Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewyspana mamita

Czy mogę codziennie podawać dziecku melisę?

Polecane posty

Gość niewyspana mamita

Synek ma 20 miesięcy. I w nocy strasznie śpi :( Niby śpi, bo się nie wybudza, ale coś stęka, tak jakby miał się rozpłakać, wierci się okropnie, pokrzykuje, woła mama przez sen i inne tego typu akcje, przez które ciężko się wyspać. Nie wiem czym to jest powodowane. Ale ciężko funkcjonować w dzień po takiej nocy, kiedy co 15 minut jest pobudka. Synek śpi u siebie w pokoju, ale wszystko słyszę, budzę się na każdy dźwięk, mąż tak samo. I niby wiem, że synek postęka i zaraz ponownie zaśnie, to i tak przeważnie wstaję i do niego idę, w drzwiach stanę, patrzę czy wszystko okej i wychodzę. Wiem, że nie ma potrzeby, bym do niego chodziła, ale za każdym razem boję, że jak nie pójdę to akurat wtedy coś jednak będzie się działo, a ja w porę nie zareaguję, bo mnie tam nie będzie. Jeszcze dzień, dwa, a jestem pewna, że łóżeczko synka wyląduje u nas w sypialni, bym nie musiała łazić po kilka, kilkanaście razy w nocy. Co zrobić, by te jego noce były spokojniejsze? Bo żebym ja nie słyszała tych jęków to chyba musiałabym się upijać noc w noc. Raz dałam synkowie do wypicia melisę, tzn mleko mu zrobiłam na melisie, i wtedy synek na prawdę ponad pół nocy przespał totalnie spokojnie. Tylko się zastanawiam, czy jak co wieczór będę mu tą melisę dawała to mu nie zaszkodzi?

Gość gość
a sama pij codziennie kilka takich mielis-wypij tyle ile dziecko w stosunku jak on np. wypije 100 ml dziennie na 10 kg masy ciała to ty ważąc 50 wypij 0,5 litra. Zastanów się jak wygląda jego dzień bo wygląda to na koszmary.

Gość gość
przestan z ta melisa i do lekarza

Gość gość
Kup herbatkę dla dzieci z melisa i dawaj mu godzinkę przed snem , czy mozesz mu dawac codziennie to najlepiej chyba pediatra ci udzieli odpowiedzi

Gość niewyspana mamita
Nie, jego dzień to nie koszmar, a ciągła zabawa. Dziecko ma szczęśliwe dzieciństwo, jest wiecznie uśmiechnięty, nie płacze, nie marudzi, w domu nie ma krzyków, kłótni itp. Więc daruj sobie te złośliwości.

Gość niewyspana mamita
Byłam u lekarza, ze zdrowotnego punktu widzenia wszystko jest okej. Miał badania w kierunku robaków, pasożytów, nic. Pediatra poradziła przeczekać, ot i tyle. Czekamy już 3 miesiąc :(

Gość gość
Albo kup czopki viburcol jakos tak sie nazywaja .Pamietam dawałam swojej małej jak była malutka , bo zle mi spała i zabkowała .Może zeby daja mu popalic ?

Gość niewyspana mamita
Zębów ma już 16.

Gość niewyspana mamita
I przy każdym z zębów nic się nie działo, wychodziły nawet nie wiadomo kiedy, bo zupełnie bezobjawowo.

Gość gość
Wiesz co poczytaj na temat tych czopków i sama zdecyduj , jeżeli masz watpliwosci podpytaj pediatrę .Powodzenia

Gość niewyspana mamita
Czopki viburcol w sumie mam, ale przeterminowane, bo kupiłam je przy pierwszym szczepieniu w 6 tygodniu i nie użyłam ani razu, bo nigdy nie był potrzebny. wszyscy mi gadają, że nie mogę mieć lepiej od innych, że skoro nie namęczyłam się przy kolkach, ząbkowaniu, chorobach itp, to teraz to nadrobię... Fakt, że nie jestem przyzwyczajona do takich niewyspanych nocek, bo synek nam się trafił istny anioł, oaza spokoju.

Gość gość
No dobrze a zęby czwórki czy piatki juz ma ? Nie chcę ci zle doradzać mam juz spore dzieciaki i nie pamietam kiedy sie pojawiają te zeby wieksze :)Ale ja pamietam ze viburcol bardzo mi pomagal nie stosowałam codziennie bo po co ale od czasu do czasu

Gość niewyspana mamita
Pisałam, że synek ma 16 zębów, czyli wszystkie 1, 2, 3 i 4.

Gość gość
Wiesz co wez skierowanie do neurologa , takie dziecko powinno normalnie spać w nocy może cos z neuroprzekaznikami sie dzieje nie tak przy fazie rem , albo to zapowiedz padaczki moja znajoma miała taki problem i wymusiła skierowanie od pediatry .Ja bym wyjasniła sytuacje jakby moje dziecko miało tak ze snem jak twoje

Gość niewyspana mamita
Która godzina, człowiek powinien już spać, a ja siedzę i myślę, że po co mam się kłaść, skoro za chwilę i tak mnie obudzi, a jeszcze nim zasnę to też sporo minie. o 5 pobudka by mężowi kanapki zrobić i chwilę z nim posiedzieć... Więc po co tu się w ogóle kłaść :( Dobrze, że synek w dzień jeszcze śpi po dwie godziny, to sobie z nim odsypiam. Bo w dzień śpi jak zabity, ani drgnie.

Gość niewyspana mamita
Serio z tą padaczką? :( Ale gdyby to było cos z tymi neuroprzekaźnikami jak piszesz to melisa by działała wtedy? Bo zadziałała.

Gość gość
Szczerze nie wiem czy by pomogła , ale raczej nie tylko by złagodziła jakis stan jezeli to poważne .Idz spać Dobranoc :)