Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosze o porade ktore juz rodzily

Polecane posty

Gość gość

Zaczynam 34 tydzień ciąży, od wczoraj zauważyłam ze obniżył mi się brzuszek i zmienił nieco kształt z rozlanego na spiczasty, dziś zaczęłam prac ubranka itp, jak nigdy czuje potrzebę bliskości z moim partnerem, troszkę pobolewa mnie w dole brzucha od ok 2 godz ale brzuch jest miękki, nie jest to ostry bol raczej tępy taki jak przed miesiaczka nawet trochę lżejszy. I tu moje pytanie.. Nie wiem czy nie zacznę w niedługim czasie rodzic , jak u was się to wszystko objawiało ? Troszkę się stresuje...

Gość gość
Do tego doszło jeszcze zmęczenie i senność.. A w sumie nic takiego dziś nie robiłam..

Gość gość
to nie ****aj się dziś z dziadem bo zaszkodzisz dzidzi

Gość gość
ja nie miałam żadnych objawów że to będzie już niebawem dzień wcześniej super się czułam a rano mnie wzięło :)

Gość gość
ja to sikalam co pol godziny jak mi sie porod zaczal.tzn jak juz mnie w brzuch bolal.Tak juz glowka uciskala na pecherz.

Gość gość
Heh mam nadzieje ze jeszcze te 3 tygodnie córka posiedzi w brzuszku...

Gość gość
Obniżenie brzucha to sygnał, że już niedługo możesz rodzić. Skoro to dopiero 34 tydzień to wrzuć na luz, bo masz jeszcze czas, a dodatkowe stresy i nadmiar roboty może tylko przyspieszyć poród.

Gość gość
Z tego co wiem to twardy brzuch oznacza ze za niedlugo bedzie rozwiazanie.

Gość gość
Jeszcze się martwię bo czytałam gdzieś ze jak pierwsza ciąża zakończyła się przedwcześnie (w moim przypadku 31tc lecz poród nie zaczął się samoistnie tylko stwierdzili ze zrobią szybko cesarke) to drugi też może być wcześniej...

Gość gość
Gość z 19:50 masz racje, po prostu zwolnie tępo i więcej poleze ;)

Gość gość
idz w pole rob

Może po prostu zaczęły się skurcze przepowiadające-obniżenie brzuszka nie musi zwiastować porodu w najbliższym czasie,może po prostu dziecko wstawiło się główką w kanał rodny i tyle-tam sobie będzie czekać na poród... Ja przy obydwu ciążach miałam szybko brzuch osunięty na dół a w pierwszej ciąży 11 dni po terminie (przy czym tam nie było żadnych skurczów wcześniej,no niczego,żadnych objawów porodu) a przy drugiej syn urodził się punktualnie w terminie co do dnia ale już w tej ciąży miałam tak od dwóch tygodni przed silne skurcze przepowiadające nawet w przeddzień porodu skurcze w nocy miałam równo co 7 minut przez całą noc a rano na porodówce okazało się że wszystko minęło i wracałam do domu... Co najśmieszniejsze tego samego dnia wieczorem miałam skurcze o różnej częstotliwości raz co 15 minut,później co 40 nawet dałam radę obejrzeć "Na Wspólnej" zdarzało się również że było kilka w odstepach co minutę trwających parę dobrych minut...O 00 w nocy myślałam że zwariowałam kazałam mężowi spakować toboły mówię mu jedziemy muszą ze mnie to dziecko wyjąć bo wariuję już z tymi skurczami przepowiadającymi popłakałam się mówię na porodówce położnej że ma mi robić cesarkę bo mam dość skurczów przepowiadających a ona do mie 'mamy 8-9cm rozwarcia idziemy szybko rodzić' i o 1.25 synek był z nami ;-) Nie ma co się nastawiać,organizm może tak po prostu reagować przygotowując się powoli do porodu... Nie stresuj się kobietko i rób dalej co do tej pory,naciesz się ciążą to piękny stan-mimo że pod koniec bywa ciężko :-) Pozdrawiam.

Gość gość
Bardzo dziękuję za wyczerpująca odpowiedz :-* !!!

Gość gość
Ja na kilka tygodni przed porodem czułam okropne zmęczenia,ciągle bym spala. Później ktoś mi powiedział,ze organizm zbiera siły żeby urodzić. Ale nie miałam żadnych oznak zbliżającego się porodu. Dzień przed zbieralam bursztynki na plaży(mieszkam w Gdansku),dużo się schylalam,pod wieczór jeszcze był seks,a koło 24 obudziły mnie odchodzace wody. Urodzilam o 11:25. W gwoli ciekawostki powiem,ze spalam tylko godzinę i zasnelam dopiero po dobie,czyli w sumie na około 40h spalam tylko jedną.:-/ Ale siłę miałam rodzic,a po wszystkim nie mogłam spać.

Gość gość
Mi też tak właśnie mówią , wiec może coś w tym jest ;) ale mnie uspokoilyscie :)

Gość gość
Gów*o prawda, ze jak pierwszy poród wczesniej to kolejny też. Ja jestem wczesniakiem a kolejne mama rodzila w terminie lub troche po.

Gość gość
mi sie brzuch obnizyl w 32 tc i dziecko sie ustawilo glowka w dol w kanale rodnym.Polozna mi powiedziala ,ze teraz juz moge rodzic w kazdej chwili.Do tego mialam skurcze przepowiadajace bardzo bolesne i czesto mi twardnial brzuch.W 38 tc juz chodzic nie moglam a skurcze juz tak dawaly mi znac ze noce mialam nie przespane w dzien siedzialam w wannie.Urodzilam w 41tc .

Gość gość
Byłam na kontroli w czwartek u swojego lekarza prowadzącego a po wizycie brzuch mocno się obniżył.W niedziele pojechałam do szpitala bo rzadkie były ruchy dziecka. Byłam pod kontrolą, zero bóli tylko skrócona szyjka macicy i z dnia na dzień powiększające się rozwarcie. Aż po rannym badania odeszły mi wody i zostałam skierowana na porodówkę. Bóle wywołali i córka była na świecie po paru parciach:) Odpoczywaj i trzymam kciuki