Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy co myślicie o takim rozwiązaniu

Polecane posty

Gość gość

Mój 16 m-cy synek jest przeziębiony, chodzi do żłobka, ten tydzień mam wolny więc mogę zająć się dzieckiem. Boję się, że do poniedziałku katar ani kaszel nie przejdzie. Niestety w przyszłym tygodniu ani ja ani mój mąż nie możemy wziąć wolnego żeby zająć się dzieckiem (nie pytajcie dlaczego, po prostu nie możemy), babcia, dziadek oraz inne osoby, które dziecko zna pracują i nie mogą pomóc poza moim kuzynem, który był u nas kilka razy ale synek raczej nie będzie go pamiętał. Jest to jedyna osoba, która w razie gdyby synek nie wyzdrowiał do poniedziałku może się nim zająć. Ma doświadczenie w opiece nad dziećmi, niemowlakami więc z tym nie będzie problemu. Problem w tym, że nie mam możliwości "oswoić" dziecka z kuzynem. Gdzieś tam wyjechał i wraca w niedziele. Tak się zastanawiam jak dziecko zareagowałoby na obcą osobę, która zajmowałaby się nim ok. 6 godz. Co myślicie na ten temat?

Gość gość
to jedyne rozwiazanie, skoro kuzyn ma doswiadczenie, to powinno byc dobrze

Gość gość
gdybym była pewna że kuzyn nada sie do opieki, to nie zastanawiałabym się ani chiwli...moją córkę rzucaliśmy na głęboką wodę zawsze, w sprawie nowych osób i nigdy nie miała z tym problemów. Najgorzej trzymać dziecko pod spódnicą :) dawaj dzieciaka do kuzyna, będzie ok!

Gość gość
Do poniedzialku zostaly 4dni. To co niby jest dziecku, ze moze nie wyzdrowiec? Bo najpierw napisalas, ze to tylko przeziebienie.

Gość gość
zawsze lepszy kuzyn, w końcu rodzina niż opiekunka z ogłoszenia na godziny

Gość gość
Tak małe dzieci raczej nie zdrowieją w 4 dni, u mojej katar trwa ok. 2 tygodnie.

Gość gość
katar ropny + kaszel, wczoraj gorączka, dzisiaj stan podgorączkowy

Myślę, że dziecko mogą spotkać większe nieszczęścia i gdybym miała postawić sie w Waszej sytuacji to zostawiłabym z nim moje dziecko bez większych wyrzutów, w końcu żadna krzywda go nie spotka. Moje dziiecko w tym wieku chodziło do żłobka, gdzie bez uprzedzenia miało co jekiś czas inną panią i też musiało być dobrze

Gość Opiekunka
Myślę, że najlepiej pomyślec o czyms bardziej nowoczesnym na przykład elektroniczna niania. np taka -> http://nanny.h.com.pl/ Bardzo wygodne narzędzie, proste w dzialaniu, 10x tańsze niż tradycyjna opiekunka do dziecka no i przede wszystkim bezpieczenstwa bo dzisiaj nie wiadomo komu mozna zaufac.