Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katia626

Ile mleka jedzą wasze niemowlaki na dobę?

Polecane posty

Gość Katia626

Moja córcia ma 4 msc i je ok 500-650 ml mleka modyfikowanego na dobę. Wg norm powinna pić 900 ml.Ja już nie wiem co robić,ale nie da się jej wcisnąć więcej.Lekarz nie widzi problemu bo mała rośnie obecnie waży 6800g, ur się z wagą 3600g. Ile jedzą wasze pociechy?

Gość gość
Skoro dziecko przybiera prawidłowo to nie ma o czym mówić. Moja dwójka nigdy nie zjadała takich ilości co podają schematy, czy tabele na mlekach. Żyją, mają się dobrze. Tyle im wystarczało i koniec.

Gość koko dżambo jaja je
Ja pierd**ę.. Ten temat był już dziś wałkowany..

Gość gość
Około 4-5 250 ml szklanek.

Gość Katia626
Jak temat był wałkowany to po co tu włazisz!

Gość gość
Co to ma zmienić u twojego bachora? Przeczytasz jej ten topik i będzie wiecej mleka wpuerdalac?

Gość gość
moj synek je 150ml 6-7 razy, ma 3 mce, ale on urodzil sie duzy 4.2kg. Teraz wazy 5.9kg

Gość gość
4 razy po 200. Plus wiadomo obiadki i soczek albo owoc. Ma 5 miesiecy

Gość koko dżambo jaja je
Katia - dziecko kochane. Po to, żeby oszołoma uświadomić, że może odszukać i tam pisać!! Tłumanie.

Gość gość
około 700/800 ml na dobę karmiony piersią ale odciągam i zagęszczam kaszką. Je oprócz tego owoce, obadki i kaszki mleczne, ma 13 mc:)

Gość gość
4,5 miesiąca - około 600 ml Nan 1+ cały mały obiadek (tam jest chyba 120 g) i deser (zmiksowany banan + pół słoiczka np sliwki) urodził się jako wczesniak w 36 tc i ważył 3800, teraz waży 7800, ale jest tez długi, nosi ubranka na 74, lekarka mówi że jest bardzo proporcjonalny

Gość gość
Zawsze dawałąm mniej niż trzeba. Moje dziecko nigdy nie piło więcej na raz niż 190ml. Teraz ma 16 miesięcy i mleko pije raz dziennie z dodatkiem kaszki. Jest to jak gdyby drugie śniadanie, pije je przed drzemką. Dostaje ok 170-180 mleka ( krowiego lub mleka modyfikowanego z dodatkie kaszki). Drugi posiłek mleczny to kaszka na wieczór. Czasem twarożek na śniadanie do pieczywa, czasem jogurt po południu. Ale 2posiłki mleczne ma. W wieku 4 miesięcy chyba piło podobnie do Twojego dziecka.