Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 28 letnia

bardzo czeste ruchy dziecka w 31 tygodniu ciazy

Polecane posty

Gość mama 28 letnia

witam, od kilku dni moje dziecko doslownie szaleje w moim brzuchu.wczesniej bylo normalnie jak liczylam te ruchy to standardowo. od paru dni to juz sie martwic zaczynam, bo mala wierci sie jak szalona. nie wiem co jest tego przyczyna a zapytac jej niestety nie mogę :) a szkoda. czy powinnam sie martwic takimi czestymi g***townymi ******i? czy to calkiem normalne w tym okresie ciazy?

Gość gość
słuchaj..jeśli czujesz że coś jest poza normą to dzwoń do swojego lekarza, albo jedź do szpiatla i tyle...niestety każda ciąża, powtarzam każda jest inna, dlateog musimy się zdać na swoj instynkt.....

Gość nomadic
Czytałam ostatnio ze zbyt mala ilość ruchów ich brak a także nadmiar powinny skłonić do wizyty u lekarza, z tym, ze zbyt częste i mocne ruchy mogą świadczyć o bardzo mocnym zdenerwowaniu / lęku dziecka co może być dla niego niebezpieczne, ale nie wiem czy to prawda, a skoro u ciebie nigdy się tak nie ruszało to może być coś nie tak. U mnie 34tydz i czasami fika jak szalony a powinien mniej ale i wcześniej był taki fikusny.

Gość gość
To raczej nie jest normalne, skontaktuj się z lekarzem