Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość sara0919

proszę o pomoc !

Polecane posty

Gość sara0919

Witam :) przeszukałam już chyba cały internet i już nie wiem co o tym wszystkim myśleć. w ostatnim czasie mam dosyć przebojowe życie jeżeli chodzi o dentystów. W czasie przeglądu dentystka zauważyła 2 dziury w jedynkach na stycznych. Jak sama mówiła ubytek jest niewielki, przeleczyła je wzięła niezłą kasę za to,a mnie nagle jedna z jedynek zaczęła boleć. Dentystka zwaliła to na moją rzekomą silną nadwrażliwość zębów, jednak ból przeszedł. Po miesiacu znowu rozbolał mnie ten ząb - przy nadgryzaniu, wrażliwy na ciepło i zimno. Z racji że w innym mieście robiłam te zęby a innym mieszkam (mieszkam w internacie) byłam tak zdesperowana że poszłam do innego dentysty i założył mi jakiś antybiotyk, bo ząb "wygląda naprawdę ładnie" i jak jeździł mi "haczykiem" po zębach nie odczuwałam bólu. Jednak ból nie przeszedł, poszłam do tej mojej dentystki i założyła mi tlenek wapnia i przypisała antybiotyk doustnie, i kazała zrobić rtg zęba z czego wynikło "że nie mam o co się martwić". Jak się okazało faktycznie to pomogło i przez 3 tygodnie miałam spokój. Dzień przed planowaną wizytą zaczęłam jednak trochę odczuwać tego zęba, co później powiedziałam dentystce, ona jednak jakby to olała i założyła tlenek cynku na 2 - 3 miesiące. W dniu tego zabiegu ząb przestał mnie boleć, jednak na następny dzień znowu zaczął mnie boleć, a teraz ból jest nie do zniesienia, mimo że nie mam już nadrważliwości i nie czuję bólu przy gryzieniu. Wzięłam już 100 ketonalu :/ Miał może ktoś podobny problem i chce mi poradzić czy mam iść do innego dentysty i od razu zrobić kanałowe? w poniedziałek mam maturę :/ proszę o pomoc!!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować