Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedronka198333

który to tydzień ciąży??

Polecane posty

Gość biedronka198333

pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 16 marca cykle 29-30 dni, monitorowałam cykl i jajeczko wg. lekarza miało pęknąć w sobotę 5 kwietnia czyli 21 dnia cyklu, Dziś byłam u ginekologa i określił to tak, że "wiek" ciąży jest 21-25 dni od zapłodnienia. Przy tak późnym jajeczkowaniu w stosunku do krótkiego cyklu nie powinnam patrzeć na 1 dzień miesiączki jak standardowo liczy się tygodnie ciąży.Mam nadzieje, że za bardzo nie namieszałam :) ma ktoś jakiś pomysł?

Gość gość
Czyli wychodzi na to ze jest to 41-46 dzien cyklu. Na tydzien to jest ok 6 tc

Gość gość
no ale tak czy inaczej tygodnie ciąży będziesz miała liczone od ostatniej miesiączki

Gość biedronka 198333
no własnie lekarz powiedział ze nie można liczyć ciąży od 1 dnia ostatniej miesiączki przez to, że jajeczkowanie było tak późno... a na 6 tydzień to ta ciąża nie wyglądała, fasola ledwo co zauważalna na usg

Gość gość
Ale jest dużo przypadków,ze jajeczkowanie było późno i wiele kobiet i lekarzy o tym nie wie,a i tak liczą od ostatniej miesiaczki. Dziwny lekarz.

Gość biedronka 198333
sama już nie wiem, bo wg usg nie wygląda na 6,5 tygodniową ciąże bo tak wynika z 1 dnia ostatniej miesiączki, no ale najważniejsze, że jestem w ciąży :):) następna wizyta za 3 tyg. może wtedy usg określi, który to tydzień :)