Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Strajk opiekunów osób niepełnosprawnych to chyba jakiś żart

Polecane posty

Gość gość

Jeżeli rodzic decyduje się na zatrzymanie niepełnosprawnego dziecka, TO NA NIM powinny spoczywać wszystkie koszta utrzymania. Od kiedy to państwo ma w takich przypadkach pomagać? Może niedługo wielbiciele zwierząt będą strajkować i żądać dotacji?

Gość gość
Żartem będzie, jak kiedyś będziesz w takiej sytuacji. Wtedy zrozumiesz, co znaczy mieć 24h na dobę takie dziecko i może zrozumiesz, że ci rodzice też chcą trochę oderwać się od swoich obowiązków.

Żartem będzie, jak kiedyś będziesz w takiej sytuacji. Wtedy zrozumiesz, co znaczy mieć 24h na dobę takie dziecko i może zrozumiesz, że ci rodzice też chcą trochę oderwać się od swoich obowiązków. x ja bym oddał dziecko

Gość gość
Grozisz mi? Dziecko które rodzi się niepełnosprawne, POWINNO BYĆ NA UTRZYMANIU RODZICÓW. Koniec kropka. To oni się decydują na potomka, to niech do jasnej cholery za niego odpowiadają.

Gość gość
Jasne Claude Speed, jesteś tak głupi, że przynosisz hańbę sobie i nawet słowu "speed". Nie interesują nas Twoje komentarze. --------- Gościu, nie, na rodzicach dziecka niepełnosprawnego nie może spoczywać cały ciężar utrzymania, bo nie o samo utrzymanie chodzi. Każde takie dziecko potrzebuje rehabilitacji, a ona jest zbyt droga dla kogoś kto zarabia nawet trochę lepiej. A tak poza tym to życzę Tobie i Twojemu nienarodzonemu dziecku, żebyś nie zdecydował się na posiadanie dzieci, bo nie nadajesz się na rodzica.

Gość gość
I jeszcze życzę Wam, abyście nie stali się kiedyś niepełnosprawni, bo niepełnosprawnym nie trzeba się urodzić. Ciekawe, co wtedy byście mówili?

Gość gość
Ja poddałbym się eutanazji...zaraz zaraz NIE MOGĘ, bo hołota wie lepiej czy mam żyć czy nie. Tak samo z łożeniem na niepełnosprawne dzieci. Dlaczego nie poddawać eutanazji ciężko chorych dzieci, rodzących się z niezwykle poważnymi schorzeniami? Zamiast tego lepiej łożyć pieniądze, co? Jak kogoś nie stać na utrzymanie niepełnosprawnego potomka, to tylko przymusowa eutanazja.

Gość gość
Ja wyrażam zgodę na Twoją eutanazję, Gościu z 20.32.

Gość gość
I nawet za nią dopłacę.

Gość gość
"Dlaczego nie poddawać eutanazji ciężko chorych dzieci, rodzących się z niezwykle poważnymi schorzeniami? Zamiast tego lepiej łożyć pieniądze, co? Jak kogoś nie stać na utrzymanie niepełnosprawnego potomka, to tylko przymusowa eutanazja." - Bo to niehumanitarne. A życie ludzkie jest wartością nadrzędną. Jest ważniejsze od pieniędzy.

Gość gość
Popieram.

Gość gość
prawda :( niepelnosprawnym nie musisz sie urodzic w kazdej chwili moze kazdego trafic ! tobie by sie nalezalo :(

Gość gość
"I jeszcze życzę Wam, abyście nie stali się kiedyś niepełnosprawni, bo niepełnosprawnym nie trzeba się urodzić" A ja tobie życzę żebyś zdechła. W bólu, do końca przytomna. Pod płotem jak pies, albo w rowie. I niech menele rżną twojego trupa. Jakim zerem trzeba być żeby zyczyc komus niepełnosprawności?

Gość gość
a jakim zerem trzeba byc by tak uwielbiac pieniadze?

Gość gość
Gość 21:26 - zakładasz durnowaty temat, piszesz o przymusowej eutanazji, grasz na ludzkich emocjach i dziwisz się że ktoś źle ci życzy?

Gość gość
czytaj ze zrozumieniem człowieczku- "I jeszcze życzę Wam, abyście nie stali się kiedyś niepełnosprawni, bo niepełnosprawnym nie trzeba się urodzić" A ja tobie życzę żebyś zdechła. W bólu, do końca przytomna. Pod płotem jak pies, albo w rowie. I niech menele rżną twojego trupa. Jakim zerem trzeba być żeby zyczyc komus niepełnosprawności?

Gość Pizza Capriciosa
Mam nadzieję autorze, że jak ci utną nogi albo złamiesz kręgosłup, to będziesz na SWOIM utrzymaniu.

Gość gość
Autorze, założenie tematu na trudny, dotyczący wyborów moralnych temat, wymaga najpierw opanowania umiejętności czytania ze zrozumieniem. A Ty jej nie opanowałeś, bo ja nikomu nie życzyłam stania się osobą niepełnosprawną, tylko życzyłam, by nikogo nie dotknął taki los. Ale od teraz Cię ignoruję i idę z tego wątku, bo pokazałeś, że jesteś pozbawionym ludzkich uczuć chamem. Najpierw pisząc o tych dzieciach, potem odrzucając mnie wyzwiskami jak kryminalista. I tam powinieneś z takim charakterem trafić.