Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pisac do naczelnika US o przyspeiszenie wypalaty nadpaty podatku

Polecane posty

Gość gość

jesli mamy malo do wzrotu. cos ok.150zł.

Gość gość
Wiele ludzi pisze takie pisma.

Gość gość
ale nawet na taka mala kwote. ?

Gość gość
Przepisowo mają 3 miesiace na zwrot, tak naprawdę to jeśli zależy Ci na szybkiej kasie, musisz szybko wysłać PIT jasne jak słonce. /no ,ale...Ja ostatnio w 10 minut załatwiłam dokument na który czeka się 7 dni. Tam też pracują ludzie... :-)) Tylko trzeba na nich trafić !

Gość gość
Nawet na taką kwote. Dla jednego to mało a innemu to potrzebne...

Gość gość
wiec napisze. dzieki.

Gość wesoła mama
Teraz kiedy w us pracują na 2 zmiany do 20 i w soboty na pewno chętnie wypłaca nadpłatę poza kolejnością:) Serio: kilka tygodni temu to może miało sens ale teraz...

Gość gość
Do 20tej? Chyba żartujesz? Oni nawet nie mogą zostać tam zostać po godzinach urzędowania.

Gość gość
tzn. ja mam 70zł a chlopak 90zł. wiec pisac o przyspieszneie?

Gość gość
Chcesz to pisz, nie chcesz to nie.

Gość gość
kiedy składaliście pit?

Gość gość
ide araz zloyc.

Gość gość
to od razu napisz, że nie chciało Ci się wcześniej d**y ruszyć a teraz chcesz pieniądze już bo na majówkę na wódę zabrakło.

Gość wesoła mama
Mogą. Jasne ze mogą a teraz nawet muszą:(

Gość gość
hahah, najpierw czekała kilka miesięcy ze złożeniem pitu, a teraz klękajcie narody, bo laska potrzebuje 70 zł na wczoraj.

Gość gość
teraz nawet urzędy są dłużej otwarte, zawsze w takim okresie pracują dłużej.

Gość gość
nie mialam kiedy. odwlekalam na ostatnia chwile.

Gość gość
ja złożyłam pit na początku kwietnia , czekam na ok. 600zł też by mi się przydały te pieniądze bo chociażbym pojechała na komunie kuzynki córki, a tak nie mam za co... i co? życie, odwiedze małą kiedy indziej, przecież sama sobie tej kasy nie wezmę.

Gość gość
"nie miałam kiedy" ale to mogła zanieść nawet sąsiadka!!! czy koleżanka!! czy ktokolwiek-tego nie składasz osobiście! ja jak pojechałam to składałam od razu mojej mamie i jej mężowi, dziadkom moim też bym zawiozła ale oni są na emeryturze, nie dorabiają więc się nie rozliczają (ZUS ich rozlicza czy jakoś tak). Rozbawiłaś mnie :D

Gość gość
tak nie mialam kiedy. bo ciagle jestem w pracy,

Gość gość
pitu nie trzeba zanosić, można wysłać przez internet. Wypełnienie całości trwa ok. 10 minut.

Gość gość
ja też nie wierzę w to, że nie miałaś kiedy aż tak na pocztę iść, ja złożyłam na początku kwietnia bo w picie 11 pomylili się z moim nazwiskiem i czekałam na korektę... ot co. Szkoda mi troche tej komuni.

Gość gość
gościu z 12:06 jak Komunii nie ma teraz w tą niedzielę, to może jeszcze Ci przyślą, my składaliśmy na koniec lutego/początek kwietnia i gdyby nie zamieszanie z kontami (składałam od razu mamie i ojczymowi) to w 2 tygodnie były pieniądze na koncie, myślę że spokojnie możesz na dniach dostać. I nie wiem jak Ty, ale ja brałam, że na konto, pierwszy raz się z mężem rozliczałam, i pechowo wysłali na jego konto, myśleliśmy że w US zmienić numer konta możemy tylko w tym w którym należy z powodu zameldowania, a nie mieliśmy jak tam pojechać. Okazuje się na szczęście, że ten numer można zmienić tu :] Ale kasa poszła na zamknięte konto męża wróciła do nich no i czekałam ponad miesiąc, bo dopiero po 3 tygodniach od dnia kiedy moja mama kase dostała zadzwoniłam tam i wyjaśniłam sprawę, dzwoniłam w piątek a w poniedziałek miałam kase na koncie.

Gość gość
autorko jak się nie ma kiedy, to po przyjściu z pracy siada się tj na kafeterie, ale to trochę bardziej skomplikowane niż napisanie śmiesznego tematu i składa się przez internet nawet o 3:00 można złożyć, wyobraź sobie, że przez internet można złożyć 24h na dobę 7 dni w tygodniu.

Gość gość
tu gość z 12:06 - Komunia dokładnie w tą niedziele. Szkoda bo u nas teraz odpadły 4 osoby, mam nadzieje, że małej nie będzie przykro.

Gość gość
ja wole tradycyjnioe zlozyc zeznanie. jakos nie mam przekonania do zakatwiania wszystkiego przez neta.