porządny pierścionek i jeszcze lepsze obrączki. Nie każdy facet zarabia marne dwa tysię, są tacy co zarabiają 20 i wtedy procentowo udzial pierścionka w zarobkach jest nieporównywalny.

Gość gość
jak zarabia 1000 zł, to dużo, a jak zarabia 10 tys, to mało. rozwalają mnie te laski co piszą, że by nie chciały żeby facet wydawał takie "ogromne" pieniądze.. trochę poczucia własnej wartości, kobiety, a nie, że nic wam nie trzeba i byście się cieszyły jak głupie, gdyby na zaręczyny facet podarował wam drożdżówkę z biedronki zamiast pierścionka, bo wystarczy, że kocha.. a później zdziwienie, że misiek ma was w doopie, a tu nie ma się co dziwić skoro nic nigdy nie zainwestował w związek[ ani emocjonalnie ani finansowo], a sam skarpety miał wyprane..

Gość gość
Ja dostalam za 350zl i uwazam ze jest sliczny. Najwazniejsze ze sie kochamy,i jeśli twój facet by zarabial dużo to ok,ale jeśli musial zapierdzielac dlugo by go kupic to byla bym zla,wolalabym te pieniądze dolozyc do slubu albo jechac na wycieczke.

Gość gość
ten konkretny pierścionek kosztuje 6200. bardzo podobny jest za ok 3 tyś. jestem przyszłą narzeczoną i to ja wybieram sama pierścionek, niespodzianki nie chcę