Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepienie w 13 mc

Polecane posty

Gość gość

Są tutaj mamy, które nie szczepiły dzieci na tą ostatnią szczepionkę w 12/13 mc? Mój synek miał do tej pory wszystkie normalnie szczepienie te z nfzu i jutro idziemy na kolejne. Boje się cholernie bo tyle się słyszy o powikłaniach. Z zawodu jestem ratownikiem i niedawno byłam nawet na wizycie gdzie 6 mc dziecko dostało gorączki 40 po szczepieniu drgawki i do szpitala. Koszmar dla rodziców. A i mam jeszcze pytanie czy wasze maluchy też po każdym szczepieniu po koło 30 min szły spać? Bo mój miał tak zawsze i spał po 5h ciągiem.

Gość gość
Syn wszystkie szczepienia przeszedł dobrze, bez gorączki i innych powikłań. Po szczepionce po roczku miał stan podgorączkowy bo to kombajn a nie szczepionka. Córka teraz jest po 2 szczepieniach, nie licząc tego w szpitalu, nie miała żadnych objawów. Powikłania miała niestety po szczepione na rotawirusy, 2 tyg. wyciągnięte z życiorysu, drugiej dawki nie dostała. Mała też dużo spała po pierwszym szczepienia, teraz po drugim wręcz przeciwnie jakaś pobudzona była.

Gość gość
ja mam zamiar odwlec to szczepienie do 1,5-2 lat

Gość gość
Dziecko kończyło rok w połowie stycznia, a jakoś po 20 lutego szczepiłam. Nic się nie działo.

Gość gość
jeśli jesteś ratownikiem to powinnaś wiedzieć że 40 stopni gorączki u dziecka to żadna tragedia, norma przy infekcjach wirusowych, bakteryjnych czy po szczepieniach

Gość gość
Dziękuje za wypowiedzi czekam na kolejne. Ale własnie mój maly zasypial automatycznie już jak go ubierałam tak się przelewał przez ręce! Chyba przełoże to szczepienie;/

Gość gość
Ja dzis czytalam historie jak dziecko po szczepieniu dostali padaczki i do tej pory choruje, ma 8 lat i nie chodzi, nie mówi, itp.

Gość gość
takie historie są zazwyczaj wyssane z palca albo pokolorowane

Gość gość
Jezu 5h? Przelewal przez ręce? Jestes ratownikiem i nie zmartwilo Cię to? Przecież od razu widać ze organizm sobie nie radzi z tym calym syfem.

Gość gość
Jestem ratownkiem owszem ale uważam ze 40 stopni u takiego malucha to tragedia dla rodzica również! Mój na szczęście nie chorował ani razu ale kilka razy mialam do czynienia z małymi pacjentami gorączkującymi. B szybko dziecko się odwadnia przy gorączce nie chce jeść, pić koło się zamyka

Gość gość
Dolacz do grupy na fejsie szczepienia.org.pl i tam sobie poczytaj prawdziwe historie prawdziwych ludzi.

Gość gość
Tu autorka. Właśnie mnie to jego dlugie spanie na początku nie zaniepokoiło,ale wraz z kolejnymi szczepionkami zaczełam sie bardzo martwić. Teoretycznie każdy ogranizm reaguje inaczej. "Przelewałsię przez ręce" w tym sensie że już był bardzo senny i nie szło go za bardzo niczym pobudził musiał zasnąć.Jak się przebudził było ok zero marudzenia, płaczu gorączki itp.

Gość gość
wydaje mi się że skoro jesteś ratowniczką, powinnaś mieć wiedzę medyczną, chociaż podstawową, a nie wyssaną z internetu teorie spiskową ;/

Gość gość
Chcę poznać zdanie innych rodziców. Według "medycyny" trzeba szczepić bo tak i koniec a każde dziecko reaguje inaczej! Wszędzie jest tak napisane. A najśmiejsze jest to że nie przyjmą go ani do żłobka ani do przedszkola jak nie dostanie tego szczepenia.

Gość gość
To ze jestes matka to sie zgodze. Ale ratownik z ciebie zaden. Nie wiesz zepo kazdej injekcjimozespadac cosnienie krwi? Gowno z ciebie nie ratownik. Bo gdybys faktycznie miala chociaz odrobine wiedzy medycznej to nie pytalabys na forum dla kwok czy szczepic czy nie tylko samaznalabys odpowiedz...

Gość gość
tak jej nagadałaś a sama czytasz ludzkie opinie i w dodatku nie umiesz się zachować i obrażasz ludzi.