Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HL

Krem nawilżający do twarzy tłustej i trądzikowej

Polecane posty

Gość HL

Mam problem z cerą. Jest bardzo sucha ale juz 5 minut po umyciu zbiera się na niej warstwa tłuszczu i sie bardzo błyszczy. Jak użyje jakiegoś kremu do cery tłustej to wychodza mi bolące pryszcze. Nie wiem juz co robić. Znacie jakieś dobre kemy nawilżające do takiej cery ?

Gość gość
Po pierwsze zadbaj o kompleksową pielęgnację, poczytaj tu: www.mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html - i tu: www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html --- Zwróć też uwagę na dietę, wykluczenie pewnych rzeczy a dodanie innych może pomóc: www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-lojotok-a-dieta,t1012.html --- Teraz już konkretnie na Twoje pytanie: Z kremów nawilżających powinien się sprawdzić Sylveco brzozowy lekki, Iwostin Rehydrin, Under Twenty Prohydra, Biochemia Urody Antyoksydacyjny. Pamiętaj, że do każdego kremu, jeśli wygląda na za tłusty, można dodać kroplę żelu hialuronowego (kupisz na wielu stronach: Mazidła, Biochemia Urody, Zrób sobie Krem...), wtedy konsystencja będzie lżejsza a nawilżenie jeszcze lepsze. No i zadbaj o resztę pielęgnacji: na noc kwasy i retinoidy, spróbuj oczyszczania OCM, przyjrzyj się diecie... :)

Gość gość
p.s. najpewniej nie masz cery suchej tylko tłustą odwodnioną ;)

żeby Twoja cera nie była podrażniona, najlepiej jest użyć kremu nie uczulającego, a takie posiada marka AA, z tych nawilżających dobrym kremem jest collagen hial, krem na dzień, który pozwoli Ci utrzymać odpowiednie nawilżenie przez cały dzień, a dodatkowo ujędrni skórę.

poza tym zapomniałam dodać z tej serii collagen hial, jest też dobry krem wygładzający na noc, który idealnie współgrałby z serią na dzień :)

Gość gość
Zapomniałaś dodać, że jesteś kretyńską opłaconą spamerką tej dvpiatej firmy! :o

Gość gargamela88
Hmm.. spróbuj z Cetaphilem.

Gość gość
następna spamerska kvrvva...

Gość annajoanna19
Polecam poczytac jakiego dobrego bloga np. www.homespa-krakow.pl/ blog - niezrazaj sie nazwa, to blog kosmetyczki, duzo sie mozesz dowiedziec o pielegnacji takiej cery. Sama mam takie problem z przetłuszczajaca sie skóra i brakiem nawilżenia, stosuje krem Vivien - matujaco-nawilzajacy. http://kosmetyki-24.com.pl/produkt/63/37/viviean-control-therapy-day-matifying-cream-spf-8-krem-matujacy-na-dzien

Gość gość
Nantes- Normalizująco – odżywczy krem do twarzy z ekstraktem z zielonej herbaty i jeżówki