didusia40 0 Napisano Kwiecień 29, 2014 Witam :-) Czy któraś z Was dziewczyny orientuje się czy przy do tej pory regularnych cyklach 29-31 dniowych można zajść w ciążę w 29 dniu cyklu. Jestem po 40 i właśnie tak współżyłam i niestety do tej pory okresu nie ma a to już 44 dc.Test robiłam w 41 dc wyszedł negatywny ale nie wiem czy to jeszcze nie za wcześnie na wynik. Do gina idę dopiero 7 maja bo zrobił sobie weekend majowy :P Może któraś tak miała:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
didusia40 0 Napisano Kwiecień 29, 2014 podnoszę:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szczęśliwa_mammusia 0 Napisano Kwiecień 29, 2014 Wydaje mi się, że nie jesteś w ciąży. Mało prawdopodobne, a to spóżnienie okresu - wchodzisz w okres przedmenopauzalny więc Twoje cykle mogą być teraz właśnie takie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
didusia40 0 Napisano Kwiecień 29, 2014 Oby tak było bo w tym wieku już nie wyobrażam sobie takiej sytuacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 29, 2014 menopauza albo odchudzanie . Albo ciąza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 29, 2014 Okres przedmenopauzalny czy ty oszalalaś dziewczyno . W tym wieku kobiety w ciążę zachodzą a ty jej menopauzę wróżysz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 29, 2014 Małgorzata Kożuchowska lat43 hally bery lat 46 kaska Skrzynecka lat43 wiele kobiet po 40- tce zachodzi w ciążę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 29, 2014 Małgorzata Lewińska ma 43 lata kilka tyg. temu urodziła bliźniaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 29, 2014 Menopauza jest trwałym fizjologicznym zatrzymaniem cyklu miesiączkowego. Wiąże się z ustawaniem czynności gonad, u ludzi następującym przeciętnie w wieku 45–55 lat i trwającym 1–2 lata. Ustanie miesiączkowania jest poprzedzone okresem, gdy staje się ono nieregularne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
didusia40 0 Napisano Kwiecień 29, 2014 Nie chciałabym być jedną z tych kobiet :-) Ja już mam dwie dorosłe córki i więcej nie planuję. A poza tym dopuszczam okres wchodzenia w menopauzę gdyż mój poprzedni okres trwał w sumie 12 dni .Rok temu też miałam miesiączkę która trwała 9 dni Mam 43 lata więc może się już zaczyna:-) Ale czy w 29 dniu cyklu przy dotąd regularnych można zajść w ciążę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 29, 2014 Oczywiście że można Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
didusia40 0 Napisano Kwiecień 29, 2014 gościu a na jakiej podstawie tak sądzisz że można?:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 29, 2014 jak była owulacja w 30 dniu np, to zaszłaś. Normalna rzecz przy dłuższym cyklu, ale ponoć test robilas... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
didusia40 0 Napisano Kwiecień 29, 2014 ok rozumiem tylko tyle że cykle do tej pory były regularne 29-31 dni tylko ten jeden się przedłuża:-( i nie wiem czy przedłuża się dlatego ze coś chrzani się z hormonami czy dlatego że jest ciąża. Test robiłam 13 dni po stosunku wyszedł negatywny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 29, 2014 Co ci szkodzi idź na betę wiesz licho nie śpi :D może będziesz mamą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 29, 2014 Powtórz test, ale wątpliwe zeby nagle cykl aż tak sie wydluzyl, ze owulacja wypadła w terminie ...miesiączki??? kup drugi test, a jak powtórnie wypadnie negatywny - odetchnij i spokojnie czekaj do wizyty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 29, 2014 Moja mama urodziła czwarte dziecko w wieku 43 lat - nie wiem jakie miała wtedy cykle, ale teraz ma lat 58 i nadal miesiączkuje. Cykle wydłużają się i miesiączki są obfitsze, ale nadal je ma. Jej siostra, młodsza o dwa lata, przestała miesiączkować cztery lata temu. Możesz być w ciąży :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
didusia40 0 Napisano Kwiecień 29, 2014 Gościu nie pocieszyłeś mnie ze swoją mamą:-( bo ja jakoś nie mam ochoty na bycie mamą:-) Zrobię w sobotę kolejny test i zobaczymy oby był negatywny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 30, 2014 Przy takich cyklach nie...ale pod warunkiem że okres pojawi się w terminie, bo owulacja może się przesunąć. Dni płodne wyznaczaj sobie na bieżąco, możesz sobie kupić tester płodności na ślinę do pomocy. Nie jest to drogie urządzenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
didusia40 0 Napisano Kwiecień 30, 2014 Zrobiłam beta HCG z krwi wynik mój: to < 0.5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 30, 2014 Tak, możesz być w ciazy. Mi sie to wlasnie przytrafiło, mam 42 lata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
didusia40 0 Napisano Kwiecień 30, 2014 Jak mogę być w ciąży jak beta HCG jest ujemna? :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 30, 2014 Może miałaś jakiś stres chora byłaś czy się odchudzasz dlatego cykle ci wariują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
didusia40 0 Napisano Kwiecień 30, 2014 Za tydzień idę do lekarza to zobaczymy co powie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 30, 2014 Daj znać jestem ciekawa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
didusia40 0 Napisano Maj 3, 2014 48 dnia cyklu przyszła @ :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 3, 2014 40lat i ciaza?no prosze cie:D.jesli juz to menopalza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 3, 2014 :D z******ty tytul Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
didusia40 0 Napisano Maj 3, 2014 A co gościu uważasz że po 40 to już nie można zajść w ciążę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 23, 2017 Niektórzy to głupoty wypisują,nie znam kobiety która w wieku 40-45 lat miała już menopauzę ,dwa tygodnie temu skończyłam 40 lat i miesiączki mam regularne jak w zegarku. 3 lata temu urodziłam czwarte dziecko i planuję kolejne .A Wy tu piszecie o menopauzie, szok! Moja mama miała 55 lat jak zaczęła jej się menopauza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach