Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradora90

RATUNKU POROBIŁY MI SIĘ WSZĘDZIE CZARNE PIEPRZYKI

Polecane posty

Gość doradora90

W tamtym roku jeszcze tylu nie miałam ale w tym roku porobiło mi się bardzo dużo pieprzyków na klatce piersiowej i na rękach, niektóre są małe ale one rosną na takie większe kropki i ciemnieją, co się dzieje? dodam że mam bardzo jasną karnację, jestem zawsze biała jak mąka...

Gość doradora90
Dodam że 2 lata temu latem opalałam się notorycznie w południe w słońcu i nie zawsze stosowałam krem z filtrem, wiem że to było głupie i nieodpowiedzialne, byłam młoda i głupia! teraz w życiu bym czegoś takiego nie zrobiła! ale trudno... Czy myślicie że mogły mi się po tym porobić te pieprzyki? i czy to jest groźne?

Gość gość
Ja tez tak mam.Skonczylam 39lat i jakies 3lata temu mnie doslownie obsypalo.Ramiona,brzuch,plecy.Co prawda zawsze sie opalalam,ale czemu dopiero teraz wylaza?Moja mama tez tak podobno miala.Ja tego nie pamietam,bo zmarła gdy bylam mala.Moje pieprzyki tez rosna.Panikowalam,ze to rak,ale do lekarza nie polazlam.Nadal sie boje,ze to cos zlego..

Gość doradora90
Ale u ciebie wystąpiły w wieku 39 lat po wielu latach opalania a mi w wieku 24 lat! i co ja się tak w życiu naopalałam? Może z 2 sezony tak bardziej intensywniej? Bez sensu! też się boję że może mi się coś stać :(

Gość gość
Koniecznie idź do lekarza. To nie żarty! Ja się prawie nigdy nie opalam ale wiadomo jak się spędza wakacje w ciepłych krajach to skóra jest wystawiona na intensywne słońce. Moja dermatolożka powiedziała, że nawet jednorazowe "spalenie" moze wplynac na rozwiniecie sie czerniaka także biegiem do dermatologa. Mysle, ze nic ci nie jest ale sprawdz dla siebie:)

Gość gość
na początek idź do dermatologa, kolega ma czerniaka więc wiem że to może być groźne

Gość doradora90
Ale przy czerniaku też ma się wiele takich plamek czarnych? Ja byłam u dermatologa rok temu ale wtedy jeszcze tylu pieprzyków nie miałam...

Gość gość
no niestety jak rosna to trzeba szybko usunac , ja poszlam z niby nowa narosla ciemna a okazalo sie że to jakaś brodawka a inny pieprzyk do natychmiastowego usuniecia :( musze sie zarejestrowac do chirurga :(

Gość doradora90
A jaki krem z filtrem przy takiej skórze z tyloma pieprzykami powinnam stosować? macie jakieś konkretne kremy, lub balsamy dobrych marek?

Gość gość
Moja dermatolog polecila mi biodermę 50 czyli bloker. Prócz tego kompletny zakaz celowego opalania się!

Gość Mateusz_samotny
ja to mam może z 10 pieprzyków an całym ciele bo sie nie opalam jak idiota, na twarzy nie mam żadnego.

Gość doradora90
Ja przypuszczam że to pewnie od tego mojego kretyńskiego opalania 2 lata temu! k***a czemu ja taka głupia byłam no czemu!? Twarzy nigdy nie opalałam bo nie lubiłam i tu na szczęście nie mam pieprzyków poza jednym małym uff.